وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

تمام علائم دیابت نوع 2 + علل ، عوارض و کنترل بیماری مرض قند

تمام علائم دیابت نوع 2 + علل ، عوارض و کنترل بیماری مرض قند

عواملی مانند چاقی و کم تحرکی و ژنتیک باعث بیماری دیابت نوع 2 می شود علائم آن لکه های تیره پوستی و تشنگی شدید و دیر التیام یافتن زخم هستند.

بررسی تمام نشانه ها و علائم هشدار دهنده بیماری دیابت نوع 2

دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن است که بر روش تولید قند (گلوکز) بدن شما تاثیر می گذارد ، با دیابت نوع 2، بدن در مقابل اثرات انسولین - هورمونی که حرکت قند را در سلول های شما تنظیم می کند - یا داشتن انسولین کافی برای حفظ سطح گلوکز مقاومت می کند. 

دیابت نوع 2 به دیابت نوع بزرگسالی نیز معروف است و اما امروزه به دلیل افزایش چاقی در دوران کودکی، کودکان بیشتری نیز مبتلا به این اختلال می شوند.هیچ درمانی برای دیابت نوع 2 وجود ندارد، اما کاهش وزن، عادات غذایی خوب و ورزش می تواند به مدیریت این بیماری کمک کند.

اگر رژیم غذایی و ورزش به اندازه کافی برای مدیریت قند خونتان باشد، ممکن است به دیابت یا درمان انسولین نیز نیاز داشته باشید.

دیابت نوع دو

دیابت نوع 2 چیست و چه علائمی دارد؟ 

نشانه ها و علائم دیابت نوع 2 اغلب به کندی رشد می کنند. در واقع شما می توانید برای سال ها دیابت نوع 2 را داشته باشید و راجع به آن ندانید. به دنبال این نشانه ها بگردید:

_افزایش تشنگی

_ادرار مکرر

_گرسنگی فزاینده

_کاهش وزن زیاد

_خستگی

_دید تار

_بهبود کند زخم ها

_عفونت های مکرر

_داشتن قسمت هایی از پوست تیره، که معمولاً زیر بغل و گردن هستند،

خستگی بی دلیل

دیابت نوع 2 چه نشانه ای دارد؟ 

بعد از طرح تیتر وار علائم بیماری دیابت نوع 2 حالا در بخش سلامت نمناک کمی وسیع تر به بررسی علائم آن خواهیم پرداخت.

1. ادرار مکرر:

ادرار مکرر و یا ادرار کردن بیش از حد، نشانه این است که میزان قند خون شما به اندازه ای بالا است تا این اتفاق برای شما می افتد. هنگامی که کلیه ها نمی تواند میزان گلوکز را حفظ کند، به برخی از آن ها اجازه می دهند تا به ادرار شما وارد شوند.

این باعث می شود که شما ادرار کنید، بخصوص در طول شب.

ادرار مکرر

دیابت نوع 2 و علائم آن 

2. تشنگی شدید:

تشنگی مفرط یکی دیگر از نشانه های رایج دیابت است. این بیماری به میزان بالای قند خون گره خورده است که باعث تشنگی می شود و با ادرار مکرر بدتر می شود. اغلب، نوشیدن آب تشنگی را ارضا نمی کند.

 3. افزایش گرسنگی:

گرسنگی شدید یا پلی فاجیا نیز نشانه هشدار دهنده اولیه دیابت است. بدن شما از گلوکز خون برای تغذیه سلول هایتان استفاده می کند.

وقتی این سیستم نارسا شوند، سلول های شما نمی توانند گلوکز را جذب کنند. در نتیجه بدن به طور مداوم به دنبال سوخت بیشتری است و باعث گرسنگی مداوم می شود.

زیرا گلوکز خیلی زیادی در جریان ادرار وجود دارد، ممکن است وزن کم کنید، حتی اگر زیاد غذا بخورید.

گرسنگی زیاد

گرسنگی یکی از علائم دیابت نوع 2 

4. درد عصبی یا بی حسی:

ممکن است احساس بی حسی و یا گز گز در دستان و انگشتان خود کنید. این نشانه آسیب عصبی یا مشکل دیابتی است. این شرایط به طور معمول به کندی رشد می کند. شما احتمالاً بعد از سال ها زندگی کردن با دیابت این حس را تجربه خواهید کرد، اما می تواند نشانه اولیه در بسیاری افراد نیز باشد. 

5. التیام آهسته زخم:

اگر دیابت داشته باشید، چند دلیل وجود دارد که التیام زخم هایتان آهسته شوند. در طول زمان، سطح قند خون بالا رگ های خونی شما را محدود می کند، گردش خون را کند کرده و به مواد غذایی و اکسیژن مورد نیاز برای التیام زخم ها نیاز دارد.

میزان قند خون بالا همچنین به سیستم ایمنی بدن شما آسیب می رساند، بنابراین بدن زمان زیادی را برای مبارزه با عفونت می گیرد. 

6. بینایی تار:

دید تار معمولاً در ابتدا در دیابت مدیریت نشده رخ می دهد. این می تواند ناشی از سطح قند خون بالا باشد که بر رگ های خونی کوچک در چشم ها تاثیر می گذارد و باعث می شود که مایعات به لنز چشم نفوذ کنند. تاری معمولاً خوب خواهند شد. با این حال، به چشم پزشک مراجعه کنید.

با سطح قند خون بالا، شما در معرض بیماری های جدی تری قرار می گیرید که می توانند منجر به کوری شوند.

تاری دید

علامت هایی که خبر از دیابت نوع 2 می دهند 

7. لکه های تیره پوستی:

تغییر رنگ قهوه ای تیره در پوست شما آکانتوز نیگریکانس نام دارد. این نشانه هشدار اولیه دیگری از دیابت نوع 2 است. این قسمت بیشتر در زیر بغل، ناحیه گردن و ناحیه کشاله ران رایج است و پوست را نیز ضخیم و زمخت می کند.

این امر باعث افزایش میزان انسولین در خون می شود، که در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 رایج است، زیرا مقاومت انسولین پیشرو اصلی دیابت نوع 2 است. 

8.سوزش، بی حسی و یا درد در دست ها یا پاها:

سطح قند خون بالا می تواند بر گردش خون تاثیر بگذارد و به اعصاب آسیب برساند. پیش از این هم در بخش سلامت نمناک گفته شد که در افراد مبتلا به دیابت نوع 2، این می تواند منجر به درد و یا احساس سوزش و یا بی حسی در دست ها و پاها شود.

این وضعیت به عنوان نوروپاتی شناخته می شود و اگر فردی دیابت خود را درمان نکند، ممکن است در طول زمان بدتر شود و منجر به مشکلات جدی تری شود.

بی حسی دست ها

بی حسی بدن در دیابت نوع 2 

9. خارش و عفونت های قارچی:

قند اضافی در خون و ادرار، غذایی برای قارچ ها را فراهم می کند که می تواند منجر به عفونت شود. عفونت های قارچی معمولاً در مناطق مرطوب و گرم پوست ایجاد می شود، مانند دهان، مناطق تناسلی و زیر بغل.

مناطق آسیب دیده معمولاً خارش دار هستند، اما فرد ممکن است در عین حال سوزش، قرمزی و درد را تجربه کند. 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر علائم دیابت نوع 2 را دارید، به پزشک خود مراجعه کنید.

پزشک دیابت

از کجا بفهمم دیابت نوع 2 دارم؟ 

دیابت نوع 2 وقتی رشد می کند که بدن در برابر انسولین مقاوم می شود و یا هنگامی که لوزالمعده قادر به تولید انسولین کافی نیست. دقیقاً به همین دلیل است که این اتفاق می افتد، اگرچه عوامل ژنتیکی و محیطی، مانند اضافه وزن و غیر فعال بودن، به نظر می رسد که عوامل موثری در این بیماری هستند. 

نحوه کارکرد انسولین:

انسولین، هورمونی است که از غده ای در پشت و پایین شکم (پانکراس) تولید می شود. پانکراس قادر به ساخت انسولین در جریان خون است. انسولین در گردش خون وجود دارد و قند را قادر می سازد که به سلول های شما وارد شوند. 

انسولین میزان قند را در جریان خون کاهش می دهد. همانطور که سطح قند خون شما افت می کند، ترشح انسولین از پانکراس نیز کاهش می یابد.

انسولین چیست؟

علت دیابت نوع 2 چیست؟ 

نقش گلوکز:

گلوکز - منبع اصلی انرژی برای سلول هایی است که ماهیچه ها و بافت های دیگر را می سازند. گلوکز از دو منبع اصلی تولید می شود:غذا و کبد. قند به جریان خون جذب می شود و به کمک انسولین وارد سلول ها می شود.

 کبد گلوکز را تولید و ذخیره می کند. هنگامی که سطح گلوکز پایین است، کبد گلیکوژن ها را می شکند و به گلوکز تبدیل می کند تا سطح گلوکز شما را در محدوده نرمال نگه دارد.

 در دیابت نوع 2 این فرآیند به خوبی کار نمی کند. به جای رفتن به سلول ها، قند در جریان خونتان ساخته می شود. همانطور که سطح قند خون افزایش می یابد، سلول های بتای تولید کننده انسولین در پانکراس انسولین بیشتری را آزاد می کنند، اما در نهایت این سلول ها مختل شده و به اندازه کافی انسولین تولید می کنند تا نیازهای بدن را برآورده کند.

 در دیابت نوع 1 که کمتر شایع است، سیستم ایمنی به اشتباه سلول های بتا را نابود می کند و بدن را با کمی انسولین ترک می کند.

عوامل خطر دیابت نوع 2:

عواملی که ممکن است ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهند، عبارتند از:

وزن:

اضافه وزن عامل خطر اصلی دیابت نوع 2 است. با این حال، شما با اضافه وزن دیابت نوع 2 را رشد میدهید.

چاقی و دیابت

اضافه وزن از عوامل خطر بیماری دیابت نوع 2 

توزیع چربی:

اگر شما به طور عمده ای چربی را در شکم خود دارید، احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 در شما بیشتر است. اگر در شکمتان چربی دارید، احتمال ابتلا به دیابت نوع دیابت 2 را در شما افزایش می دهد. اگر مردی با دور کمر بالای 101.6 سانتی متر یا یک زن با کمر بزرگتر 88.9 سانتی متر هستید. 

عدم فعالیت:

هرچه کم تر فعال باشید، ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 در شما بیشتر خواهد بود. فعالیت جسمانی به شما کمک می کند وزنتان را کنترل کنید، از گلوکز به عنوان انرژی استفاده کنید که باعث می شود سلول های شما نسبت به انسولین حساس باشند.

کم تحرکی

دیابت نوع 2 و عوامل آن 

سابقه خانوادگی:

اگر والد یا خواهر شما دیابت نوع 2 دارد، خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد. 

نژاد:

اگرچه هنوز مشخص نیست.، اما مردم از نژادهای خاصی - از جمله سیاه پوست، اسپانیایی، هندی و آسیایی - آمریکایی - به احتمال بیشتری دیابت نوع 2 نسبت به سفید پوستان دارند.

 سن:

ریسک دیابت نوع 2 هنگامی افزایش می یابد که شما مسن تر شوید، به خصوص بعد از 45 سالگی. احتمالاً به این دلیل است که افراد کم تر ورزش می کنند، توده عضلانیشان کم و وزنشان زیاد می شود.

اما دیابت نوع 2 نیز به طور چشمگیری در میان کودکان، نوجوانان و بزرگسالان جوان افزایش یافته است.

دیابت نوجوانی

دیابت نوع 2 در سنین پایین 

پیش دیابت:

پیش دیابت، شرایطی است که در آن سطح قند خون شما بالاتر از سطح نرمال می رود، اما به اندازه ای بالا نیست که به عنوان دیابت طبقه بندی شود.پیش دیابت درمان نشده، اغلب به دیابت نوع 2 می رسد. 

سندرم پلی کیستیک تخمدانی:

برای زنان، داشتن سندرم پلی کیستیک تخمدانی - شرایط معمول است که با دوره های قاعدگی بی قاعده مشخص می شود، و ریسک ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

دیابت بارداری:

اگر هنگامی که باردار هستید دیابت داشته باشید، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 در شما افزایش می یابد.اگر یک کودک با وزن بیش از (4 کیلوگرم) به دنیا آوردید، در معرض خطر دیابت نوع 2 نیز قرار دارید. 

دیابت بارداری

عواملی که موجب دیابت نوع 2 می شوند 

دیابت نوع 2 می تواند به راحتی نادیده گرفته شود، به خصوص در مراحل اولیه زمانی که احساس خوبی دارید اما همانطور که در بخش سلامت نمناک خواهید خواند دیابت بر بسیاری از اندام های اصلی از جمله قلب، رگ های خونی، اعصاب، چشم ها و کلیه ها تاثیرگذار است.

کنترل سطوح قند خون می تواند به جلوگیری از این مشکلات کمک کند. اگرچه مشکلات طولانی مدت دیابت به تدریج رشد می کنند، اما در نهایت می تواند خطرناک و یا حتی تهدید کننده زندگی باشد.

برخی از مشکلات بالقوه دیابت، عبارتند از:

_بیماری های قلبی و عروقی:

دیابت به طور چشمگیری خطر بیماری قلبی، سکته، فشار خون بالا و تنگ شدن رگ های خونی را افزایش می دهد (آترواسکلروز).

بیماری قلبی

تاثیر دیابت نوع 2 بر قلب و عروق 

_آسیب عصبی (نوروپاتی):

قند اضافی می تواند باعث خارش، بی حسی، سوزش و یا درد شود که معمولاً با نوک انگشتان شروع می شود و به تدریج به سمت بالا گسترش می یابد. در نهایت، ممکن است احساس بی حسی را در اعضای آسیب دیده گسترش دهد. 

آسیب به عصبی که گوارش را کنترل می کند می تواند موجب مشکلاتی مانند حالت تهوع، استفراغ، اسهال و یا یبوست شود. برای مردان، اختلال عملکرد نغوظ نیز می تواند پیش آید.

 _آسیب کلیوی:

دیابت گاهی می تواند منجر به نارسایی کلیه یا بیماری کلیوی در مرحله برگشت ناپذیر گردد که ممکن است به دیالیز یا پیوند کلیه نیاز داشته باشند.

کلیه درد

تاثیرات مخرب دیابت نوع 2 بر بدن 

_آسیب چشمی:

دیابت، خطر بیماری های جدی چشم مانند آب مروارید و آب سیاه را افزایش می دهد و ممکن است به رگ های خونی شبکیه که به طور بالقوه منجر به کوری می شوند، آسیب برساند.

 _کند شدن بهبودی:

بریدگی ها و تاول های درمان نشده می توانند به عفونت های جدی تبدیل شوند. آسیب شدید ممکن است به قطع عضو منجر شود.

 _نقص شنوایی:

مشکلات شنوایی در افراد مبتلا به دیابت شایع تر است.

مشکل شنوایی

تاثیر دیابت نوع 2 بر شنوایی

_مشکلات پوستی:

دیابت ممکن است شما را در معرض مشکلات پوستی، از جمله عفونت های قارچی قرار دهد. 

_آپنه خواب:

گرفتگی آپنه خواب در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 رایج است. چاقی می تواند عامل اصلی وجود هر دوی این شرایط باشند.

درمان آپنه خواب ممکن است فشار خون شما را کاهش دهد و باعث شود که بهتر استراحت کنید، اما مشخص نیست که آیا به بهبود کنترل قند خون کمک می کند یا خیر.

 _بیماری آلزایمر:

به نظر می رسد که دیابت نوع 2، ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را افزایش می دهد. هرچه کنترل قند خون شما بدتر شود، ریسک آن بیشتر خواهد بود.

بیماری آلزایمر

بیماری های ناشی از دیابت نوع 2

انتخاب های سبک زندگی سالم می توانند به پیش گیری از دیابت نوع 2 کمک کنند.اگر شما از قبل تشخیص دیابت را دریافت کرده اید، می توانید از سبک زندگی سالم برای کمک به جلوگیری از مشکلات استفاده کنید.

اگر پیش دیابت دارید، تغییر سبک زندگی می تواند روند پیشرفت به دیابت را کم یا متوقف کند. 

سبک زندگی سالم شامل موارد زیر می شود:

_خوردن غذاهای سالم:

غذاهایی که چربی و کالری کمتری دارند را انتخاب کنید که فیبر بالایی دارند. بر روی میوه ها، سبزیجات و حبوبات سبوس دار تمرکز کنید.

غذای سالم

دیابت نوع 2 و راه پیشگیری از آن 

_فعال شوید:

هدف حداقل 30 تا 60 دقیقه فعالیت بدنی متوسط - یا 15 تا 30 دقیقه فعالیت هوازی قوی - در بیشتر روزها است.پیاده روی روزانه خوبی داشته باشید. سوار دوچرخه شوید. شنا کنید.

 _کاهش وزن:

اگر اضافه وزن دارید، کاهش 5 تا 10 درصد وزن بدن تان می تواند خطر ابتلا به دیابت را کاهش دهد. برای نگه داشتن وزن خود در یک محدوده سالم، بر تغییرات دائمی در عادات غذایی و ورزش خود تمرکز کنید. با به یاد آوردن منافع از دست دادن وزن، از جمله قلب سالم، انرژی بیشتر و اعتماد به نفس بیشتر به خود انگیزه دهید.

کاهش وزن

راه های جلوگیری از دیابت نوع 2 

_اجتناب از نشستن برای مدت های طولانی:

نشستن برای دوره های طولانی می تواند ریسک ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش دهد. سعی کنید هر 30 دقیقه یک بار بلند شوید و حداقل چند دقیقه به اطراف حرکت کنید. 

گاهی اوقات، دارو نیز یک گزینه است. متفورمین، یک داروی دیابت خوراکی است و ممکن است خطر دیابت نوع 2 را کاهش دهد.

اما حتی اگر دارو مصرف می کنید، انتخاب سبک زندگی سالم برای پیش گیری یا کنترل دیابت ضروری است.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع