مزایای و خواص قهوه ترک را کامل تر بشناسید
قهوه ترک چیست؟
این قهوه در کشورهای خاورمیانه اروپایی از جمله ترکیه، ایران و یونان ایجاد شده است. قهوه ترک که از دانه های برشته شده قهوه تهیه می شود، به خاطر طعم قوی و روش خاص تهیه و سرو آن یکی از نوشیدنی های محبوب در ترکیه و یونان و بسیاری از کشورهای جهان است. پس از اضافه کردن پودر قهوه و رسیدن به مرحله مورد نظر، آن را در قهوه جوش بریزید و سپس در فنجان میل کنید. مصرف قهوه ترک به صورت ناشتا باعث، افزایش غلظت کافئین نسبت به سایر روش های مصرفی می شود.
نگاه کلی به خواص و فواید قهوه ترک
- می توان قهوه را بدون هرگونه شیرینی مصرف کرد و یا معمولا با مقادیر متوسط قند تهیه می شود. مصرف 2 فنجان قهوه ترک در روز خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و همچنین سنگ کیسه صفرا را تا 45 درصد کاهش می دهد.
- کافئینی که در قهوه یافت می شود، سیستم عصبی را تحریک می کند، کمبود انرژی را تامین می کند و همچنین بدن را وادار می سازد تا بیش از حد نخوابیم.
- طبق مطالعات انجام شده، پتانسیل تفکر در فردی که روزانه 6 فنجان قهوه در 55 سالگی می نوشد، در مقایسه با افرادی که قهوه مصرف نمی کنند حدود 6 برابر بیشتر است.
- نتایج قابل توجه دیگر این است که افرادی که قهوه مصرف می کنند، نسبت به مابقی، کمتر دچار پوسیدگی دندان می شوند.
- با نوشیدن قهوه، جریان انرژی در بدن پر می شود و این انرژی در کودکان، پس از سه ساعت شروع به کاهش می کند در صورتی که در بین بزرگسالان 5 تا 7 ساعت ادامه دارد.
- تحقیقات ثابت می کند که سوخت و ساز بدن و سوخت چربی را افزایش می دهد.
- علاوه بر این برای درمان افسردگی نیز مؤثر است.
- قهوه ترک برای سلامتی ضرر ندارد، 50 میلی گرم کافئین در یک فنجان قهوه می تواند به راحتی از بدن خارج شود و اثر آرام بخشی دارد.
- وقتی که قهوه را بیش از یک فنجان بنوشید ممکن است باعث تحرک و کمی بی خوابی شما شود.
- کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه.
- مصرف نصف فنجان قهوه در روز نیز خطر ابتلا به آسم را کاهش می دهد و باعث تنفس راحت تر می شود.
- بهبود استخوان ها.
- از بیماری دیابت نوع 2 نیز محافظت می کند.
- سایر مشکلات پوستی را از بین می برد.
- از فشار خون بالا جلوگیری می کند.
- سرطان پانکراس را کاهش می دهد.
- باعث سلامت و بهبود قلب خواهد شد.
- عملکرد روده را تنظیم می کند.
بسیاری از مردم قهوه ترک را انتخاب می کنند، تا بتوانند تا صبح بیدار بمانند یا در طول روز انرژی بیشتری داشته باشند. برای کسانی که احتیاج به قهوه غنی و قوی دارند، قهوه ترک می تواند انتخاب عالی باشد.
مزایا و خواص بالقوه قهوه ترک
1. فعالیت ورزشی را بهبود می بخشد:
قهوه یک محرک طبیعی است که می تواند عملکرد ورزشی و ذهنی را افزایش دهد. نسبت به سایر قهوه ها میزان متداولی از کافئین را فراهم می کند، که ممکن است برای ورزشکاران نیز بسیار سودمند باشد. مطالعه که در بین 20 ورزشکار انجام شد، دریافتند که شرکت کنندگانی که قهوه ترک مصرف می کنند، دارای مزایای عملکرد قابل توجهی نسبت به سایر ورزشکاران بودند.
2. قهوه ترک حاوی ترکیبات مفید است:
قهوه ترک ممکن است نسبت به قهوه های دیگر، حاوی مقادیر بالایی از ترکیبات سودمند موجود باشد.
آنها حاوی ترکیباتی مانند:اسیدهای کلروژنیک هستند، که آنتی اکسیدان و پلی فنول می باشند و برای سلامتی بسیار مفیدند.
به عنوان مثال این اسید برای بهبود التهاب، قند خون، سطح کلسترول و فشارخون بالا مؤثر است. یک مطالعه نشان داد قهوه تهیه شده از دانه های قهوه ای خرد شده حاوی مقادیر بالاتری از اسیدهای کلروژنیک نسبت به قهوه های دیگر هستند.
همچنین حاوی ترکیبات دیگری همچون دی ترپنوئید است که می تواند التهاب را کاهش دهد، عفونت را متوقف کند و سلامت قلب را به ارمغان بیاورد.
3. قهوه ترک برای مقابله با ضعف روحی:
قهوه کافئین دار ممکن است مغز شما را در برابر برخی بیماری های عصبی، مانند آلزایمر محافظت کند. در بخش سلامت پلاس وی و در بحث مطلب خواص قهوه ترک می خوانید که طبق مطالعاتی که در بین 29 هزار نفر انجام شد، دریافتند که قهوه بیشترین مصرف را برای جلوگیری از خطر ابتلا به بیماری آلزایمر دارد و 27 درصد باعث کاهش آن شده است. مطالعات دیگر نشان داده است که مصرف قهوه، خطر سکته مغزی و بیماری پارکینسون را نیز کاهش می دهد.
4. قهوه ترک می تواند در برابر برخی از بیماری های خاص اثرات محافظتی داشته باشد:
نوشیدن قهوه ترک ممکن است که خطر ابتلا به بیماری های خاص، از جمله دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهد و با بررسی که انجام شد، متوجه شدند که هر فنجان قهوه مصرف شده در روز 7 درصد کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را همراه دارد.
مطالعه دیگری نشان داد که مصرف منظم 3 تا 5 فنجان قهوه در روز، باعث کاهش 15 درصدی در بیماری های قلبی شده است و مصرف قهوه سالم همچنین خطر افسردگی، سرطان کبد، سرطان آندومتر و سیروز کبدی را بسیار زیاد کاهش داده است.
اضافه کردن هل می تواند مزایای بیشتری را ارائه دهد، قهوه ترک اغلب با استفاده از هل تهیه می شود. هل، یک ادویه خوشمزه، با سایر مزایای سلامتی است به عنوان مثال:هل حاوی آنتی اکسیدان های قوی است که می تواند به کاهش التهاب کمک کند و بنابراین خطر بیماری های مزمن را نیز کاهش می دهد.
یک مطالعه در موش صحرایی نشان داد که عصاره آن برای ترکیبات التهابی بسیار مؤثر هستند و برخی از آنزیم های مضر را مهار می کنند و در بخش سلامت پلاس وی بارها اشاره کرده ایم که همچنین ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند و خواص ضد باکتریایی دارد.
5. قهوه ترک گردش خون را بهبود می بخشد:
یک مطالعه نشان داد که کافئین قلب را تحریک می کند و به شیوه ای که موجب پمپاژ خون بیشتر از حد معمول می شود. محققان با استفاده از لیزر داپلر فلومتری غیر تهاجمی، متوجه شدند که بعد از نوشیدن یک فنجان قهوه، شرکت کنندگان یک افزایش 30 درصدی گردش خون را در انگشتان شان به مدت 75 دقیقه تجربه کردند.
خون اکسیژن را حمل می کند، چیزی که عضلات برای عملکرد خود به آن نیاز دارند. هرچه عضلات اکسیژن بیشتری دریافت کنند، بهتر می توانند عمل کنند.
هرچه عضلات شما عملکرد بهتری داشته باشند، فعالیت فیزیکی شما بهتر خواهد بود.
6. قهوه ترک باعث کاهش درد می شود:
مصرف دو تا سه فنجان قهوه ترک، میزان احساس درد ناشی از فعالیت ورزشی شرکت کنندگان را در این مطالعه کاهش داد. شرکت کنندگان با مصرف قهوه، تا 48 درصد از درد ماهیچه ای شان را کاهش دادند؛ این در حالی است که میزان کاهش درد توسط داروهای ناپروکسن و آسپرین به ترتیب 30 و 25 درصد بوده است.
عوارض جانبی ناشی از مصرف بیش از حد قهوه ترک:
1. ایجاد مشکلات معده و گوارش:
همه افرادی که قهوه می نوشند، دچار مشکلات گوارشی یا غرغر شکم نمی شوند، ولی بیشتر افراد مبتلا به سندرم روده ی تحریک پذیر، کولیت زخمی، ورم معده، زخم معده پپتیک، و بیماری کرون با مصرف قهوه متوجه می شوند دستگاه گوارش شان تحریک و مشکلات معده شان وخیم تر می شود.
کمکم متوجه خواهید شد، که با نوشیدن قهوه تولید اسید در معده تان افزایش می یابد. این افزایش در ترشح اسید باعث ضعیف شدن دیواره ی معده می شود، و آن را در برابر باکتری ها نظیر (هلیکوباکتر پیلوری، عامل زخم معده) و تخریب بافت معده به وسیله ی آنها آسیب پذیر می کند. و این تاثیرات فقط به معده محدود نمی شوند!
قهوه همچنین می تواند روده ی کوچک را تحریک کند، و باعث ایجاد گرفتگی معده، اسپاسم های شکمی، ابتلا به یبوست و اسهال متناوب (وضعیتی که به سندرم روده ی تحریک پذیر معروف است) می شود. خوشبختانه این ها جزء عوارض جانبی نادر، در مصرف کافئین به شمار می روند.
2. افزایش تولید اسید با مصرف زیاد قهوه ترک:
قهوه تولید اسید را افزایش می دهد؛ به ویژه اسید هیدروکلریک و اسید معده. هر دوی این اسیدها برای تجزیه ی مواد غذایی موجود در معده ضروری هستند. با وجود این، حضور بیش از اندازه ی اسید در معده باعث ایجاد برخی مشکلات می شود.
اسید اضافی ممکن است که دیواره های معده را بخورد (و باعث زخم معده شود)، یا ممکن است احتمال بازگشت اسید به مری (رفلاکس معده) را افزایش دهد.
این مشکلات به ویژه هنگامی بیشتر می شوند، که با شروع روز، قهوه اولین چیزی باشد که می نوشید. در این شرایط، چیز دیگری در معده تان وجود ندارد که بتواند تاثیرات اسید را کاهش دهد.
3. افزایش فشار خون با مصرف بیش از حد قهوه ترک:
کافئین فشار خون تان را افزایش می دهد. با وجود این، آیا میدانستید افزایش فشار خون به دلیل مقاومت عروق ایجاد می شود، و نه به دلیل افزایش ضربان قلب یا گردش خون؟
یعنی این که کافئین باعث می شود قلب تان مجبور می شود برای فرستادن خون به تمام نقاط بدن بیشتر کار کند. بالا بودن فشار خون یکی از عوامل خطر شایع برای بیماری قلبی و عروقی است.
تقریبا 70 میلیون فرد بزرگسال آمریکایی (29 درصد از جمعیت این کشور) از فشار خون بالا رنج می برند. اگر شما هم دچار فشار خون بالا هستید، بهتر است بدانید مصرف قهوه مشکل تان را وخیم تر می کند.
روش دم کردن قهوه ترک
در پاسخ به درخواست شما کاربر پلاس وی در ادامه این بخش از سلامت طرز تهیه رایج قهوه ترک را شرح داده ایم؛ برای اینکه یک قهوه ترک عالی و خوش طعم دم کنید، نیاز به دانه های خوش طعم قهوه دارید. برای درست کردن یک قهوه ترک عالی باید دانه های قهوه شما کاملا پودر شده باشد و حالت یکنواخت داشته باشد.
مواد لازم:
- یک قاشق چایخوری دانه های قهوه ترک به ازای هر نفر
- یک فنجان آب به ازای هر نفر (در صورت تمایل می توانید از شیر استفاده کنید)
- یک قاشق چایخوری شکر به ازای هر نفر
- یک ظرف قهوه جوش
طرز تهیه قهوه ترک:
در ابتدا به ازای هر نفر یک قاشق چایخوری پودر قهوه و یک فنجان آب سرد را درون قهوه جوش بریزید و هم بزنید.
سپس اگر تمایل داشتید، قهوه تان را شیرین میل کنید، یک قاشق چایخوری شکر هم به ازای هر نفر به آب سرد و قهوه اضافه کنید و ظرف قهوه جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی به جوش بیاید.
پس از حدود 5 دقیقه قهوه شروع به حرکت و بالا آمدن می کند و می توانید به آرامی هم بزنید و پس از دو دقیقه ظرف قهوه جوش را از روی حرارت بردارید و در فنجان ها بریزید و میل کنید.