عوارض عمل تغییر رنگ چشم و خطراتی که از آنها بی خبرید
آکادمی چشم پزشکی آمریکا به مردم نسبت به جراحی زیبایی تغییر رنگ چشم که در رسانه های اجتماعی مرسوم است، هشدار داد. جراحی کاشت عنبیه و جراحی لیزری که رنگدانه را در قرنیه وارد می کند هر دو عوارضی دارند که حتما بایستی پیش از انجام، بدانید.
این خطرات و عوارض باید به طور کامل برای بیماران افشا شود و بیمارانی که صرفاً به دلایل زیبایی به این روشها فکر میکنند باید این خطرات جدی را در مقابل مزایای احتمالی آن بسنجند.
عمل کاشت عنبیه مناسب چه کسانی است؟
ایمپلنت های عنبیه برای بیمارانی که بخشی یا تمام عنبیه خود، قسمت رنگی چشم را به دلیل آسیب یا نقص مادرزادی از دست داده اند، تایید شده است. این نوع جراحی زیبایی چشم که در واقع ترمیم محسوب می شود شامل وارد کردن عنبیه مصنوعی ساخته شده از سیلیکون است.
در این جراحی که از طریق شکافی که در لبه قرنیه در چشم بریده ایجاد شده است، عنبیه مصنوعی در داخل چشم قرار گرفته و طوری تنظیم می شود که عنبیه طبیعی را بپوشاند. بیمارانی که این روش را به دلایل پزشکی انجام می دهند نیز در معرض عوارض ناشی از جراحی ایمپلنت هستند، اما مزایای به دست آوردن عنبیه ممکن است بیشتر از خطرات آنها باشد.
در برخی موارد، این جراحی به جای ترمیم یک نقص، به دلیل زیبایی انجام می شود و روی عنبیه سالم قرار میگیرد تا رنگ عنبیه را تغییر دهد که عوارض جدی دارد که در ادامه این بخش از پلاس وی به آن اشاره شده است.
عوارض جراحی تغییر رنگ چشم با کاشت عنبیه
- کاهش بینایی یا نابینایی
- حساسیت به نور
- افزایش فشار داخل چشم که می تواند منجر به گلوکوم، یک بیماری بالقوه چشمی شود
- آب مروارید یا کدر شدن عدسی شفاف طبیعی چشم
- آسیب به قرنیه؛ منظور مان ناحیه بیرونی شفاف چشم که نور را متمرکز و دید را ممکن می کند
- التهاب عنبیه یا نواحی اطراف آن که منجر به درد، تاری دید و پارگی می شود
عوارض تغییر رنگ چشم با لیزر
کراتوپیگمنتیشن که به آن خالکوبی چشم یا تغییر رنگ چشم با لیزر هم گفته می شود، جراحی است که بر روی خود قرنیه انجام می شود. قرنیه طبیعی شفاف است و رنگ عنبیه زیر آن را در داخل چشم نشان می دهد. کراتوپیگمانتاسیون روشی است که با استفاده از یک سوزن یا لیزر برای ایجاد فضایی در خود قرنیه و با تزریق رنگدانه های رنگی، به طور دائم قرنیه را از حالت شفاف به مات تغییر میدهد و رنگ طبیعی عنبیه را با رنگ جدید تزیرق شده میپوشاند. این روش هم خطرات احتمالی دارد که عبارتند از:
- آسیب به قرنیه که می تواند منجر به کدر شدن، تاب برداشتن، نشت مایع و از دست دادن بینایی شود
- حساسیت به نور
- واکنش به رنگ، که می تواند باعث التهاب، یووئیت یا رشد عروق خونی به قرنیه شود
- عفونت باکتریایی یا قارچی که می تواند باعث زخم قرنیه و از دست دادن بینایی شود
- توزیع نابرابر رنگ
- نشت رنگ به داخل چشم
- محو شدن رنگ به دلیل حرکت یا نشت رنگ در چشم