خواص مصرف ذرت در بارداری
خوردن غذاهای مغذی در دوران باردارای هم برای سلامت مادر و هم برای جنین در حال رشد بسیار مهم است. تمایل به خوردن غذا در دوران بارداری امری شایع و متداول است و یکی از هوس های رایج زنان باردار، خوردن ذرت است اما با این حال سوالی که پیش می آید این است که آیا خوردن ذرت در دوران بارداری مفید است؟ در این قسمت از پلاس وی، در رابطه با فواید خوردن ذرت در دوران بارداری، عوارض جانبی احتمالی آن و اقدامات احتیاطی که باید هنگام مصرف ذرت به آن ها توجه داشته باشیم، اطلاعات در اختیار شما قرار خواهیم داد.
آیا خوردن ذرت در دوران بارداری بی خطر است ؟
بله ، خوردن ذرت در دوران بارداری برای مادر و جنین در حال رشد بی خطر است اما با این حال نباید در مصرف آن زیادی روی کنید که در غیر این صورت اضافه وزن پیدا خواهید کرد .
مزایای مصرف ذرت در دوران بارداری
1. پیشگیری از بروز یبوست
ذرت منبعی عالی از فیبر های رژیمی است و از بروز یبوست در خانم های باردار پیشگیری می کند.
2. پیشگیری از بروز ناهنجاری های مادرزادی
ذرت منبع غنی اسید فولیک است و از این رو باعث کاهش خطر بروز ناهنجاری های مادرزادی در نوزاد تازه متولد شده می شود.
3. تقویت عملکرد ذهن
خوردن ذرت در دوران بارداری به رشد سالم مغز کودک کمک کرده و از این طریق باعث بهبود عملکرد ذهن و حافظه می شود.
4. پیشگیری از تحلیل رفتن عضلات
ذرت سرشار از زاگزانتین و ویتامین ها است و از تحلیل رفتن عضلات کودک بعد از تولد پیشگیری می کند.
5. تقویت قوه بینایی کودک
ذرت سرشار از آنتی اکسیدان هایی مانند لوتئین است که نقش مهمی در تقویت قوه بینایی نوزادان دارد.
6. پیشگیری از بروز سرطان
محققان بر این باروند که آنتی اکسیدان های موجود در ذرت ، سبب محافظت مادر باردار از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه می شوند.
7. پیشگیری از کم خونی
ذرت سرشار از ویتامین B12، B5 و C است که برای تشکیل سلول های خونی بسیار مهم وضروری است و از این طریق مانع بروز کم خونی در مادر می شوند .
8. تقویت سیستم ایمنی بدن
ذرت منبع غنی از بتاکارون است که به ویتامین A تبدیل شده و برای سلامت پوست ، مو، بینایی ، ایمنی و حافظه در دوران بارداری مفید است .
9. پیشگیری از افزایش سطح کلسترول خون
مصرف ذرت در بارداری باعث کاهش سطح کلسترول بد و افزایش سطح کلسترول خوب بدن می شود .
عوارض جانبی مصرف ذرت در دوران بارداری
شکی نیست که مصرف ذرت در دوران بارداری بسیار مفید است اما با این حال مصرف بیش از حد این مواد غذایی باعث افزایش وزن در دوران بارداری خواهد شد .
اسید های چرب موجود در ذرت ممکن است منجر به بروز بیماری های قلبی شود.
برخی خانم ها از سوءهاضمه ناشی از مصرف ذرت در دوران بارداری شکایت دارند.
اقدامات احتیاطی در رابطه با مصرف ذرت در دوران بارداری
اقدامات احتیاطی مصرف ذرت در دوران بارداری عبارت است از :
- پس از خرید ذرت، آن را سریعا مصرف کنید تا از تمامی خواص آن بهره مند شوید.
- در صورت عدم تمایل به مصرف ذرت از کندن پوسته آن خودداری کنید.
- دانه های ذرت را داخل ظروف در بسته در فریزر نگهداری کنید تا خواص آن حفظ شود.
- نشاسته ذرت به طور کلی به عنوان مکمل مورد استفاده قرار می گیرد و هرگز نباید به تنهایی مصرف شود.
- ذرت بو داده حاوی چربی های ترانس بالا است و نباید در دوران بارداری بیش از حد میل شود که در غیراین صورت برای جنین کشنده خواهد بود و پس تا حد ممکن ذرت را به صورت آب پز میل کنید.
- شربت ذرت دارای شیرین کننده های افزودنی است که بهتر است از مصرف آن در بارداری خودداری کنید.
برخی سوالات متداول در مورد مصرف ذرت در بارداری
1. آیا مصرف ذرت در دوران بارداری به جز اضافه وزن ، مشکل دیگری هم برای خانم های باردار ایجاد خواهد کرد ؟
مصرف بیش از حد ذرت در دوران بارداری باعث نفخ و گاز معده و درد شکم می شود . مصرف بیش از حد این ماده غذایی همچنین باعث کاهش توانایی بدن در جذب آهن، روی و سایر مواد معدنی می شود .
2. آیا مصرف ذرت بو داده در دوران بارداری بی خطر است ؟
مصرف ذرت بو داده مانند ذرت در دوران بارداری مفید و بی خطر است اما با این وجود مصرف بیش از اندازه ذرت بو داده به دلیل وجود نمک زیاد در آن باعث افزایش فشار خون در دوران بارداری می شود . از تهیه ذرت بو داده در مایکروفر خودداری کنید.
3. آیا مصرف ذرت کنسروی در دوران بارداری بی خطر است ؟
مواد غذایی کنسروی حاوی مواد نگهدارنده خاصی هستند که در دوران بارداری مضر است و بنابراین از مصرف مواد غذایی کنسروی در دوران بارداری خودداری کنید.