تفاوت سیب زمینی شیرین و سیب زمینی معمولی چیست ؟
سیب زمینی های شیرین و سیب زمینی های سفید( معمولی ) ، هر دو سبزیجات ریشه تکمه دار هستند اما ظاهر و طعم آن ها با هم فرق دارد .آن ها گیاهانی از خانواده های متفاوت هستند ، مواد مغذی متفاوتی دارند و قند خون را به میزان متفاوتی تحت تاثیر قرار می دهند . در این قسمت از سلامت تغذیه در پلاس وی تفاوت اصلی بین سیب زمینی های شیرین و سایر انواع سیب زمینی ها به علاوه نحوه تهیه آن ها به روش های سالم بیان شده است .
سیب زمینی شیرین و سیب زمینی سفید ( معمولی )
هر دو نوع این سبزیجات، منبع خوبی از فیبر و مواد مغذی محسوب می شوند اما سیب زمینی شیرین از کالری کمتری برخوردار بوده و منبع خوبی از ویتامین های مختلف محسوب می شود. در اینجا ، تفاوت های جالب بین سیب زمینی سفید یا معمولی و سیب زمینی شیرین وجود دارد که به شما در انتخاب گزینه ی سالم تر کمک می کند .
کربوهیدرات
100 گرم سیب زمینی سفید حاوی 17 گرم کربوهیدارت است در حالی که 100 گرم سیب زمینی شیرین حاوی 20 گرم کربوهیدرات است .
حقایق و ارزش غذایی
یک سیب زمینی شیرین در اندازه متوسط، دارای 90 کالری، 2 گرم پروتئین، 4 گرم فیبرو فاقد چربی و کلسترول است . از طرف دیگر سیب زمینی سفید دارای حدود 95 کالری، 3 گرم فیبر و پروتئین است و همچنین عاری از چربی و کلسترول می باشد .
ویتامین ها
میزان ویتامین در این دو نوع سیب زمینی متفاوت است زیرا سیب زمینی شیرین حاوی میزان بیشتری از ویتامین سی و اِی نسبت به سیب زمینی سفید است. 100 گرم سیب زمینی سفید حاوی 9.6 میلی گرم ویتامین سی و 1 میلی گرم ویتامین اِی است ، در حالی که 100 گرم سیب زمینی شیرین حاوی 20 میلی گرم ویتامین سی و 218 میلی گرم ویتامین اِی است . یک وعده 100 گرمی سیب زمینی شیرین حاوی 40 درصد از نیاز روزانه انسان به ویتامین اِی است .
مواد معدنی
سیب زمینی سفید منبع بهتری از آهن و پتاسیم نسبت به سیب زمینی شیرین است . یک وعده 100 گرمی سیب زمینی سفید حاوی 1.1 میلی گرم آهن و 535 میلی گرم پتاسیم است در حالی که یک وعده 100 گرمی سیب زمینی شیرین حاوی 0.7 میلی گرم آهن و 435 میلی گرم پتاسیم است .
میزان قند
در مقایسه با سیب زمینی های سفید ، سیب زمینی شیرین از میزان قند بیشتری برخوردار است . نگهداری کردن از سیب زمینی در یخچال و جاهای سرد ، نشاسته آن را به گلوکز و فروکتوز تبدیل می کند .
مصارف و کاربرد های سیب زمینی سفید و شیرین
سیب زمینی های سفید در پخت و پز کاربرد بیشتری دارند زیرا قابلیت سرخ شدن ، پخته شدن ، اب پز شدن و کباب شدن را دارند و همچنین از سیب زمینی های شیرین ارزان ترند .