گوشت شتر مرغ و فواید شگفت انگیز آن برای سلامتی بدن
گوشت شتر مرغ در گروه گوشت های قرمز طبقه بندی می شود البته با خواصی بسیار بیشتر و مضراتی بسیار کمتر. گوشت شترمرغ از ارزش غذایی بسیار بالایی برخوردار است، طوری که می توان گفت یکی از کم چرب ترین و سالم ترین نمونه های گوشت قرمز در دسترس است. نکته جالب توجه در مورد گوشت شترمرغ این است که کالری، کلسترول و چربی آن حتی از گوشت مرغ و بوقلمون هم پایین تر است.
ترکیبات گوشت شترمرغ
میزان چربی، کالری و کلسترول آن کم و غنی از ویتامین های B1، B2،A،C و منیزیم و روی است. ران و سینه بخش های اصلی گوشت شترمرغ را تشکیل می دهند.
مهمترین مزیت بهداشتی گوشت شترمرغ آن است که در مقایسه با گوشت گاو هیچگونه بیماری انگلی را به انسان منتقل نمی کند.
گوشت شتر مرغ مزاجی گرم و خشک دارد و مصلح آن سرکه است. فاکتور مهم دیگری که در این گوشت پیدا می شود، ویتامین E است که یکی از موثرترین آنتی اکسیدان های طبیعی است.
خواص و فواید گوشت شترمرغ
گوشت شتر مرغ برای کاهش وزن
کم بودن چربی بین ماهیچه ای گوشت شترمرغ یکی از خواص مهم آن به شمار می رود؛ لذا مصرف متعادل آن برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند یا از بیماری قلبی عروقی رنج می برند مفید است.
رفع افسردگی و لخته شدن خون
این گوشت به دلیل دارا بودن اسید چرب و غیراشباع امگا 3 تاثیر مفیدی در جلوگیری از لخته شدن خون و افسردگی دارد.
درمان کم خونی با گوشت شتر مرغ
همچنین گوشت شترمرغ، میزان آهن مناسبی را برای افراد کم خون و زنان باردار فراهم می کند. میزان آهن این گوشت تقریبا به اندازه گوشت گاو و بسیار بیشتر از گوشت مرغ است. گوشت شترمرغ با عالی ترین نوع گوشت گوساله یعنی فیله قابل مقایسه است و اغلب به صورت کبابی و استیک استفاده می شود. در این روش طبخ، باید گوشت را در درجه حرارت ملایم کباب کرد.
سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی
این گوشت دارای مواد معدنی ضروری مانند روی، منیزیم و ویتامین های B1، B2 و نیاسین است. به دلیل خواص رژیمی و ترکیبات شیمیایی مناسب گوشت شترمرغ، این گوشت به ورزشکاران به خصوص افرادی که دارای فعالیت طولانی مدت هستند و افرادی که تازه بیماری شان بهبود یافته و همچنین جوانان توصیه می شود.
رفع خواب رفتگی
مصرف گوشت شترمرغ به افرادی که دچار اضافه وزن هستند، برای فلج، سستی و خواب رفتن اعضای بدن، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس و بیماری های سرد رحمی مفید است.
گوشت شترمرغ و کاهش فشار خون و بیماری قلبی
استفاده از اسید چرب امگا-3 تاثیرات مفیدی در کاهش بیماری های قلبی عروقی داشته و برای رشد و نمو موثر است. به نظر می رسد که این اسید چرب در مقایسه با اسید چرب غیر اشباع امگا-6 تاثیرات مفیدی در جلوگیری از لخته شدن دارد. اکثر رژیم های غذایی افراد، کمبود اسیدهای چرب امگا-3 دارند. از طرف دیگر میزان کم سدیم در گوشت شترمرغ، استفاده از آن را برای افرادی که دچار فشار خون بالا هستند، ممکن می سازد.
گفتنی است گوشت شترمرغ به عنوان منبع ویتامین های گروهB به خصوص ویتامین B6 و B12 به شمار می رود. میزان ویتامین B6 در گوشت شترمرغ حدود 10 بار بیشتر از گوشت گاو و مرغ است.
گوشت شترمرغ کاهش دهنده استرس
گوشت شترمرغ به طور طبیعی در برابر باکتری های مضر مثل E.coli و Salmonella مقاوم است. در واقع یک PH خاص در این گوشت مانع آلودگی آن به این باکتری ها می شود. برای دستیابی به این حد PH تولید کننده های شترمرغ باید در طول فرایند حمل و نقل و در حین کشتار، استرس آنها را کم کنند.