وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

خواص و هشدارهای مصرف گریپ فروت در بارداری

خواص و هشدارهای مصرف گریپ فروت در بارداری

گریپ فروت در بارداری یکی از سالم ترین میوه ها است که از ارزش غذایی بالایی برخوردار است که خوردن این میوه در این دوره توصیه می شود.

خوردن گریپ فروت در بارداری خوب است یا بد ؟

گریپ فروت یکی از سالم ترین میوه ها با ارزش دارویی بسیار بالایی است . گریپ فروت انتخاب بسیاری از مردم برای وعده صبحانه است. گریپ فروت میوه ای بین پرتقال و پوملو است . این میوه مرکبات به رنگ های نارنجی ، صورتی ، زرد یا سفید وجود دارد و دارای طعم ترش تا نیمه شیرین است اما آیا زنان باردار هم می توانند این میوه را مصرف کنند ؟ اگر بله ، چه مقدار از آن را می توانند با خیال راحت میل کنند و چگونه از مزایای آن بهره ببرند؟ این قسمت از پلاس وی به بسیاری از سؤالات دیگر در مورد گریپ فروت در دوران بارداری می پردازد پس با دقت مطالعه فرمایید. 

آیا خوردن گریپ فروت در دوران بارداری بی خطر است ؟

بله ، گریپ فروت سرشار از مواد مغذی و ویتامین هایی است که باعث می شود برای زنان باردار یک گزینه ایمن و سالم باشد .این گیاه حاوی ویتامین های ب کمپلکس ، کلسیم و پتاسیم است که همه آن ها برای رشد کودک ضروری هستند . تنها موردی که باید از آن نگران باشید ، نحوه رشد میوه است که باید گریپ فروت ارگانیک را خریداری کنید و آن را قبل از مصرف به طور صحیح شستشو دهید زیرا محصولاتی که شسته نمی شوند ، حاوی میکروب های مضری هستند که ممکن است منجر به بیماری های ناشی از مواد غذایی شوند .

بیشتر مردم خود میوه گریپ را می خورند ، در حالی که برخی از آن ها آب گریپ فروت را ترجیح می دهند . 

آیا می توان آب گریپ فروت را در حین بارداری نوشید؟

آب گریپ فروت را تنها در صورتی می توانید بنوشید که صد در صد ارگانیک و خانگی باشد و در غیر این صورت از آب میوه های موجود در بطری های بسته بندی شده خودداری کنید زیرا بیشتر مواد مغذی میوه در طی فرآیند تولید از بین می رود .

آب گریپ فروت 

فواید سلامتی و خواص خوردن گریپ فروت در دوران بارداری

گریپ فروت در درمان تعدادی از بیماری های دوران بارداری نقش بسزایی دارد که عبارتند از : 

1. کنترل پره اکلامپسی:

پره اکلامپسی ممکن است منجر به جدایی زودرس جفت از رحم قبل از به دنیا آمدن کودک ، خون ریزی شدید ، پارگی کبد و در موارد نادر مرگ شود که گریپ فروت می تواند تا حد زیادی در کنترل پره اکلامپسی موثر باشد .

همچنین میزان بالای پتاسیم و لیکوپن موجود در این میوه از بروز هرگونه فشار خون جلوگیری می کند . 

2. درمان بی خوابی :

اگر گریپ فروت را قبل از خواب می کنید ، به درمان علائم و نشانه های بی خوابی که بیشتر زنان باردار از آن رنج می برند ، کمک می کند. 

3. کمک به کنترل سطح کلسترول :

گریپ فروت سرشار از لیکوپن ، فیبر و آب است که به پایین نگه داشتن سطح کلسترول خون کمک خواهند کرد . 

4- کمک به حفظ وزن سالم :

افزایش وزن در دوران بارداری می تواند سریع یا تدریجی باشد .

گریپ فروت به عنوان یک میان وعده یا همراه با غذا به مدیریت وزن کمک می کند و از افزیش وزن سریع و شدید نیز جلوگیری خواهد کرد . 

5- درمان سوزش سر دل و سوء هاضمه :

با بزرگ شدن رحم ، فضا برای سایر اندام های بدن تنگ می شود که می تواند منجر به سوزش سر دل و سوء هاضمه شود . گریپ فروت حاوی D-limonene است که خاصیت خنثی کنندگی اسید معده دارد و بنابراین مصرف یک عدد گریپ فروت هر روز صبح می تواند در درمان سوزش سر دل و رفلاکس معده موثر باشد . 

6- . کاهش کم خونی :

کم خونی خفیف در دوران بارداری رایج است اما اگر غذاهای مناسب را در رژیم غذایی خود نگنجانید ، ممکن است شدید شود . گریپ فروت غنی از ویتامین C است و به بدن کمک می کند تا آهن بیشتری را جذب کند که این امر به کاهش خطر کم خونی کمک بسیاری خواهد کرد.

بارداری 

7- پیشگیری از احتمال ابتلا به آسم :

مطالعات نشان می دهد که یک رژیم غذایی سرشار از ویتامین C در واقع می تواند خطر ابتلا به آسم را تا حد زیادی کاهش دهد . اگرچه ممکن است کودک این بیماری را از مادر نگیرد اما اگر مادر مبتلا به آسم باشد ، در رشد کودک نیز تاثیر گزار خواهد بود .

گریپ فروت با داشتن فلاونوئیدها و لیکوپن فراوان احتمال بروز آسم در دوران بارداری را کاهش می دهد . 

8. کمک به استحکام و چگالی استخوان ها :

گریپ فروت حاوی مقادیر مناسبی از کلسیم که یک ماده مغذی اساسی در دوران بارداری می باشد ، است و مصرف منظم آب گریپ فروت می تواند به بهبود کیفیت و تراکم استخوان هم در مادر و هم در نوزاد کمک کند . 

9 کمک به درمان یبوست وهیدراته شدن بدن :

بسیار مهم است که در طول دوران بارداری ، خصوصاً در ماه های تابستان هیدراته بمانید .

گریپ فروت در مقایسه با سایر میوه ها از میزان آب بیشتری برخوردار است و سرشار از الکترولیت است و این باعث می شود یک داروی طبیعی عالی برای کمبود آب بدن محسوب شود و همچنین میزان فیبر غذایی بالا در این میوه ، آن را به یک درمانی عالی برای یبوست تبدیل کرده است . 

10 . کمک به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا :

ویتامین C موجود در گریپ فروت به درمان سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند و همچنین فلاونوئیدهای موجود در این میوه باعث افزایش سطح ایمنی بدن خواهد شد . 

11. کمک به درمان مشکلات دیابت و قند :

دیابت حاملگی اغلب با افزایش وزن هنگام تولد نوزاد و سایر عوارض زایمان همراه است .

گریپ فروت مقدار قند کمی دارد و ضمن افزایش مقاومت به انسولین در بدن به کاهش نشاسته در سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

همچنین مصرف نیمی از یک گریپ فروت قبل از وعده غذایی ، یک روش اثبات شده برای کاهش وزن بدن است .

اگرچه مصرف گریپ فروت در دوران بارداری بی خطر است اما محدودیت های خاصی وجود دارد که باید درباره آن ها بدانید . 

عوارض خوردن بیش از حد گریپ فروت در دوران بارداری :

مصرف بیش از حد گریپ فروت سطح فروکتوز را در بدن افزایش می دهد که می تواند برای جفت مضر باشد و رشد جنین را با مشکل روبرو کند . 

همچنین در صورت داشتن هر یک از علائم زیر از خوردن گریپ فروت خودداری کنید :

  •  در صورت داشتن بیماری های کلیوی یا کبدی
  •  زخم معده یا درد شکمی
  •  کیست
  •  سابقه آلرژی

گریپ فروت را نباید با معده خالی یا همراه با برخی داروهای خاص مصرف کرد . 

مصرف چه میزان از گریپ فروت در دوران بارداری بی خطر است؟

یک خانم باردار به 85 میلیگرم ویتامین سی در طول روز نیاز دارد که معادل یک عدد گریپ فروت متوسط یا حدود هشت اونس آب گریپ فروت است .

هر چقدر بیشتر از مقدار توصیه شده مصرف کنید ، مفید نخواهد بود و مهم نیست که گریپ فروت چقدر مغذی باشد .

میوه گریپ فروت 

ارزش غذایی گریپ فروت 

مقدار مواد مغذی گریپ فروت های خام ، قرمز یا صورتی به ازای هر 100 گرم عبارتند از :

- کالری :

42 کیوکالری

- کربوهیدرات :

10.66 گرم

- پروتئین :

0.75 گرم

- فیبر :

1.6 گرم

- چربی :

0.14 گرم

ویتامین ها :

- ویتامین سی :

31.2 میلی گرم

- ویتامین آ :

1150IU

- فولیک اسید:

13 میکروگرم

- پیریدوکسین :

0.053 میلی گرم

- نیاسین :

0.204 میلی گرم

- ریبوفلاوین :

0.031 میلی گرم

- تیامین :

0.043 میلی گرم

مواد معدنی

- پتاسیم :

135 میلی گرم

- کلسیم :

22 میلی گرم

- آهن :

0.08 میلی گرم

- منیزیم :

9 میلی گرم

- روی :

0.07 میلی گرم

- فسفر :

18 میلی گرم

ارزش غذایی

راه های ایمن برای گنجاندن گریپ فروت در رژیم غذایی در دوران بارداری :

گریپ فروت را می توان به روش های زیر مصرف کرد :

  •  آب میوه های تازه
  •   اسموتی ها
  •   سالاد های میوه
  •  کوکتل های سالم تهیه شده با ترکیبی از گریپ فروت و سایر میوه های مورد علاقه شما
  •  چای
  •   پوست گریپ فروت را می توان برای تهیه نوشیدنی ای استفاده کرد که به درمان حالت تهوع بارداری نیز کمک می کند . 

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع