وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

تغذیه مفید و مقوی برای کودک 2 ساله

تغذیه مفید و مقوی برای کودک 2 ساله

برای کودک 2 ساله خود از یک برنامه غذایی کامل و مفید استفاده کنید زیرا تغذیه مناسب در این سن برای مهارت ها و قدرت تکلم کودک لازم است.

تغذیه سالم و برنامه غذایی کامل کودک دو ساله

کودک از همان سن دو سالگی شروع به تشخیص طعم های مختلف و لذت بردن از آن ها می کند . در این زمان می توان تغییری را در رژیم غذایی کودک به وجود آورد .او نیز خودش تمایل به خوردن غذاهای جدید تر به جای پوره سیب زمینی یا موز له شده دارد .

کودک دو ساله از لحاظ فیزیکی فعال تر است و به همین دلیل به مواد مغذی بیشتری نیاز دارد . بنابراین در این قسمت از پلاس وی قصد داریم که لیستی از غذا های مناسب برای کودکان دو ساله را به شما معرفی کنیم .

چنانچه در پلاس وی گفته ایم کودک دو ساله شما در طول روز باید سه وعده اصلی غذایی مصرف کند و یک یا دو میان وعده نیز داشته باشد . او نیز می تواند مانند دیگر اعضای خانواده همان غذا های مصرفی را بخورد و زمانی که مهارت های اجتماعی کودک و قدرت تکلم او افزایش می یابد ، کم کم مانند شما سر میز می نشیند و به طور کامل از الگوی غذایی بزرگ ترها پیروی می کند.

  • یک مقدار ثابت را برای او در نظر نگیرید.
  • غذا خوردن را برای او به یک کار مشقت بار تبدیل نکنید .
  • به تغییر عادت های سالم غذایی او مثل نشستن در کنار دیگر اعضای خانواده توجه کنید .
  • غذا های سالم را برای او در نظر بگیرید .

چه غذایی به کودک دوساله بدهیم ؟

اکثر کودکان از سن دو سالگی از شیر گرفته می شوند و بنابریان باید غذایی به آن ها داده شود که کیفیت مناسب را برای بدن شان فراهم کند که به مهم ترین آن ها در لیست زیر اشاره خواهیم کرد :

1. محصولات لبنی

پنیر، شیر و ماست سرشار از کلسیم هستند و کلسیم موجود در لبنیات استخوان های کودکان را می سازد و در صورت کمبود دریافتی کلسیم از طریق غذا باید این کمبود را با مکمل کلسیم جبران کنند.

شیر برای کودک 2 ساله

2. ماهی

ماهی نیز یک منبع مغذی و حاوی اسید چرب ضروری است که این اسیدهای چرب ضروری قدرت و ایمنی کافی را به دستگاه گردش خون می دهد و به همین دلیل افراد گیاه خوار نیز برای تامین مواد ضروری بدن خود به ماهی نیاز دارند تا اسید چرب بدن آن ها را تامین کند .

شما نیز می توانید از ماهی هایی مثل تیلاپیا ، سالمون ، گربه ماهی و میگو به کودک خود بدهید .

3. مرغ

مرغ حاوی آهن قابل جذب بالایی است که این آهن قابل جذب باعث افزایش هموگلوبین خون می شود و در نتیجه از کم خونی جلوگیری می کند . آهن موجود در سبزیجات دیر تر جذب می شوند و به همین دلیل باید با مصرف گوشت مرغ نیز کمبود آهن را جبران کرد .

4. تخم مرغ

مصرف تخم مرغ به صورت روزانه برای کودکان بسیار مفید است . اگر کودک شما هفت روز هفته را روزی یک تخم مرغ بخورد ، هیچ ضرری برای او نخواهد داشت اما مصرف بیش از یک تخم مرغ در طول روز ممکن است مشکلاتی مثل حملات قلبی و دیگر ناراحتی های قلبی را برای او به وجود بیاورد .

5. سبزیجات سبز

اکثریت والدین به این موضوع آگاهند که مصرف سبزیجات سبز یکی از اصلی ترین وعده های غذایی برای کودکان 2 ساله می باشد زیرا این مواد غذایی منبع سرشاری از ویتامین ها ، مواد معدنی و فیبر هستند و متاسفانه بسیاری از کودکان از خودن سبزیجات خودداری می کنند .

می توانید به آن ها خوراکی هایی مثل هویج ، اسفناج ، گوجه فرنگی ، کلم پیچ و دیگر سبزیجاتی را بدهید که ویتامین و مواد معدنی بالایی دارند و به رشد کودک شما کمک می کنند .

6. میوه ها

پتاسیم و منیزیم هر دو عناصر ضروری برای وضعیت عضلانی مناسب و ضربان قلب متعادل او هستند . هر دو عنصر را می توانید در موز پیدا کنید و برای تامین ویتامین c نیز می توانید لیمو شیرین و پرتقال را به کودک بدهید. کمبود ویتامین c در کودکان باعث مشکلات جدی می شود .

میوه برای کودک دوساله

7. میوه های خشک و آجیل

میوه های خشک منبع عظیمی از پروتئین ها و مواد معدنی هستند که با این مواد غذایی رشد کلی بدن کودک افزایش پیدا می کند . اگر کودک در جویدن میوه های خشک یا اجیل مشکل داشت ، می توانید آن ها را آسیاب کنید .

مکمل های مناسب برای کودکان

اغلب کودکان کمتر به مصرف مکمل ها نیاز پیدا می کنند و شاید کودک شما در صورت مصرف نکردن گوشت به اندازه کافی به مکمل اهن نیاز پیدا کند . مصرف شیر نیز باید برای او به صورت روزانه باشد که ترجیحا شیر مصرفی برای کودک باید کم چرب باشد .

کودکان از سن یک سالگی به بعد به 600 IU ویتامین D در طول روز نیاز دارند تا از ضعیف شدن استخوان آن ها جلوگیری شود و بنابراین اگر کودک شما در معرض آفتاب نیست یا این ویتامین را از رژیم غذایی خود دریافت نمی کند ، می توانید از مکمل آن استفاده کنید .

پلاس وی پیشنهاد می کند که حتما مطمئن باشید که کودک حتما از یک رژیم غذایی سالم پیروی می کند و البته گاهی اوقات با مقاومت او روبرو می شوید که کاملا طبیعی است و جای نگرانی ندارد و حتی ممکن است که کودک شما به شدت روی یک یا دو غذا پا فشاری کند که هرچقدر بیشتر در برابر او مقاومت کنید ، حرص او بیشتر می شود .

غذاهای متنوع از دسته های مختلفی که نام بردیم را در اختیار کودک قرار دهید و اجازه دهید که خودش انتخاب نهایی را داشته باشد .

نکات مهم تغذیه کودک

تغییر عادات غذایی و غذاخوردن کودک 2 ساله

کودک شما بعد از 20 ماهگی با رفتار متفاوت تغذیه ای عمل می کند و بارزترین تغییر او دخالت در نحوه ی غذا خوردنش است. او کم کم یاد گرفته است که چطور قاشق را در دستانش گرفته و با کمک آن غذا بخورد.

گرفتن فنجان و لیوان در دستانش نسبت به گذشته راحت تر است و دیگر توانایی نوشیدن بدون کمک شما را دارد.

اشتها و الگوی غذا خوردن هرکودک با کودک دیگر متفاوت است پس نباید آنها را با دیگران یا بهتر بگوییم کودک خود را با دیگران مقایسه کنید .

کودک شما در این سن به دلیل بازیگوشی که دارد گاهی غذا را در دهان نگه داشته و آن را قورت نمیدهد اما برای خوردن همان غذا بعد از چند ساعت علاقه نشان دهد.

بهتر است بدانید که سرعت رشد کودک در این دوره ی سنی کم می شود برای همین اشتهای کودک نسبت به قبل کم می شود و همین مسئله احتمالا شما را نگران خواهد کرد در صورتی که جای هیچ نگرانی نیست.

تلاش کودک برای نشان دادن استقلال خود بسیار واضح است و تمام سعی خود را می کند تا بدون کمک غذایش را بخورد پس به این حس او احترام بگذارید و اجازه دهید خودش غذایش را بخورد حتی اگر ریخت و پاش کرد و یا با انگشتان دستش غذا را برداشت و به دهان برد.

تغذیه و رشد کودک

نکات تغذیه ای کوتاه ولی مهم برای کودک 2 ساله 

  1. کودک شما در این سن نیاز به چندین وعده غذایی کم حجم ولی مقوی دارد چرا که معده او کوچک است ، پیشنهاد می کنیم 6-5 بار در شبانه روز به کودک غذا داده شود. 3 وعده غذای اصلی و باقی میان وعده است.
  2. در این سن همچنان باید شیر مادر به کودک داده شود ولی بهتر است در طول روز ابتدا به کودک غذا داده شود و سپس شیر مادر.
  3. برای آنکه کودک بتواند از غذای خانواده بخورد سعی کنید تغییرات کوچکی در غذا ایجاد کنید تا به راحتی بتواند از آن بخورد؛ مثلاً در ابتدا برنج کته را با کمی آب خورش نرم و له کنید و به کودک بدهید.
  4. فراموش نکنید که دادن غذاهای خیلی شیرین و یا نوشیدنی به مقدار زیاد در بین وعده های غذایی اصلی توصیه نمی شود به این دلیل که کودک را بسیار سیر کرده و او نتواند غذای اصلی را به اندازه کافی بخورد.
  5. در اخر یکی از مهم ترین نکته تغذیه کودک که متاسفانه کمتر رعایت می شود این است که از تنقلاتی مانند چیپس، پفک، شکلات و نوشابه برای کودک استفاده نکنید.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع