فلفل سفید جزء محبوب ترین چاشنی های آشپزی، از خواص مناسبی برای سلامتی و زیبایی برخوردار است که استفاده نادرست از فلفل سفید می تواند مضر واقع شود.
خواص فلفل سفید برای سلامت و زیبایی
فلفل سفید یکی از محبوب ترین چاشنی های آشپزی در دنیا است. این چاشنی به صورت عمده در کشورهای آسیایی برای سوپ استفاده می شود. این گیاه عطر و طعم متمایز خود را دارد که یک مزه تند، اما متعادل را به غذاها از جمله غذاهای ژاپنی یا چینی می دهد. فلفل سفید که به عنوان چاشنی استفاده می شود اساسا میوه گیاه فلفل سفید است که به دانه فلفل شناخته می شود. دانه فلفل منبع هر دو فلفل سفید و فلفل سیاه است. چیزی که بین این دو فلفل تفاوت ایجاد می کند، در واقع فرآیند کشت و آمادهسازی این دو است.
فلفل سیاه زمانی چیده می شود که دانه های آن رسیده باشد و سپس در مقابل آفتاب خشک می شود. در حالی که فلفل سفید از دانه داخلی آن تهیه می شود، که پوسته آن بعد از خشک شدن کنده می شود. هر دوی این فلفل ها با توجه به طعم متفاوتی که دارند، با کاربردهای متفاوت در آشپزی استفاده می شوند.
در عین حال، فلفل سفید فواید دیگر و کاربردهایی جدا از آشپزی دارد. بعضی تحقیقات تاثیرات درمانی بسیاری از فلفل سفید را برای سلامتی کلی بدن نقل می کنند. در اینجا برخی فواید این گیاه آورده شده است.
ارزش غذایی فلفل سفید
فلفل سفید، فاقد سدیم است بنابراین برای بیماران مبتلا به فشار خون مفید است. در هر 100 گرم فلفل سفید سطح کربوهیدرات 23٪ و سطح رژیم غذایی 104٪ می باشد. هر 100 گرم از این ماده حاوی 296 کالری است. فلفل سفید حاوی 35٪ ویتامین C و 26٪ کلسیم است و دارای منگنز فراوان است؛ بنابراین چنانچه در سلامت نمناک اشاره شده است به متابولیسم بدن کمک می کند. سلنیوم موجود در فلفل سفید برای بهبود هورمونهای جنسی مردانه و درمان ناتوانی جنسی مفید می باشد. روی در فلفل سفید سبب بهبود حرکت اسپرم و افزایش تعداد آنها و سبب تراکم ماهیچه و رشد مو می شود.
مواد مغذی در هر 100 گرم
- 20 کالری
- 0٫2 گرم چربی
- 3 میلی گرم سدیم
- 175 میلی گرم پتاسیم
- 4٫6 گرم کربوهیدرات
- 0٫9 گرم پروتئین
- ویتامین ها و مواد معدنی
- 7٪ ویتامین A
- 0٫1% کلسیم
- 134٪ ویتامین C
- 1٪ آهن
- 10٪ ویتامین B-6
- 2٪ منیزیم
ارزش غذایی و مواد مغذی فلفل سفید
بررسی خواص و فواید فلفل سفید
کمک به مبارزه با سرطان:
مواد تند مانند فلفل ها به خواصشان در ارتقای سیستم ایمنی شناخته شده اند. حتی یافته غافلگیر کننده تر اینکه، تحقیقات دریافته اند که کپسایسین؛ ماده ای که عطر و طعم تند به فلفل می دهد، قادر به کشتن بعضی از سلول های سرطانی است. این یافته ها به خصوص در درمان سرطان پروستات نشان داده شدند.
فلفل سفید برای بهبود گوارش:
دلایل بسیاری وجود دارد برای اینکه افراد از فلفل سفید به عنوان چاشنی در آشپزی های خود استفاده می کنند. در کنار بهبود طعم آن در آشپزی ها، فلفل سفید همچنین می تواند سیستم گوارشی ما را نیز ارتقا دهد. فلفل ها این کار را با تحریک بدن برای ترشح بیشتر اسید کلریدریک که برای فرآیند گوارش ضروری است، انجام می دهند. فلفل سفید همچنین حاوی فیبر است که می تواند حرکت دودی گوارش و همچنین ترشح گاستریک اسید را نیز تحریک کند، که گوارش را بهبود می دهد؛ حرکات روده را تسهیل کرده و از بدن در مقابل مشکلات گوارشی مانند سرطان روده مراقبت می کند.
فلفل سفید افزایش دهنده انرژی:
فلفل سفید نه تنها چاشنی غذا را زیاد می کند بلکه تولید انرژی را در میتوکندری سلول هایمان افزایش می دهد. فلفل سفید حاوی منگنز است که یک جزء ضروری برای تولید انرژی و مبارزه با رادیکال های آزاد می باشد.
فلفل سفید برای تثبیت سلامت دندان:
بعضی افراد از فلفل سفید به عنوان درمان جایگزین برای دندان درد استفاده می کنند که عمدتا به منظور تسکین درد استفاده می شود. نه تنها برای دندان درد، بلکه فلفل سفید جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان نیز استفاده می شود.
فواید فلفل سفید برای دندان ها
فلفل سفید برای درمان برخی مشکلات پوستی:
فلفل سفید حاوی پیپرین است، ماده ای که عملکردهای بسیاری دارد؛ که مهمترین آن افزایش ظرفیت های مغذی مانند بتاکاروتن، کورکومین، سلنیوم، ویتامین B6 و آمینو اسید است. پیپرین، کمتر شناخته شده اما می تواند به درمان مشکلات پوستی مانند ویتیلیگو کمک کند. ویتیلیگو نوعی بیماری پوستی است که در برخی نواحی پوستی، پوست رنگدانه های خود را از دست می دهد.
فلفل سفید برای کمک به کاهش وزن:
در پاسخ به سؤال برخی از شما کاربران از بخش سلامت نمناک اشاره می شود که طبق برخی تحقیقات پیپرین موجود در فلفل سفید ماده ای مؤثر در کاهش وزن و به خصوص در کاهش چربی ها است. این تحقیقات می گویند که پیپرین می تواند شکل گیری چربی ها را مسدود کند و بنابراین چربی بدن تحت کنترل در می آید.
بهبود سلامتی استخوان با فلفل سفید:
فلفل سفید حاوی مواد معدنی مانند منگنز، مس و منیزیم است. منگنز مواد معدنی ضروری است که در حفظ سلامت استخوان با دو ماده معدنی دیگر نقش دارد. مس نیز مانند منگنز تاثیر مشابهی دارد در حالی که منیزیم نقش مهمی در سالم نگه داشتن مفاصل بازی می کند.
فلفل سفید یک تسکین دهنده درد:
همانطور که در مطالب بالاتر گفته شد، فلفل سفید حاوی کپسایسین است که به صورت اعجاب انگیزی به عنوان یک ماده مسکن عمل می کند. پس تعجبی ندارد که بعضی از ژل ها و اسپری های مسکن درد ماهیچه، دارای کپسایسین باشند. گرمای تولید شده توسط کپسایسین می تواند تنش ماهیچه را آرام و اسپاسم ماهیچه را تسهیل کند.
فلفل سفید برای تسکین درد
فلفل سفید برای درمان آرتروز:
فلفل های سفید درمان بالقوه ای برای آرتروز هستند. درمان های طبیعی کمی در دنیا هستند که حاوی منیزیم و کپسایسین باشند؛ این دو ماده به همراهی یکدیگر مانند یک ضد التهاب و مسکن درد عمل می کنند. فلفل های سفید در مورد آرتروز می توانند فواید خود را در تسکین و جلوگیری از درد اثبات کنند.
فلفل سفید برای درمان سردرد:
فلفل سفید نه تنها التهاب، بلکه در درمان دیگر انواع دردها مانند سردرد نیز مؤثر است. همانطور که همه ما میدانیم درد یک پیام عصبی است. کپسایسین موجود در فلفل سفید می تواند گیرنده های درد ناقل های درد را مسدود کرده و درد ناشی از سردرد را از بین ببرد.
فلفل سفید برای پاکسازی احتقان بینی:
غذاهای تند و گرم می توانند تغییر زیادی در ما ایجاد کنند زمانی که حال خوشی نداریم. حتی زمانی که ما از فلفل سفید به عنوان یک افزودنی فصلی استفاده می کنیم. با توجه به گرمایی که از فلفل سفید تولید می شود، سیستم تنفسی نیز گرم تر می شود، در نتیجه احتقان و گرفتگی بینی از بین رفته و تنفس ما را راحت تر می کند.
فلفل سفید برای جلوگیری از زخم معده:
خواص آنتی اکسیدانی و همچنین قدرت بهبود سیستم گوارش کپسایسین، فلفل سفید را به یک راهکار کامل برای جلوگیری از زخم معده تبدیل کرده است. زخم ها بیشتر توسط باکتری در معده و روده ها ایجاد می شوند. مصرف فلفل سفید می تواند باکتری ها را از بین برده و اسیدی بودن معده را تثبیت کند و از مشکلات گوارشی دیگر ما را حفظ کند.
فلفل سفید برای کنترل فشار خون:
برای آنهایی که نگران فشار خون خود هستند یا اینکه چنین مشکلی دارند، اضافه کردن فلفل سفید به رژیم غذایی آنها می تواند به حل مشکلات کمک کند. فلاونوئید و ویتامین های موجود در فلفل سفید به فراهم آوری منابع ضروری جهت تقویت عروق خونی و گشاد کردن آنها جهت افزایش جریان خون کمک می کند.
کنترل فشار خون با فلفل سفید
فلفل سفید برای تثبیت سطح قند خون:
اضافه کردن فلفل سفید به رژیم غذایی خود، به معنای افزایش شدید متابولیسم است. در کنار حمایت از فرایندهای گوارشی، فلفل سفید بدن ما را گرم می کند که منجر به سوختن کالری در طی فرایند متابولیسم می شود. این فرایند به خصوص برای افراد مبتلا به دیابت بسیار مفید است، به ویژه در صورت ترکیب آن با شنبلیله و زردچوبه آثار مفیدتری خواهد داشت.
فلفل سفید برای بهبود بینایی:
بعضی افراد از فلفل سفید به جهت پزشکی سنتی استفاده می کنند. مخلوط کردن آن با بادام، شکر، بادیان رومی و اطریفل منجر به یک معجون می شود، برای افرادی که بینایی ضعیفی دارند.
درمان آب مروارید:
کاربردهای سنتی فلفل سفید در مورد چشم، صرفا در این حد نمی ماند. در حقیقت، فلفل سفید گاهی اوقات برای درمان آب مروارید نیز به کار برده می شود. با ترکیب فلفل سفید و بادام با نسبت یک به پنج در کنار شکر قهوه ای و کره آب شده؛ معجونی به وجود می آید که جایگزینی برای آنهایی خواهد بود که خواستار درمان آب مروارید هستند و می تواند نتایج موثری داشته باشد.
مفید برای افراد بی اشتها:
عطر و طعم تند و گرم فلفل سفید به افزایش دهنده اشتها شناخته می شود. علاوه بر آن، فلفل سفید برای تسکین علائم بی اشتهایی و کم اشتهایی مناسب است. اضافه کردن فلفل سفید به سوپ یک روش رایج در بسیاری از منازل برای کودکان کم اشتها است.
فلفل سفید برای درمان ضعف و تقویت بنیه:
با مخلوط کردن نصف قاشق چایخوری فلفل سفید و قهوه و جوشاندن آنها در آب، ترکیب به دست آمده می تواند جایگزینی برای درمان ضعف باشد. همچنین این یک رسم محبوب است که تخم مرغ آبپز را با نمک و فلفل به عنوان صبحانه مصرف کنند که این کار بنیه و استقامت بیشتری را در طی روز به همراه می آورد.
فواید فلفل سفید برای تقویت بنیه
فلفل سفید برای التیام سرفه:
آنهایی که با سرفه های شدید و گلو درد تحت تاثیر قرار گرفته اند باید پودر فلفل سفید را با کمی عسل خام مصرف کنند. ترکیب این دو خواص آنتی بیوتیک دارد و گرما تولید می کند. بنابراین بدین وسیله سرفه و سرماخوردگی را به راحتی درمان می کنند.
فلفل سفید برای جلوگیری از سرطان پوست:
استفاده از پودر فلفل سیاه یا سفید بر روی پوست می تواند از اشعه های ماورای بنفش خورشید که باعث ایجاد سرطان پوست می شوند، جلوگیری کند. هرچند بخش سلامت نمناک مثل همیشه خاطرنشان می کند که قبل از هر گونه استفاده از این گیاه بر روی پوست باید با متخصصین مشورت کنید چرا که ممکن است به کار بردن آن بر روی هر نوع پوست مناسب نباشد.
فلفل سفید برای از بین بردن چین و چروک:
با توجه به محتوای غنی آنتی اکسیدان در فلفل سفید، این گیاه یک درمان برای چین و چروک ها و لکه هایی است که برخی از این علائم، نشانه های پیری است. استفاده از فلفل در رژیم غذایی به صورت روزانه می تواند به شما کمک کند که برای مدت طولانی زیباتر و جوانتر به نظر برسید.
لایه برداری:
فلفل یک لایه بردار عالی است و می تواند به عنوان یک مالیدنی برای برداشتن سلول های مرده از روی پوست استفاده شود. این کاربرد به پاک کردن سموم از روی پوست برای رسیدن به یک پوست نرم و درخشنده کمک می کند. همزمان با توجه به خواص آنتی اکسیدانی فلفل، مصرف آن گردش خون و اکسیژن در پوست را افزایش می دهد و آن را پر انرژی و جوان نشان می دهد.
زدودن موهای زائد:
موهای زائد بر روی پوست می توانند به طور دائم با استفاده از فلفل سفید و کافور از بین بروند. این دو ماده را با روغن بادام مخلوط کنید و اجازه دهید که این ترکیب به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی پوست بماند. هرچند قبل از به کار بردن این ترکیب بر روی پوست مقدار کمی از آن را بر روی نقطه کوچکی از پوست امتحان کنید تا ببینید که مناسب پوست شما هست یا خیر. از این ترکیب بر روی نقاط حساس مانند زیر بغل و ناحیه تناسلی استفاده نکنید.
تمام خواص و فواید فلفل سفید
فلفل سفید برای درمان شوره سر:
فلفل های سفید و سیاه به عنوان موادی ملاحظه می شوند که می توانند برای درمان شوره سر استفاده شوند. فلفل سفید را با کشک مخلوط کرده و آن را بر پوست سر بگذارید. بعد از نیم ساعت سر خود را با آب بشویید. به کار بردن این ترکیب به صورت اعجاز آمیزی شوره را از سر دفع می کند. این ترکیب را بیش از نیم ساعت بر روی سر نگذارید زیرا ممکن است باعث سوختگی پوست شود.
احیا کننده مو:
فلفل سفید در ترکیب با دانه های لیمو به عنوان احیا کننده مو استفاده می شود. این ترکیب را به مدت 10 تا 15 دقیقه بر روی موهای خود بمالید. موهای خود را شسته و آنها را درخشان، شفاف و نرم کنید.
فلفل سفید و سلامت قلب:
فلفل سفید می تواند باعث تعریق زیاد یک شخص شود، بنابراین می تواند مایعات زیادی را از بدن دفع کند. وجود زیاد مایعات در بدن به خصوص در اطراف قلب، می تواند باعث سوزش قلب شده و عملکرد قلب را تحت تاثیر قرار دهد. از طرفی می تواند باعث اجتماع آب در بدن شود که با توجه به فشاری که به شش ها وارد می کند، باعث ایجاد مشکل در تنفس می شود. علاوه بر آن مایعات بسیار زیاد در بدن می تواند با مصرف فلفل سفید، کاهش پیدا کند.
فواید فلفل سفید برای قلب
فلفل سفید عملکرد مغز را بهبود می بخشد:
فلفل سفید سبب بهبود عملکرد مغز شده و از فساد سلولهای مغزی جلوگیری می کند. فلفل سفید یک ضد افسردگی طبیعی بوده و بر رفتار فرد تاثیر فراوان دارد.
نحوه استفاده از فلفل سفید در رژیم غذایی:
برای خوشمزه شدن غذاها و داشتن عطری دلانگیز این ادویه را به غذای خود اضافه کنید. فلفل سفید را می توان به عنوان یک طعم دهنده به سالاد، ساندویچ ها، گوجه فرنگی اضافه کرد و به تخم مرغ و انواع گوناگون پنیر اضافه کنید.
برای تزیین سس سفید و پوره سیب زمینی می توان از فلفل سفید استفاده نمود.
فلفل سفید را با بادام به نسبت یک به پنج و شکر قهوه ای مخلوط و کمی کره آب شده به آن اضافه کنید. این مخلوط برای سلامتی بسیار مفید است.
برای از بین بردن موهای زائد، فلفل سفید را با روغن بادام و کافور مخلوط کنید.
برای جلوگیری از زخم معده مصرف فلفل سفید به همراه سالاد قبل از غذا، مفید است و موجب جلوگیری از تشکیل باکتری در معده و تولید گاز در بدن می شود.
استفاده از فلفل سفید در آشپزی چینی و در سوپ های معطر ویتنامی و خوراک گوشت خوک و در تهیه بسیاری از خوراک های سوئدی رایج است.
تفاوت فلفل سفید و سیاه
1- فلفل سیاه و سفید هر دو میوه های گیاه Piper Nigrum هستند اما در نحوه ی پردازش با هم متفاوت هستند. فلفل سیاه وقتی به دست می آید که دانه های رسیده در زیر نور خورشید خشک شوند. فلفل سفید زمانی به دست می آید که دانه های رسیده پس از رسیدن در آب خیس بخورند و پوست آنها جدا شود.
2. فلفل سیاه عطر، طعم و بوی قوی تری نسبت به فلفل سفید دارد.
3. مقدار چربی فلفل سیاه نسبت به فلفل سفید بیشتر است.
4. فلفل سیاه خوش طعم تر است و کاربرد بیشتری در آشپزی دارد.
5. فلفل سفید نسبت به فلفل سیاه ارزش دارویی بیشتری دارد.
6. فلفل سیاه واکنش های آلرژیک در افراد ایجاد می کند.
7. فلفل سیاه طول عمر بیشتری در مقایسه با فلفل سفید دارد و مدت طولانی ترین نگهداری می شود.
موارد استفاده از فلفل سفید:
از فلفل سفید برای بهبود طعم و مزه غذاها استفاده می کنند.
برای زیبایی و سفره آرایی، از فلفل سفید استفاده می شود.
در غذاهای سبک و سس ها از فلفل سفید می توان استفاده کرد.
در خوراک های چینی و ویتنامی از فلفل سفید استفاده می شود.
از فلفل سفید می توان در سوپ ها، تاس کباب ها و آبگوشت ها برای ایجاد یک مزه فلفلی بی نظیر استفاده کرد.
از فلفل سفید می توان استفاده دارویی نمود تا هضم را بهبود بخشد، از نفخ جلوگیری کرده و به سلامت عمومی بدن کمک می نماید.
از این فلفل، برای اهداف زیبایی پوست و مو استفاده می کنند.
اثرات جانبی و آلرژی به فلفل
اگر فلفل سفید به درستی جویده نشود و وارد ریه ها شود، می تواند باعث مرگ شود.
مصرف فلفل سفید ممکن است سبب سوزش در دهان گردد.
در صورت استفاده مستقیم، موجب خارش و سوزش در پوست می شود.
مصرف فلفل سفید در فصل گرم، موجب ناراحتی های گوارشی می شود.
طریقه نگهداری از فلفل
فلفل سفید به صورت خشک و خرد شده و تازه وجود دارد.
دانه های فلفل را در مکانی تاریک و خنک نگهداری کنید؛ اما فلفل تازه را در یخچال نگه دارید.