فواید و خواص لوبیا سبز برای سلامتی
لوبیا سبز دارای مقدار قابل توجهی آنتی اکسیدان است و حتی دارای مزایای قلبی عروقی می باشد. لوبیا سبز، منبع غنی از چربی های امگا 3 است. کاروتنوئید و فلاونوئید موجود در لوبیا سبز، دارای مزایای ضد التهابی هستند. در این بخش از سلامت پلاس وی 10 مورد از مزایای سلامتی لوبیا سبز صحبت می کنیم.
یک فنجان لوبیا سبز (حدود 100 گرم) شامل 31 کالری، 7 گرم کربوهیدرات، 3 گرم فیبر، 3 گرم قند، 2 گرم پروتئین و بدون چربی می باشد. لوبیا سبز منبع غنی ویتامین A ،Cو K می باشد. لوبیا سبز همچنین شامل فولات تیامین، ریبوفلاوین، 10 درصد اسید فولیک و 6 درصد آهن می باشد.
مزایای سلامتی لوبیا سبز
1. مزایای ویتامین K:
ویتامین K نقش مهمی در لخته شدن خون دارد و زخم را بهبود می بخشد. همچنین استخوان ها را در سالمندان محکم و قوی، حفظ می کند.
لوبیا سبز چه فوایدی دارد؟
2. مزایای ویتامین C از خواص لوبیا سبز:
ویتامین C یک منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است، که به کاهش واکنش های رادیکال آزاد کمک می کنند. این واکنش های رادیکال های آزاد، منجر به فرآورده های جانبی و فرآیندهایی می شوند که ممکن است سرطان زا باشند. آنتی اکسیدان های موجود در لوبیا سبز، برای بدن بسیار مفید هستند.
3. لوبیا سبز دارای کالری کم است:
لوبیا سبز تازه کالری بسیار کمی دارد. بنابراین، افرادی که به کالری ها، بسیار حساس هستند. نیازی به نگرانی ندارند و می توانند آنها را در مقادیر زیادی مصرف کنند. همچنین حاوی مقدار کمی سدیم، چربی اشباع شده و کلسترول هستند.
4. لوبیا سبز غنی از فیبر:
لوبیا سبز، منبع غنی از فیبر رژیمی است. الیاف رژیمی مزایای سلامتی زیادی را به همراه دارند. فیبر برای افراد مبتلا به مسائل گوارشی تجویز می شود. میزان فیبر در لوبیا سبز، به پیشگیری و درمان یبوست، هموروئید و دیورتیکولوز کمک می کند. میزان فیبر بالا در لوبیا سبز به حفظ سطح کلسترول و قند بدن کمک می کند.
لوبیا سبز منبع غنی از فیبر می باشد
5. لوبیا سبز از منابع فولات:
لوبیا سبز همچنین منبع خوبی از فولات است، که برای تقسیم سلولی و سنتز DNA مفید هستند. غذاهای غنی از فولات برای زنان در دوران پریودی و بارداری نیز مفید هستند. تعدادی از ویتامین هایی، مانند:نیاسین و تیامین که در لوبیا سبز موجود است، منبع خوبی از مواد مغذی هستند که به جلوگیری از عفونت های زیادی در بدن کمک می کنند.
6. حفظ سلول و مایع بدن از خواص لوبیا سبز:
پتاسیم موجود در دانه های سبز به بدن کمک می کند تا سلول های بهتری تولید کند و حرکت مایع بدن را حفظ می کند.
7. کنترل بیماری های قلبی عروقی و فشار خون با لوبیا سبز:
میزان پتاسیم لوبیا سبز نیز در کنترل فشار خون و سایر بیماری های مرتبط با قلب مؤثر است.
کنترل کردن بیماری های قلبی عروقی با لوبیا سبز
8. تاثیرات ویتامین A از فواید لوبیا سبز:
ویتامین A موجود در سبزیجات سبز در تهیه آنتی اکسیدان ها و همچنین در تولید ترکیباتی که مانع از پیری می شوند، مؤثر هستند.
9. تاثیر منگنز از خواص لوبیا سبز:
منگنز در لوبیا سبز، به عنوان عاملی برای آنتی اکسیدان ها در عمل آزاد سازی رادیکال کمک می کند. لوبیا سبز تمایل دارد که شما را متناسب و سالم نگه دارد.
10. مصرف لوبیا سبز برای پیشگیری از سرطان:
لوبیا سبز، حاوی مقدار زیادی کلروفیل است؛ ممکن است اثرات سرطان زایی آمین های هتروسیکلی را که هنگام کباب کردن گوشت در دمای بالا ایجاد می شود، را بتواند متوقف کند. افرادی که غذاهای کبابی را ترجیح می دهند، باید آنها را با سبزیجات سبز ترکیب کنند، تا این خطر کاهش یابد.
پیشگیری از سرطان با مصرف لوبیا سبز
لوبیا سبز در بارداری و دوران قاعدگی
لوبیا سبز، منبع غنی از آهن است و مصرف آن به خانم های باردار بسیار توصیه می شود. مقدار آهن موجود در لوبیا سبز با گوشت قرمز برابری می کند. به همین علت کسانی که نمی توانند از گوشت استفاده کنند، می توانند آهن مورد احتیاج بدن خود را با خوردن لوبیا سبز جبران کنند.
برای زنان در سنین باروری، مصرف سبزیجات حاوی آهن مانند اسفناج، لوبیا سبز و... منجر به افزایش باروری آنها می شوند. خانم های باردار هم باید مقادیر کافی اسید فولیک استفاده کنند تا نوزاد آنها به نقایص مختلف سیستم عصبی دچار نشود؛ زیرا کمبود اسید فولیک می تواند منجر به اختلال در تکامل سیستم عصبی جنین شود. لوبیا سبز در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، برابری می کند.
فواید مصرف لوبیا سبز در دوران بارداری
خطرات و عوارض مصرف لوبیا سبز
افرادی که داروهای خونی، مانند:کومادین یا وارفارین مصرف می کنند، نباید به طور ناگهانی مقدار مصرفی ویتامین K خود را تغییر دهند، زیرا این ویتامین نقش مهمی در لخته شدن خون دارد.
لکتین ها، نوعی پروتئین هستند که کربوهیدرات را به هم متصل می کنند. آنها در لوبیاها، از جمله لوبیا سبز وجود دارند و می توانند عامل مشکلات سیستم گوارشی باشند؛ پختن لوبیا می تواند سطح لکتین را کاهش دهد.
لوبیا سبز حاوی اسید فیتیک است که می تواند با مواد معدنی ارتباط برقرار کند و مانع جذب آن توسط بدن شود. افرادی که کمبود مواد معدنی دارند، قبل از مصرف زیاد لوبیا سبز، باید با یک پزشک متخصص، مشورت کنند. این یک رژیم غذایی یا الگوی غذایی است که در پیشگیری از بیماری ها و دستیابی به سلامت بسیار مهم می باشد بهتر است یک رژیم غذایی با انواع مختلفی از ترکیبات داشته باشید، تا اینکه تمرکز بر غذاهایی خاص برای سلامت خود داشته باشید.