پلاس وی
2 سال پیش / خواندن دقیقه

تماشا کنید: سگ رباتیک MIT می‌تواند روی چمن و خاک و ماسه فوتبال بازی کند

تماشا کنید: سگ رباتیک MIT می‌تواند روی چمن و خاک و ماسه فوتبال بازی کند

محققان دانشگاه MIT رباتی به‌ نام Dribblebot ساخته‌اند که می‌تواند روی سطوح مختلف ازجمله چمن و خاک و شن فوتبال بازی کند.

متخصصان حوزه‌ی رباتیک این‌ بار به‌دنبال چالشی بسیار جالب رفته‌اند: آموزش ربات چهارپایی که بتواند با توپ فوتبال دریبل بزند. این پروژه درواقع به‌عنوان یکی از اجزای اصلی ربوکاپ (RoboCup) شناخته می‌شود. تأسیس این رقابت بزرگ بین‌المللی به سال ۱۹۹۶ برمی‌گردد و از فوتبال به‌عنوان راهکاری برای آزمایش حرکات و سرعت عکس‌العمل و تصمیم‌گیری ربات‌ها بهره می‌برد.

یکی از تفاوت مهم Dribblebot MIT این است که برخلاف ربات‌های معمولی شرکت‌کننده در روبوکاپ که اکثراً دو پا هستند، از چهار پا استفاده می‌کند. تفاوت دیگر این است که ربات چهارپای MIT برای انجام کارهای پیچیده در زمین‌های ناهموار طراحی شده است و همین ویژگی باعث سخت‌تر‌شدن فرایند ساخت دستگاه می‌شود.

یاندونگ جی، سرپرست پروژه‌ی Dribblebot MIT می‌گوید: «رویکردهای گذشته باعث می‌شود مسئله‌ی ارائه‌ی قابلیت دریبل‌کردن در ربات‌ها با روشی ساده حل شود و فرضیه‌ی مدل‌سازی زمین‌های صاف را ایجاد می‌کند. حرکت این ربات‌ها معمولاً به‌نحوی طراحی شده است که ثبات بیشتری داشته باشند و سعی نمی‌کند هم‌زمان با توپ بدوند یا در مسیر آن تغییری ایجاد کند. این‌جا است که ابزارهای پیشرفته‌تر وارد میدان می‌شوند. ما با گسترش پیشرفت‌های اخیر، امکان جابه‌جایی بهتر در فضای باز و دست‌کاری ماهرانه‌‌ی توپ را در ربات چهارپای خود ارائه کرده‌ایم».

بازی فوتبال معمولاً در زمین‌ چمن، ماسه، شن یا گِل و برف انجام می‌شود. بدین‌ترتیب، ربات‌های فوتبالیست باید بتوانند با این نوع زمین‌ها سازگاری داشته باشند و تیم سازنده‌ی Dribblebot در آموزش آن از شبیه‌سازی استفاده کرده است. به‌گزارش تِک‌کرانچ، محققان درواقع با اجرای چهارهزار شبیه‌سازی هم‌زمان از محیط‌های مختلف، مراحل آموزش ربات خود را کامل کرده‌اند.

نوع آموزش استفاده‌شده در Dribblebot به‌وضوح کاربردهای گسترده‌تری درمقایسه‌با دنیای فوتبال ربات‌ها دارد. بحث درباره‌ی ربات‌های چرخ‌دار کنونی همچنان ادامه دارد و باید دید محدودیت‌های کنونی تا کجا پیش خواهد رفت و آینده‌ی آن به کجا ختم خواهد شد.

اگر به اطراف خود نگاه کنید، اکثر ربات‌های موجود از چرخ برای حرکت استفاده می‌کنند. تصور کنید بخواهیم در برخی سناریوها مثل سیل یا زلزله از ربات‌ها در فرایند جست‌وجو و نجات انسان‌ها بهره ببریم. پلکیت آگراوال، استاد دانشگاه MIT می‌گوید: «ما به ماشین‌هایی نیاز داریم که بتوانند از سطوح مختلف عبور کنند و این ویژگی در ربات‌های چرخ‌دار وجود ندارد. هدف اصلی مطالعه روی ربات‌هایی که با پا حرکت می‌کنند، همین است تا با رفع محدودیت‌های ربات‌های چرخ‌دار بتوان از آن‌ها در محیط‌های مختلف استفاده کرد.»

گفتنی است Dribblebot نیز محدودیت‌های خاص خود را دارد؛ مثلاً هنگام عبور از پله‌ها و شیب‌ها همچنان با مشکل مواجه می‌شود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع