آجیل درمانی و شناخت آجیل سرطان زا
دانه ها و مغزهای موجود در آجیل دارای اسیدهای چرب غیر اشباع و مواد مغذی مانند ویتامین ها، پروتئین، فیبر و ... هستند و خواص فراوانی برای سلامتی دارد . در این بخش از سلامت پلاس وی روش نگهداری آجیل برای جلوگیری از سرطان زا شدن آن و نکات مهمی در رابطه با آجیل درمانی را آورده ایم.
در آجیل درمانی آجیلِ شور بهتر است یا شیرین؟
بسیاری از مردم متناسب با ذائقه خود آجیل شور را انتخاب می کنند و برخی دیگر متمایلند از آجیل شیرین یا خام استفاده کنند ، اما کدام یک از این آجیل ها بهتر است؟
درمانگران طب سنتی معتقدند افرادی که آجیل خام و شیرین مصرف می کنند، ممکن است دچار ضعف هاضمه و اختلال در هضم و جذب شوند، به این افراد که معده ضعیف دارند و هاضمه آنها دچار مشکل است مصرف آجیل های شور توصیه می شود.
اما همه افراد باید دقت کنند که تنها می توانند 10 عدد در روز از آجیل و مغزها استفاده کنند و بهتر بیش از این مقدار استفاده نکنند زیرا عملکرد معده آنها دچار اختلال می گردد.
فواید درمانی آجیل برای اعضای بدن
فواید و مضرات آجیل شیرین و آجیل شور
آجیل شور و اجیل شیرین برای همه ی افراد مناسب نیست. افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی نباید نوع شور آن را مصرف کنند زیرا به دلیل بودادن و نمک سودشدن کلسترول و فشارخون این افراد را بالا می برد.
افراد دچار بیماری های کلیوی نباید به سراغ مصرف آجیل شور بروند. آجیل شیرین نیز برای بیماران کلیوی و برای افرادی که از انواع دیابت رنج می برند مضر است.
آجیل درمانی برای مزاج گرم
یکی از مغزهای موجود در آجیل پسته است که دارای طبع و مزاجی گرم و خشک است و برای افرادی که دارای مزاج گرم هستند باید با پرهیزهایی همراه باشد، زیرا زیاده روی در مصرف آن تعادل بدن را برهم می ریزد و فرد را دچار عوارض زیادی می سازد.
افراد دارای مزاج گرم بهتر است 10 عدد مغز پسته خام را با آب انار ترش میل کنند.
مصرف پسته در افرادی که مزاج گرم دارند سبب می شود که گاهی آنها دچار حساسیت های پوستی مانند کهیر و ... شوند پس بهتر است این افراد پسته را با برگه زردآلو بخورند تا از ابتلا به این حساسیت های پوستی پیشگیری کنند.
درمانگران طب سنتی توصیه می کنند افراد مبتلا به بواسیر برای درمان بواسیر و تسکین دردهای آن بهتر است در جوشانده پوست سخت و سفید رنگ پسته بنشینند.
آجیل چه خاصیت درمانی دارد؟
آجیل درمانی برای حل مشکل بی خوابی کودک
افرادی که دچار گوارش ضعیف هستند بهتر است به جای مصرف مغز بادام، شیربادام بخورند. هر فردی از نوزاد تا بزرگسال می تواند با هر مزاجی که دارد از شیربادام استفاده کند ، برای تهیه شیر بادام 50 گرم بادام را با مقدار کمی شکر آسیاب کنید سپس یک لیتر آب به آن اضافه کنید تا شیر بادام آماده شود.
مصرف شیربادام برای نوزادان مفید است و می تواند برای شیرمادر جایگزین مناسبی باشد.
نوشیدن چند قاشق شیر بادام توسط نوزاد قبل از خواب سبب می شود نوزاد خوابی آرام و عمیق داشته باشد.
نوشیدن شیر بادام سبب می شود نوزاد، از دل دردهای ناشی از خوردن شیر مادر رهایی یابد.
نوشیدن شیربادام در مردان میزان باروری را افزایش می دهد.
افزودن یک قاشق عسل به شیر بادام و مصرف آن سبب درمان سرفهو خشکی سینه و بهبود دردهای ناشی از ابتلا به سنگ کیسه صفرا می شود.
آجیل درمانی برای بیماران قلبی
بادام زمینی پروتئین فراوانی دارد و مصرف آن سبب درمان و تسکین درد معده، سرفه های خشک و تقویت مغز خواهد شد اما مصرف آن باید با ملاحظات زیادی همراه است.
چنانچه بخش سلامت پلاس وی توصیه می کند هنگام خرید آجیل دقت کنید که بادام زمینی آن تازه باشد زیرا بادام زمینی بیش از مغزهای روغنی دیگر احتمال جذب آفلاتوکسین ها و بیماری زا شدن را دارد .
هنگام خرید بادام زمینی به براق بودن مغز و بوی آن توجه کنید .
مصرف بادام زمینی در افراد مبتلا به فشار خون وبیماران قلبی به دلیل داشتن چربی اشباع شده باید با احتیاط باشد زیرا سبب افزایش کلسترول خون می شود.
آجیل درمانی برای بیماران دیابتی
به گفته درمانگران طب سنتی، بهترین نوع آجیل برای افراد مبتلا به دیابت مغز فندق است که نشاسته کمی دارد . این دانه روغنی دارای فسفر فراوان است که سبب تقویت مغز و عملکرد آن می شود بنابراین مصرف آن به دانش آموزان و دانشجویان توصیه می شود.
افراد مبتلا به افت فشار خون بهتر است برای بهبود وضعیت خود روزی 10 عدد مغز فندق مصرف کنند.
درمانگران طب سنتی بهترین دارو برای درمان سوزش ادرار و افزایش میزان باروری در مردان را مصرف فندق بوداده با انیسون می دانند.
آجیل درمانی برای بیماران دیابتی
تسکین درد معده و ریفلاکس با آجیل درمانی
درمانگران طب سنتی معتقدند درمان ریفلاکس معده و تسکین آن از آجیل استفاده نمود فقط کافی است افراد مبتلا به ریفلاکس معده روزانه 2 عدد گردو مصرف کنند.
مصرف گردو به حد تعادل سبب درمان سنگ کلیه، درمان بیماری های ریوی و تنفسی و پیشگیری از ابتلا به سنگ کیسه صفرا می شود.
مصرف بیش از اندازه گردو عوارض جانبی زیادی مانند ترک لب، زخم شدن دهان و خارش و قرمزی پوست به همراه دارد بنابراین درمانگران توصیه می کنند حداکثر 2 عدد گردو در طول روز مصرف نمایید تا از خواص آن بهره مند گردید.
خواص دیگر آجیل:
• جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی
• تنظیم فشار خون
• جلوگیری از سرطان های مختلف مانند سرطان دستگاه گوارش و سرطان پروستات
• تامین مواد معدنی
• کمک به دستگاه گوارش
• محافظت از پوست و مو
• تعادل هورمونی
• جلوگیری از دیابت نوع 2
• مناسب برای همه ی بیماران دیابتی
• تقویت قلب
• جلوگیری از پوکی استخوان
• منبعی برای تأمین ویتامین ها
• برطرف کننده ی نیاز به چربی
خوردن آجیل درمانی برای مشکلات جسمی
بهترین روش برای نگهداری از آجیل
در صورتی مصرف آجیل و انواع مغزها به افراد توصیه می شود که از کیفیت خوبی برخوردار باشند و شرایط زیر را داشته باشند.
برای حفظ خواص مغزهایی مانند فندق، پستهو بادام که دارای پوست سخت هستند ، بهتر است پوست آنها را حفظ کنید .
برای پیشگیری رشد قارچ آفلاتوکسین بر سطح دانه ها و مغزها آن ها را درون فریزرقرار دهید. مصرف این قارچ سرطان زاست بنابراین دقت زیادی در این زمینه داشته باشید.
بهتر است آجیل خام خریداری کنید زیرا در اثر بو دادن یا افزایش نمک ، چربی ها و برخی مواد مغذی موجود در آجیل مانند ویتامین های A و E محلول در چربی از بین می رود.
ساده ترین و کاربردی ترین راه برای شناسایی آجیل خوب و با کیفیت آن بررسی رنگ، بو و ظاهر آجیل است که طبق آنچه در پلاس وی اشاره شده است مغز آجیل باید سفید یا به رنگ طبیعی خود باشد و بوی کهنگی ندهد .
هرگز آجیل را با نوشیدنی هایی مانند ماءالشعیر و نوشابه های مختلف مصرف نکنید زیرا سبب ابتلا به نفخ و دل درد خواهد شد.
مصرف آجیل به چه مقدار؟
حدود 80 درصد آجیل را چربی تشکیل می دهد و کالری زیادی دارد بنابراین باید آجیل را در حد اعتدال مصرف کنیم. مصرف آجیل باید بخشی از رژیم غذایی شما باشد و بهتر است روزانه 5/ 42 گرم از انواع آجیل مانند بادام، فندق، بادام زمینی، گردو و پسته مصرف نمایید.