روشی مناسب برای درمان اعتیاد
درمان اعتیاد علاوه بر راه کارهای روانشناسی، با دو دسته دارویی قابل انجام است:داروهای مخدر و داروهای غیرمخدر. به کارگیری درمان غیرمخدر به صورت تزریق های ماهیانه، نور امیدی را به لحاظ داشتن یک جامعه بدون اعتیاد در دل ها روشن کرده است. در این زمینه، در برخی کشورهای جهان، برنامه های مدونی برای رسیدن به «جامعه بدون اعتیاد» آماده شده است.
خوشبختانه پس از طی مراحل قانونی از جمله اخذ مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو، درمان غیرمخدر برای ترک اعتیاد به صورت تزریق ماهیانه توسط داروسازی نانودارو تولید شده و در اختیار جامعه قرار گرفته است. این دارو فقط با تجویز پزشک قابل تهیه است.
برای رسیدن به جامعه بدون اعتیاد به چه ابزاری نیاز داریم؟
همه ما می دانیم این هدف در حد یک شعار بزرگ است. همچنین می دانیم تا هدف بزرگ نداشته باشیم، پیشرفتی حاصل نمی شود. پس برای پیشرفت با هم تلاش کنیم.
بزرگ فکر کنیم، محلی عمل کنیم
برای مهار اعتیاد در هر جامعه لازم است به صورت محلی عمل کنیم. باید در هر محله به همه افراد اطلاع رسانی کنیم که چه راه حل هایی در دسترس است و سهم هر فرد در انجام آن چیست.
ارتباطات محلی افراد به طور معمول بسیار قوی است و با اتکا بر این روابط خوب می توان پیام های درست را در راه رسیدن به جامعه بدون اعتیاد در سطح کوچک آن، به راحتی گسترش داد.
پیشگیری:الوویت نخست
در هر جامعه ای لازم است بیشتر درباره پیشگیری از اعتیاد صحبت شود. باید به نوجوانان درباره احتمال وسوسه و استفاده از مواد مخدر توضیح داد. به طور حتم اگر نوجوانان نترسند و در صورت استفاده از مواد مخدر در اوایل قضیه را با خانواده مطرح کنند درمان بسیار موثرتر است. هر چه طول مدت استفاده از مواد مخدر بیشتر باشد، مراحل درمان بیشتر و طولانی تر می شود.
کسانی که فقط نوبت های محدودی مواد مصرف کرده باشند راحت تر ترک می کنند و با تعداد کمتری آمپول دوره درمان آنها کامل می شود. هم چنین این افراد به طور معمول نسبت به درمان های روانشناسی هم پذیرش بهتری دارند.
همکاری بخش های مختلف جامعه
در صورتی که در یک محله، فردی اعتیاد دارد، همه دست به دست هم بدهند و برای درمان وی اقدام شود. باید در هر محله سازوکاری برای حمایت مالی از افرادی که در حال ترک اعتیاد هستند وجود داشته باشد. برای درمان موفق اعتیاد باید فرد به روانپزشک یا پزشک درمانگر با تجربه در زمینه ترک اعتیاد مراجعه نماید.
می توان با پزشکان محلی که روند درمان اعتیاد را آغاز می کنند صحبت شود که هزینه تزریق های ماهیانه ترک اعتیاد را از بیماران کم بضاعت نگیرند و در عوض، از یک صندوق مالی محلی تامین شود.