نسخه طب سنتی برای سلامت معده و کبد
یک کارشناس طب سنتی گفت:درباره حفظ سلامت کبد و معده از دیدگاه طب سنتی اظهار کرد:سلامت کبد و معده از دیدگاه طب سنتی در پیشگیری از بیماری ها بسیار مهم است.
حفظ سلامت کبد از دیدگاه طب سنتی
وی افزود:نانی که خمیرش خوب رسیده و نمکش معتدل باشد برای کبد مفید است؛ مویز، انجیر و فندق برای کبد مفید هستند, پیاپی خوردن غذاهای گوناگون به روی هم و عدم رعایت ترتیب غذا به کبد آسیب می زند.
این کارشناس طب سنتی متذکر شد:نوشیدن آب سرد هنگام ناشتا، پس از حمام گرم، جماع و ورزش برای کبد مضر است, مداومت بر غذاهای غلیظ مانند گوشت گاو، نان روغنی، نان فطیر و غذاهای لزج مثل پاچه برای کبد مضر است.
حفظ سلامت معده از دیدگاه طب سنتی
علوی تصریح کرد:روی هم خوری غذاهای مختلف، پرخوری، خوردن غذاهای چرب و لزج، قی کردن متواتر، گرسنگی مفرط و خوردن آب میان غذا به معده آسیب می رساند.
وی خاطرنشان کرد:استفاده از ادویه گرم (متناسب با مزاج) مانند زیره، دارچین و هل باعث تقویت معده می شود, از شربت های مقوی معده می توان به سکنجبین، شربت لیمو، ترنج، غوره، انار و زرشک اشاره کرد، همچنین زنجبیل پرورده، معجون مقوی معده است.