وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

خصوصیات آدم‌های گوشت تلخ و راه رهایی از تلخی

خصوصیات آدم‌های گوشت تلخ و راه رهایی از تلخی

گوشت تلخ بودن، می‌تواند شما را از دیگران دور کند و موجب ایجاد آسیب‌های روانی شود؛ این در حالی است که با برخی روش‌های کاربردی می‌توانید آنرا رفع کنید.

چه عواملی باعث می‌شود آدم گوشت تلخی به نظر بیاییم؟

احساس کینه، تلخ کامی و عصبانیت در صورت وقوع اتفاقات بد طبیعی است، اما نباید اجازه دهید این احساسات بر زندگی شما حاکم شود. عصبانیت و کینه طولانی مدت زمانی ایجاد می‌شود که گمان می‌کنید مورد ظلم دیگران قرار گرفته اید.

ناتوانی شما در درک موضوعاتی که اوقات شما را تلخ کرده، بر پریشانی شما می‌افزاید اما توجه داشته باشید که سلامتتان متکی به رهایی از این حالات منفی روانی است. عدم کنترل این حالات، علاوه بر اینکه موجب ضعیف‌تر شدن روابط، از دست دادن فرصت‌های جدید، از دست دادن انرژی و ضعف جسمانی می‌شود، حتی ممکن است شما را تحریک به انتقام کند.

آدم گوشت تلخ

ویژگی‌های معمول آدم‌های گوشت تلخ

دلایل زیادی موجب می‌شود فردی گوشت تلخ به نظر برسد، برخی از این عوامل عبارتند از:

  • کینه‌ای بودن و نبخشیدن افراد
  • داشتن یک نگاه سفت و سخت و پیروی از اصل همه یا هیچ که باعث ایجاد یک جهان بینی منفی می‌شود.
  • بدبین بودن و فکر کردن به اینکه اوضاع هرگز بهتر نخواهد شد.
  • احساس عدم کنترل زندگی و درماندگی.
  • تاخیر در شادی تا رسیدن به هدف یا نتیجه دلخواه.
  • اعتقاد به اینکه یک شکست یا اشتباه شما را کاملاً ناکام می‌کند.
  • احساس اینکه چیزی برای شکرگزاری ندارید.

همه افراد این موقعیت‌ها و نگرش‌ها را گاه به گاه تجربه می‌کنند، اما زمانی که این تفکرات تبدیل به عضو ثابت زندگی شما شود، زمینه مساعدی برای رشد تلخی ایجاد می‌کند.

کینه ای بودن

چگونه بر تلخی خود غلبه کنیم و آدم گوشت تلخی نباشیم؟

در این بخش از پلاس وی به ذکر 13 مرحله برای کمک به شما در این عمل یعنی دوری و درمان گوشت تلخی پرداخته ایم، توجه داشته باشید در عین حال که برای مقابله با این صفت می‌کوشید برای مثبت نگری هم تلاش کنید.

کنار گذاشتن این رفتار یک شبه ممکن نیست. باید وقتتان را صرف تأمل در احساسات خود کنید، خود را متقاعد کنید و انرژیتان را برای اهداف و آینده متمرکز کنید.

13 مرحله برای رهایی از تلخی

مرحله 1. از خود بپرسید چرا من اینقدر تلخ هستم

این تلخی، ماه‌ها و شاید سال‌ها مسائلی را که موجب عصبانیت شما شده اند در راس ذهنتان قرار داده است. عدم صلاحیت همکار، خیانت در روابط عاشقانه، عصبانیت والدین و عدم توانایی در کنترل شرایط می‌تواند از دلایل این اتفاقات باشند. در این مرحله پس از شناخت، باید از آنها خداحافظی کنید.

مرحله 2. انگیزه خود را برای تغییر پیدا کنید

از دست دادن دوستان، احساس عصبانیت دائمی و لذت نبردن از زندگی، از علائم گوشت تلخی محسوب می‌شوند. یک تمرین خوب برای یافتن انگیزه تغییر، فکر کردن در مورد چگونگی آن است. مواردی که بر احساسات شما تاثیر می‌گذارد را در کاغذی یادداشت کنید.

پس از نوشتن لیست، آن را در دست بگیرید و با صدای بلند بخوانید. آنچه را می‌بینید و می‌شنوید احتمالاً خوشتان نخواهد آمد، اما امید وجود دارد. می‌توانید خود را از تاریکی و عصبانیت رها و دور کنید.

یافتن انگیزه تغییر

مرحله 3. خود را ببخشید

همانطور که متوجه می‌شوید این خصلت شما چقدر کیفیت زندگی تان را تحت تاثیر قرار داده است، ممکن است خود را سرزنش کنید. شما عادت دارید که درباره همه چیز به سختی قضاوت کنید. تغییر این روند با یادگیری رفتار ملایم‌تر با خود، شروع می‌شود.

همه اشتباه می‌کنند و شما باید به خود فرصتی دوباره بدهید تا زندگی را بپذیرید. خود را به خاطر اشتباهات گذشته ببخشید و به جای آن بر روی ساخت آینده‌ای بهتر تمرکز کنید.

مرحله 4. با کسی صحبت کنید

صحبت‌های یک دوست نزدیک، یکی از اعضای خانواده یا یک درمانگر می‌تواند به شما در بازسازی الگوهای فکری مؤثر کمک کند. می‌توانید مدتی را برای تجدید نظر در مورد موضوعاتی که موجب تلخی شما شده است صرف کنید اما توجه داشته باشید که مرور دوباره این موضوعات فقط به منظور تنظیم زمینه‌ای برای تغییر باشد و شما را ناراحت نکند و مطمئنا شنیدن صحبت‌های شخصی دیگر، موجب ترغیب انگیزه شما برای فرار از یک نگرش تلخ خواهد بود.

صحبت با دوست

مرحله 5. کمی ورزش کنید

تلخی باعث عقب نشینی شما از دنیا می‌شود و افکار و احساسات منفی را در شما به دام می‌اندازد. فعالیت بدنی تقریباً از هر نوع، می‌تواند اثرات فیزیولوژیکی عصبانیت و تلخی را خنثی کند. اندورفین‌های آزاد شده توسط بدن در هنگام ورزش به طور طبیعی روحیه شما را تغییر می‌دهد.

این احساس خوب به شما کمک می‌کند تا به سمت یک دیدگاه مثبت‌تر بروید. نوع ورزش به خود شما بستگی دارد. پیاده‌روی روزانه، دوچرخه سواری، پیوستن به یک تیم فوتبال یا بسکتبال یا تمرینات قدرتی در باشگاه می‌تواند تاثیرات مثبتی داشته باشد به شرطی که شما به طور منظم ورزش را ادامه دهید.

مرحله 6. در برابر افکار تلخ مقاومت کنید

ایجاد عادت‌های ذهنی جدید به زمان نیاز دارد. ناراحتی‌های مداوم، سرزنش و بدبینی بیش از اندازه موجب می‌شود تا از برنامه عقب بیفتد. همانطور که رفتارهای ناپسند خود را شناسایی می‌کنید، آنها را مدنظر داشته باشید. هنگامی که در معرض چنین رفتارهایی قرار می‌گیرید سعی کنید خود را کنترل کنید.

افکار تلخ

مرحله 7. برای زندگی ارزش قائل شوید

هر روز که زنده هستید یک هدیه است. مگر چه ارزشی دارد که عمر خود را به ناراحتی بگذرانید. این افکار به سلامت شما آسیب می‌رساند.

مرحله 8. مسئولیت پذیر باشید

اگر قربانی وقایع بدی شده اید که شما را به تلخی انداخته، لازم نیست قربانی بودن را به عنوان یک هویت در نظر بگیرید. عصبانیت از رفتار بد پاسخی طبیعی است اما خشم (آن هم برای مدت طولانی) راه درستی نیست.

شما باید مسئولیت احساسات خود را بر عهده بگیرید و بر عکس العملتان در طولانی مدت کنترل داشته باشید. بین تلخ ماندن یا انتخاب برای رد شدن از یک حس منفی عاطفی، انتخاب با شماست.

مرحله 9. بر حال و آینده تمرکز کنید

اگرچه گذشته آموزنده است و شما می‌توانید از وقایع بد آن درس‌های ارزشمندی بیاموزید، اما نباید همیشه درگیر آن احساسات منفی باشید. همانطور که برای رهایی افکار خود از گذشته کار می‌کنید، می‌توانید در لحظه به دنبال چیزهای خوب باشید. همچنین می‌توانید شروع به تعیین اهداف جدید کنید. اگر اهداف جدیدی را دنبال نمی کنید، هرگز به نتیجه مثبتی نخواهید رسید.

ایجاد اهداف جدید

مرحله 10. ذهن آگاهی را تمرین کنید

اگر منتظر آینده هستید تا خوشبختی شما را پیدا کند یا در گذشته زندگی می‌کنید، تلخ نبودن سخت است. به جای اینکه برای یافتن پاسخ به آینده یا گذشته نگاه کنید، در لحظه حاضر آرامش خود را پیدا کنید. مراقبه را بیاموزید تا بتوانید مغز خود را برای جلوگیری از فکرهای منفی آموزش دهید.

  • خود را درگیر کاری کنید که در حال وقوع است.
  • در روند دستیابی به اهداف نکات مثبت آن را پیدا کنید و تنها به نتیجه فکر نکنید.
  • با آموختن مراقبه می‌توانید ذهن خود را از تفکرات منفی دور کنید.
  • از لحظه لذت ببرید. لذت نوشیدن یک فنجان چای، گرمای آفتاب و تماس با دوستان را از دست ندهید.

با چنین تفکراتی دیگر تلخ کامی و افکار منفی در ذهن شما جای نخواهند داشت.

آرامش داشتن

مرحله 11. قدردان و شکرگزار باشید

قلب سپاسگزار مرهمی شفابخش برای تلخی است. در حالی که تلخی و شادی نگاه افراد به زندگی را مسموم می‌کند، اما قدرشناسی، مثبت بودن و خودآگاهی را تقویت می‌کند. روز خود را با سپاسگزاری و فکر کردن به همه نعمت‌های زندگی خود آغاز کنید. روز خود را با سپاسگزاری و تفکر درباره تمام نعمات خداوند آغاز کنید و با همین تفکرات هم روز را به پایان برسانید.

حتی کوچکترین چیزها را نیز در نظر بگیرید. خوابی راحت، دسترسی آسان به غذا و آب و حتی رایحه دلنشین قهوه شایسته شکرگزاری هستند. افرادی که در زندگی شما وجود دارند، بهبود شرایط زندگی شما را موجب شده اند.

پیش از این هم در سبک زندگی پلاس وی چندین بار اشاره داشتیم که تصور کنید اگر این افراد در زندگی شما نبودند چه شرایطی در زندگیتان حاکم بود و یا چه احساسی داشتید.

قدردان و شکرگزار

مرحله 12. توقع خود را پایین بیاورید

اگر افرادی اطراف شما را احاطه کرده اند که مرتبا ناامیدتان می‌کنند، سطح انتظارات خود را پایین بیاورید. می‌توانید رابطه خود را خاتمه دهید یا آنها را همانطور که هستند بپذیرید. بهتر است روی ویژگی‌های مثبت آنها تمرکز کنید.

مرحله 13. منعطف‌تر باشید

اگر فکر می‌کنید در زندگی هیچ قدرتی ندارید، این تصور را که نمی توانید کاری انجام دهید، متوقف کنید و آن را امتحان کنید. شما از آنچه فکر می‌کنید قوی‌تر و تواناتر هستید. اجازه ندهید که فرضیات منفی و ناامیدانه شما بذر تلخی و پشیمانی را در دلتان بکارد.

آیا یاد گرفته اید که چگونه تلخی را کنار بگذارید؟

یادگیری اینکه تلخی و عصبانیت را کنار بگذارید نیازمند تلاش زیاد است.

پذیرفتن اینکه شما شخصی تلخ هستید، انرژی تان را تخلیه می‌کند و هرگز مشکلی را حل نمی کند.

شما سزاوار این هستید که بدون تلخ کامی از جز به جز زندگی خود لذت ببرید. غلبه بر تلخی برای کسی آسان نیست اما زندگی با شخصیتی تلخ نیز کار ساده‌ای نیست.

از امروز تلاش‌های خود را برای رهایی از تلخی و ایجاد احساس هیجان دوباره در زندگی شروع کنید.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع