فواید و خواص خردل و عوارض آن برای بدن
مزایای دانه های خردل بسیار زیاد است و به طور معمول برای طعم و مزه مورد استفاده قرار می گیرد و سس خردل بسیار ترجیح داده می شود. همچنین دارای کاربردهای دارویی و درمانی نیز است، که از زمان بقراط وجود داشته است. دانه خردل در انواع سفید، قهوه ای و سیاه در سراسر جهان یافت می شود. یونانیان، رومی ها، آسیایی ها و آفریقایی ها از آن در آشپزی های خود استفاده می کنند. در این بخش از سلامت پلاس وی در مورد مزایای سلامتی دانه های خردل صحبت خواهیم کرد؛ به جز مزایا و طعم و مزه آن که به راحتی در سراسر جهان در دسترس است و آن را محبوب ساخته است، می توانید از مزایای متعدد آن برای سلامتی خود نیز استفاده کنید.
خواص و فواید درمانی خردل
1. درمان سرطان:
وجود ترکیبات مانند:گلوکوزینولات و میروسیناز در دانه های خردل، به عنوان ماده فیتوشیمیایی عمل می کنند و رشد سلول های سرطانی را مهار می کنند.
قطعاً یکی از مهمترین مزایای سلامتی دانه خردل درمان سرطان است.
2. خردل برای کمک به درمان آرتریت روماتوئید:
برای کمک به افرادی که مبتلا به آرتریت روماتوئید می باشند، محتوای سلنیوم و منیزیم موجود در خردل کمک می کند تا این مشکل درمان شود.
3. خردل برای کمک به درمان میگرن:
دانه های خردل به دلیل محتوای منیزیم، علائم میگرن را کاهش می دهند.
کمک به درمان میگرن با خردل
4. خردل برای کمک به تنفس درست و گرفتگی بینی:
دانه های خردل به طور کلی برای از بین بردن هرگونه مشکل احتقان و تنفسی مورد استفاده قرار می گیرند.
5. خردل برای جلوگیری از بیماری ها:
مواد مغذی خاصی که در دانه های خردل وجود دارد، باعث می شوند که از بعضی بیماری ها جلوگیری شود.
6. خردل سرشار از فیبر رژیمی:
دانه های خردل منبع خوبی از الیاف و فیبر رژیمی هستند، که هضم را بهبود می بخشند، آنها حرکت روده را بهتر می کنند. بنابراین سوخت و ساز در بدن را نیز بهبود می بخشند.
7. خردل برای کمک به درمان فشار خون و برخی از علائم یائسگی:
تعدادی از مواد مغذی موجود در دانه های خردل مانند:مس، آهن، منیزیم و سلنیوم در درمان فشار خون و علائم یائسگی بسیار مؤثر و کمک کننده هستند.
8. خردل برای کمک به درمان آسم:
دانه های خردل برای بیماران مبتلا به آسم مفید هستند، وجود مواد معدنی مانند:منیزیم، آهن و سلنیوم مسئول جلوگیری از حمله آسم هستند.
کمک به درمان آسم
9. دانه های خردل برای از بین بردن بوی بد دهان:
مقداری دانه های خردل را می توانید با مقداری آب گرم مخلوط کنید و بنوشید.
10. دانه های خردل برای درمان دردهای عضلانی:
گرفتگی عضلات یا درد آنها می تواند با دانه های خردل درمان شود، فقط کافی است مقداری از دانه های خردل را به وان حمام اضافه کنید و با آب گرم ترکیب نمایید و بدن خود را در آب خیس کنید.
11. خردل برای درمان سرماخوردگی:
اغلب برای کاهش احتقان ناشی از سرفه و سرماخوردگی استفاده می شود و مؤثر خواهد بود.
12. دانه های خردل برای درمان درد کمر:
عصاره های دانه های خردل در کاهش اسپاسم و درد کمر بسیار مفید هستند.
13. از بین بردن تب با دانه های خردل:
دانه های خردل باعث می شود که دمای بدن پایین بیاید و در رفع آنفولانزا و سرماخوردگی نیز مفید است.
دانه های خردل برای از بین بردن تب
مزایای دانه های خردل برای پوست
14. اسکراب طبیعی:
دانه های خردل یک اسکراب طبیعی محسوب می شوند و شما می توانید آن را با اسطوخودوس یا گلاب ترکیب کنید و از آن برای لایه برداری صورت و از بین بردن سلول های مرده پوست استفاده کنید.
15. دانه های خردل برای هیدراته کردن پوست:
دانه های خردل در ترکیب با ژل آلوورا مورد استفاده قرار می گیرند و می تواند به عنوان یک ترکیب عالی برای هیدراته کردن پوست عمل کند و ناخالصی ها و سموم را از صورت شما پاک کنند و باعث تغذیه آن شود.
16. دانه های خردل برای کمک به کاهش روند پیری:
آنها همچنین سرشار از ویتامین A، C، K می باشند و همه این مواد مغذی به عنوان یک آنتی اکسیدان عالی عمل می کنند.
17. دانه های خردل برای مبارزه با عفونت های پوستی:
دانه های خردل، حاوی مقادیر مناسبی از سولفور هستند که دارای خواص ضد قارچی می باشند و به دفع عفونت های پوستی کمک می کنند.
مزایای استفاده از دانه های خردل برای مو
18. کمک به رشد مو:
روغن خردل استخراج شده از دانه های خردل، یک منبع خوبی از ویتامین A هستند.
ویتامین A یک ماده مغذی برای رشد مو می باشد، همچنین یک محرک بزرگ است که منجر به رشد سریع مو خواهد شد.
مصرف خردل برای مو
19. خردل برای کمک به تقویت مو:
دانه های خردل حاوی پروتئین کلسیم، ویتامین A،E و اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 هستند که همه اینها باعث تقویت مو می شوند.
چگونگی انتخاب دانه های خردل
همیشه سعی کنید دانه های خردلی را تهیه کنید که ارگانیک هستند. تاریخ تولید و انقضا را بررسی کنید.
نحوه ذخیرهسازی و نگهداری
همیشه دانه های خردل را در یک جای خنک نگهداری کنید، در یک ظرف با درب محکم نگه دارید و جایی بگذارید که نور زیادی نبیند. ظرف باید کاملاً خشک باشد و نباید هرگز مرطوب باشد. دانه های خردل را می توان حداقل 6 ماه تا 1 سال نگه داشت.
نحوه استفاده از دانه های خردل
خردل عمدتا به غذاهای غیر غنی شده برای افزایش طعم افزوده می شود، همچنین می توانید برای ترشیجات نیز استفاده کنید، یکی دیگر از راه های عالی برای استفاده از دانه های خردل در سس سالاد است.
از دانه های قهوه ای خردل برای تزیین استفاده می شود.
عوارض جانبی مصرف بیش از حد دانه های خردل
اگرچه مزایای سلامتی دانه های خردل قابل توجه است، اما در بخش سلامت پلاس وی آورده ایم که برخی از مطالعات نشان می دهد که در هنگام استفاده بیش از حد از خردل ممکن است عوارض جانبی ایجاد شود، تنفس سریع و کم، عرق کردن، سرگیجه، کاهش فشار خون، که 8 ساعت پس از اعمال موضعی رخ می دهد. همچنین توصیه می شود افرادی که دارای شرایط پزشکی خاص هستند، هنگام استفاده از دانه های خردل حتما به پزشک خود مراجعه کنند.
مصرف بیش از حد خردل چه عوارضی دارد؟
1. تشدید مشکلات تیروئید:
نیتروژن هایی که در دانه های خردل وجود دارند، باعث اختلال در تولید و عملکرد هورمون تیروئید می شوند. اگر مسائل مربوط به تیروئید دارید، قبل از خوردن دانه های خردل مشورت کنید.
2. تداخل و کاهش جذب کلسیم:
اگر سنگ کلیه یا مشکلات کیسه صفرا دارید، باید از غذاهایی که حاوی اگزالات هستند، دوری کنید، دانه های خردل نیز منبع عظیمی از اگزالات می باشند که ممکن است جذب کلسیم را مختل کنند.