رژیم و برنامه غذایی کودک بعد از 2 سالگی
از 2 سالگی، رژیم غذایی کودکان، در واقع نیازهای غذایی آنها تغییر می یابد. کودکان در این سن فعال تر هستند و در برخی کشورها وقتی به سن مدرسه نزدیک می شوند باید چهار وعده غذایی در روز داشته باشند که در آن کالری دریافتی را باید به صورتی تقسیم کنید که در ادامه این بخش از پلاس وی گفته شده است:
صبحانه: 30 درصد از کالری دریافتی روزانه.
ناهار:25 درصد از کالری دریافتی روزانه.
میان وعده:15 درصد از کالری دریافتی روزانه.
شام:30 درصد از کالری دریافتی روزانه.
چرا رژیم غذایی کودک در سن دو سالگی تغییر می کند؟
از 2 سالگی، رژیم غذایی کودکان تغییر می کند زیرا آنها شروع به ایجاد عادت گاز گرفتن و جویدن غذا می کنند به این دلیل است که در این سن، دندان های آسیاب دوم دندان های شیری آنها بیرون می آید. بنابراین، اکنون می توانید تکه های کوچک گوشت، سبزیجات و میوه را به رژیم غذایی کودک خود اضافه کنید.
در 2 سالگی، طبیعی است که کودکان سعی کنند با کارد و چنگال غذا بخورند، زیرا آنها به دنبال تقلید از والدین خود هستند. با این حال، در ابتدا استفاده کارد و چنگال برایشان دشوار خواهد بود و معمولاً برای گرفتن غذا به انگشتان خود متوسل می شوند.
جزئیات مهم رژیم غذایی کودک 2 ساله
رژیم غذایی کودک در 2 سالگی باید شامل غلات، حبوبات، تخم مرغ، شیر و مشتقات آن، گوشت قرمز، طیور باشد.
شیر و لبنیات
برای رشد و تکامل مناسب استخوان، متخصصان توصیه می کنند که یک کودک 2 ساله حداقل روزانه نیم لیتر شیر مصرف کند، در ضمن صبحانه آنها باید کامل باشد منظور ما این است که همه گروه های غذایی را شامل شود.
حبوبات
حبوبات مواد غذایی اساسی هستند و نباید از رژیم غذایی کودک حذف شوند. آنها سرشار از آهن، ویتامین، فیبر و پروتئین اند. علاوه بر این، آنها اسید فولیک و کلسیم بدن را تامین کرده و به رشد جسمی و ذهنی کودک کمک می کنند.
در دو سالگی کودکان بسیار فعال و همیشه در حال حرکت هستند. به همین دلیل حبوبات غذای ایده آل برای تامین نیازهای روزانه آن هاست زیرا میزان انرژی مورد نیاز خود را تامین می کنند. آنها چربی کمی دارند اما، سرشار از مواد معدنی و ویتامین ب هستند و همچنین به جلوگیری از کم خونی و یبوست کمک می کنند. گنجاندن آنها در منوی غذای کودکتان حداقل دو بار در هفته، عملکرد صحیح دستگاه گوارش او را تضمین می کند.
سبزیجات
این گروه غذایی به رشد کودک کمک می کند سبزیجات کالری کمی دارند به همین دلیل غذای عالی برای افرادی که مستعد چاقی هستند محسوب می شود. همچنین به پیشگیری از بسیاری از بیماری های دوران کودکی مانند اختلالات گوارشی، دیابت، کلسترول و حتی سرطان کمک می کنند.
متخصصان مصرف سبزیجات را تا دو بار در روز توصیه می کنند و یک راه عملی برای گنجاندن آنها در رژیم غذایی کودک به صورت پوره یا کمپوت است. گزینه دیگر این است که اسموتی درست کنید و آنها را با یک سبزی، به عنوان مثال، آناناس با برگ های اسفناج و خیار ترکیب کنید.
غلات
غلات جزء گروه کربوهیدرات هاست. آنها ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین ها، اسیدهای چرب و فیبر رژیم غذایی کودک را تامین می کنند و مسئول تامین انرژی مورد نیاز کودک برای زندگی روزمره خود هستند.
می توانید آنها را در زمان صبحانه و میان وعده به کودک خود بدهید. مواد معدنی و ویتامین های ارائه شده توسط غلات به رشد و توسعه به روشی سالم تر کمک می کند.
آیا کودک می تواند در دو سالگی شیرینی بخورد؟
پس از یک سالگی کودک می تواند شیرینی مصرف کند. کودکان به دلیل سطح فعالیت بالای خود انرژی زیادی می سوزانند که به نوعی می تواند مصرف قند خاصی را توجیه کند. با این حال، باید میزان مصرف شیرینیهایی را که فرزندتان مصرف میکند کنترل کنید، در غیر این صورت ممکن است دچار چاقی یا دیابت شود.
مصرف قند در کودکان می تواند به صورت روزانه خوب باشد اما، باید در حد متوسط باشد. بهترین ایده این است که سه قاشق غذاخوری در روز مصرف شود همچنین، مقدار آن با توجه به نیاز کالری هر کودک متفاوت است بنابراین با پزشک اطفال خود مشورت کنید.
از چه غذاهایی در رژیم غذایی کودک اجتناب کنید؟
اگرچه رژیم غذایی کودک در سن دو سالگی تغییر می کند اما، معده او برای هضم همه نوع غذا آماده نیست. هنگام قرار دادن برخی محصولات در رژیم غذایی کودک باید مراقب باشید زیرا ممکن است باعث مشکلات گوارشی یا آلرژی شوند. در اینجا لیستی از غذاهایی که باید اجتناب کنید وجود دارد.
کیک ها و غذاهای شیرین
محتوای قند و چربی ترانس بالای آنها می تواند برای سلامت کودک مضر باشد.
نوشابه های گازدار
اینها سرشار از کافئین، شکر و مواد شیمیایی اعتیادآور هستند و می توانند باعث آسیب روده و معده در کودکان و حتی باعث اختلالات خواب می شوند.
آجیل
معمولاً کودکان در سنین پایین به این غذاها حساسیت دارند، بنابراین نباید آنها را قبل از سن 5 یا 6 سالگی در برنامه غذایی کودک خود قرار دهید.
چند مورد مهم
- در مورد عادات غذایی، باید غذا را سر میز با آنها تقسیم کنید زیرا به این ترتیب، آنها یاد خواهند گرفت که چگونه هنگام نشستن برای غذا خوردن رفتار کنند و زمانی را برای ارتقای ارتباطات خانوادگی داشته باشند.
- همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان توصیه می شود. با مسواک زدن بعد از هر وعده غذایی برای کودک خود الگو قرار دهید همچنین می توانید با پخش موسیقی در حالی که به آنها مسواک زدن را آموزش می دهید، این لحظه را سرگرمکننده کنید.