وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

“ته دیگ ماست تخم مرغی” | طرز تهیه ته دیگ ماست و تخم مرغی

“ته دیگ ماست تخم مرغی” | طرز تهیه ته دیگ ماست و تخم مرغی

ته دیگ (ته چین)ماست و تخم مرغی یکی از پر طرفدارترین دستور تهیه های ایرانی است که طرز تهیه را در آشپزخانه نمناک آموزش خواهیم داد.

مواد لازم برای ته دیگ ماست و تخم مرغی

  • زرده تخم مرغ :دو عدد
  • ماست پرچرب :یک چهارم پیمانه
  • روغن :یک سوم پیمانه
  • آب :یک چهارم پیمانه
  • زعفران:به میزان کافی
  • نمک :به مقدار لازم
  • پودر سیر و پودر پیاز :در صورت تمایل
ته دیگ ماست و تخم مرغی
 ته دیگ ماست تخم مرغی مجلسی

طرز تهیه ته دیگ ماست و تخم مرغی:

داخل ظرفی زرده تخم مرغ را به همراه ماست پرچرب ، روغن ،مقداری زعفران دم کرده و در صورت تمایل پودر سیر و پودر پیاز و مقداری هم نمک و یک چهارم پیمانه آب بریزید و با هم مخلوط کنید تا یکدست شوند.

سپس مقداری از برنج آبکش شده که کمی زنده‌تر باید برداریم به این مایه اضافه کنید و خوب مخلوط کنید.

کف قابلمه ای نسوز مقداری روغن بریزید و مواد مخلوط شده را در کف قابلمه پخش کنید و روی آن را صاف کنید ، به طوری که همه جای آن به یک اندازه باشد.

بعد باقی برنج را روی مواد ته دیگتان بریزید و در آخر مقداری روغن و آب را مخلوط کنید و روی برنج بریزید.

حرارت گاز را ملایم کنید تا کم‌کم طی مدت طولانی برنج دم بکشد و ته دیگ طلایی شود.

ته دیگ ماستی زعفرانی
ته دیگ ماست تخم مرغی خوشمزه

نکته های اسرار آمیز:

  1. در پخت برنج ساده بهتر است از پودر سیر استفاده نکنید
  2. برای خوشمزه تر شدن ته دیگ ماست و تخم مرغ میتوان نصف قرص سوپ مرغ را هم داخل مایه ته دیگ اضافه کنید.
  3. در تهیه ته دیگ ماست و تخم مرغ میتوان ماست را از مواد اولیه آن حذف کرد و تخم مرغ را به صورت کامل همراه با سفیده مصرف کرد. و یا تخم مرغ را حذف کرد و فقط با ماست و بقیه مواد تهیه کرد.
  4. در برخی از ته دیگ ها از پودر سبزیجات خشک در مایه آن استفاده می شود که برای این کار بهتر است خورش مورد نظرتان با طعم سبزی ریخته شده همخوانی پیدا کند.مثلا اگر از پودر نعنا خشک داخل مایه استفاده کردید ، داخل خورشتان هم باید نعنا داشته باشد.

نکات تکمیلی در مورد ته دیگ ماست تخم مرغی

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 15دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 30دقیقه میباشد .
ته دیگ ماست تخم مرغی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع