تیم کوک مدیرعامل اپل بهعنوان کسی که توانایی بالایی در برقراری ارتباط با دیگران دارد شناخته میشود و این موضوع طی روزهای اخیر و در جریان انبوه اتهامات ایلان ماسک علیه اپل بهخوبی نمایان بود. گزارش جدیدی از فایننشال تایمز منتشر شده است که نگاهی عمیقتر به نحوهی نگاه مدیران سابق غول فناوری مستقر در کوپرتینو به مهارتهای کوک ارائه میدهد و البته گفته میشود با وجود مثبت بودن نتیجهی دیدار مدیرعامل کنونی اپل با ماسک، اما او همچنین یک مشکل را حل نکرده است که در ادامه به این مورد نیز خواهیم پرداخت.
هفتهی گذشته یعنی زمانیکه صحبت از رابطهی بین ایلان ماسک و اپل بهمیان آمد، ادعاهای جنجالی مختلفی مطرح شده بود. مالک جدید توییتر هفتهی گذشته را با انتشار مجموعهای از توییتها علیه اپل و تیم کوک آغاز کرد. ثروتمندترین مرد جهان، سازندهی آیفون را به توقف هزینههای تبلیغاتی در توییتر و تنفر آنها از آزادی بیان متهم کرد.
به گزارش 9to5Mac، توییتهای ماسک برای اپل کابوسی در روابطعمومی این شرکت محسوب میشود زیرا او ارتش دنبالکنندگان حساب کاربری خود را تشویق کرد تا انقلابی علیه سانسور آنلاین محتوا در آمریکا بهراه بیاندازند و از اپل خواست تا همهی اقدامات سانسوری را که درحق مشتریانش انجام داده است منتشر کند.
ماسک همچنین اعلام کرد اپل توییتر را به حذف اپلیکیشن این شبکهی اجتماعی از اپاستور تهدید کرده است اما دلیل آن را توضیح نداد. تیم کوک بهجای مشارکت عمومی در این بحثها، ماسک را برای برگزاری جلسهای خصوصی، به اپلپارک دعوت کرد. مالک توییتر پساز دیدار با مدیرعامل اپل از او تشکر کرد و در توییتی اظهارداشت که اتهاماتی که وی علیه اپل و کوک مطرح کرده است، صرفاً سوءتفاهم بود.
فایننشال تایمز درمورد توانایی کوک در آرامکردن شخصی مثل ماسک، با یکی از مدیران سابق اپل صحبت کرده است. مدیر اجرایی سابق این شرکت گفت:
استیو وازنیناک، یکی از بنیانگذاران اپل اضافه کرد که بهترین مهارت کوک، درک نیاز به مراقبت از همه و همچنین چندرشتهای بودن و نداشتن علاقه به یک مورد خاص است. جان اسکالی که قبلاز بازگشت استیو جابز به اپل، بهعنوان مدیرعامل این شرکت فعالیت داشت توضیح میدهد:
مشکل چین
فایننشالتایمز درکنار موارد فوق به بحران بزرگی اشاره کرده که تیم کوک همچنان موفق به حل آن نشده است. کوک حتی بهطور علنی درمورد این مشکل اظهارنظر نمیکند. به گفتهی این منبع خبری، تولیدات اپل بهشدت به چین وابسته است و همانطور که طی هفتههای اخیر بارها اعلام شد، مشکلات زیادی مثل شورش کارگران و گسترش کووید ۱۹ در یکی از بزرگترین تأسیسات مونتاژ آیفون در چین رخ داده است؛ شرایطی که منجر به کاهش تولید برخی مدلهای آيفون شده است.
اپل همچنین پساز اینکه معترضان از این شرایط برای انتشار مطالبی درمخالفت با دولت چین استفاده کردند، تصمیم بحثبرانگیزی برای محدودکردن عملکرد AirDrop در چین گرفت.
گزارشی از والاستریت ژورنال میگوید اپل در تلاشهای خود برای تنوعبخشیدن به زنجیرهی تأمینکنندگانش به خارج از چین ادامه میدهد اما چین همچنان ازنظر فروش آیفون، بازار فوقالعاده مهمی برای اپل محسوب میشود.