نحوه درست کردن ته چین شیرازی
ته چین نه تنها انواع مختلف دارد بلکه در شهر های مختلف به مدل های مختلفی هم طبخ میشود. ته چین گوشت و مرغ از معروف ترین ته چین هاست ولی در کنار آنها ته چین های لذیذ تری هم وجود دارد که با انواع ذائقه ها سازگار است.مثلا ته چین گوشت و بادمجان که به ته چین شیرازی هم معروف است.این ته چین برای کسانی که طعم و مزه بادمجان را دوست دارند بسیار عالیست. ته چین شیرازی یک غذایی فوقالعاده عالی و بسیار شیک و مجلسی برای مهمانی ها می باشد.
مواد لازم ته چین شیرازی
- فیله مرغ خرد شده : نیم کیلو
- برنج :4 پیمانه
- زرده تخم مرغ : 4 عدد
- روغن مایع :به مقدار لازم
- کره ذوب شده :یک قالب 100 گرم
- زرشک :4 قاشق سوپ خوری
- زعفران خشک :1 قاشق چای خوری
- شکر نرم و دانه ریز :1 قاشق سوپ خوری
- بادمجان ورقه ای خرد شده :4 عدد
- ماست :3/4 پیمانه
- خلال پسته : مقداری برای تزیین
- خلال بادام مقداری :برای تزیین ته چین شیرازی
- نمک و فلفل سیاه :به مقدار لازم
دستور تهیه ته چین شیرازی
مرحله اول:
برای درست کردن ته چین شیرازی ابتدا برنج را خوب بشویید و با نمک چند ساعت خیس کنید.
مرحله دوم:
زرشک را هم کمی خیس کنید تا گل و لای آن تهنشین شود.
مرحله سوم:
سپس فیله مرغ را سرخ کنید تا طلایی رنگ شود. بعد در یک تابه دیگر مقداری روغن بریزید و زرشک شسته شده را در آن کمی تفت دهید و مدام هم بزنید تا نسوزد.بعد شکر را روی زرشک ها بریزید و 2 ، 3 دقیقه ای همچنان به تفت دادن ادامه دهید.
مرحله چهارم:
بادمجان های ورقه ای خرد شده را هم بعد از اینکه چند ساعت در آب و نمک قرار دادیم تا تلخیش گرفته شود در مقداری روغن سرخ کنید.
و بعد از سرخ شدن بادمجان ها آنها را روی حوله کاغذی قرار میدهیم تا روغن اضافه آن ها گرفته شود.
مرحله پنجم:
در ظرف دیگری هم ماست ، کره ، زرده تخم مرغ ، فلفل و نمک را با یکدیگر مخلوط میکنیم و خوب هم بزنید.
مرحله ششم:
در مرحله بعد برنج خیس داده شده را آبکش کنید و با زعفران مخلوط کنید.
مرحله هفتم:
در این فواصل فر را هم روشن کنید تا گرم شود.
قالب نچسب مورد نظر را چرب کنید و داخل آن یک لایه از مخلوط برنج و زعفران را بریزید و کاملا فشار دهید.بعد روی آن را با یک لایه مرغ ، یک لایه بادمجان و یک لایه زرشک بپوشانید.و روی قالب را با یک فویل آلومینیومی کاملا ببندید و به مدت یک ساعت تا یک ساعت و نیم در طبقه وسط فر از قبل گرم شده قرار دهید تا ته چین پخته شود.
وقتی ته چین پخت آن را از فر خارج کنید و در ظرف مورد نظر برگردانید و روی آن را با خلال پسته و بادام و زرشک تفت داده شده تزیین کنید.
نکات تکمیلی در مورد ته چین شیرازی
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 20دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 45دقیقه میباشد .
ته چین شیرازی را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .