نقش گِل بازی در پرورش تخیّل،خلاقیّت و سازندگی کودک
در میان فعالیت های روانی و بدنی کودکان، بازی اهمیت فراوانی دارد و یکی از نیازهای مهم کودکان به حساب می آید. اسباب بازی، ابزار کودکان جهت بازی است و اسباب بازی جزء جدا نشدنی زندگی کودکان است.
اگر فرزندتان جزو کودکانی است که خیلی تمیز و مرتب است و طاقت هیچگونه کثیفی را ندارد، خیلی خوشحال نباشید. چون بازی هایی که حواس مختلف کودک از جمله لامسه را درگیر می کنند، تحت عنوان بازی های حسی (sensorial activities) شناخته می شوند.
گل بازی و شن بازی؛ زمانی برای کثیف کاری
این بازی ها که معمولا خیلی تمیز و مرتب نیستند، باعث تقویت حواس اصلی کودکان می شوند و به ایجاد یکپارچگی حسی در آنها کمک می کنند.
پس توصیه می شود حتما در طول هفته، زمانی را برای انجام بازی با گل یا شن در شرایط کنترل شده برای کودکتان در نظر بگیرید. به یاد داشته باشید که اختلال در سیستم پردازش حسی بچه ها معمولا با اختلالات خلقی و تمرکزی در آنها همراه هست. نگران کثیفی لباس های کودکتان نباشید. بگذارید راحت باشد و بدون دلهره و نگرانی از عصبانیت شما بابت کثیف شدن لباس ها بازی کند.
بازی کودکان
همه بچه ها آب بازی را دوست دارند. بازی با آب هم شاد و سرگرم کننده است و هم مهارت های حرکتی و سیستم پردازش حسی کودک را تقویت می کند. از نوزادی می توانید ساعاتی را برای آب بازی بچه ها در نظر بگیرید.
البته برای بهبود کیفیت این بازی می توانید انواع اسباب بازی ها (متناسب با سن کودک) را در اختیار کودک بگذارید. برای بچه های زیر سه سال حتما از وسایلی استفاده کنید که امن باشند و قطعات ریز نداشته باشند. مثل توپ، حیوانات پلاستیکی، درب های بطری بزرگ، ملاقه و.... برای بچه های بالای دو سال، حتما از وسایلی مثل کاسه، ملاقه، قیف، آبپاش و... استفاده کنید تا در حین بازی، مهارت های حرکتی ظریف دست کودک نیز تقویت شود.
کودکان از حدود یک سالگی می توانند با انگشت نقاشی کنند. البته یادتان باشد که قرار نیست تابلوی هنری بسازند یا حتی چیز خاصی را بکشند. آنها فقط رنگ بازی می کنند. بعد از اینکه کودک را به بازی با رنگ علاقه مند کردید، کم کم می توانید از قلمو هم استفاده کنید. استفاده از ابزار (مثل قلمو) برای انجام هر کار، یکی از مراحل رشد و تکامل در بچه هاست.