وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

خوراکی های مفید برای زنگ تفریح دانش آموزان

خوراکی های مفید برای زنگ تفریح دانش آموزان

اغلب دانش آموزان در زمان مدرسه تنقلاتی که ارزش غذایی ندارند استاده کرده و از مصرف ویتامین ها و منابع مورد نیاز بدن دوری می کنند. والدین می توانند با یک برنامه غذایی لازم ،ساعات تفریح در مدرسه را خود تهیه کرده تا ازسلامت فرزند خود مطمئن شوند.

خوراکی های مفید برای دانش آموزان

اگر شما هم در جمع خانواده تان دانش آموزی دارید که این روزها بخشی از ساعات روز را در مدرسه می گذراند و بیشتر وقتش را به درس خواندن اختصاص می دهد این مطلب را از دست ندهید.با شروع فصل درس و مدرسه باید توجه بیشتری به تغذیه دانش آموزان داشته باشند و چه بهتر که انتخاب خوراکی ها و موادغذایی را باتوجه به مزاج و عادت های غذایی آنها در خانواده درنظر بگیرند و علاوه بر 3 وعده غذایی برای آنها 2 میان وعده از خوراکی ها و مواد طبیعی مغذی درنظر بگیرند تا بتوانند مواد لازم و مفید برای تمرکز و درس خواندن دانش آموزان را فراهم کنند.

خوراکی های مفید

خوراکی های مفید در زنگ تفریح

مصرف میوه و سبزی خطر ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان و فشار خون بالا را کاهش می دهد. این مواد غذایی منابع بسیار خوبی از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های A و C و همچنین فیبر هستند. 

سیب، زردآلو، موز، گیلاس، آلبالو، گریب فورت، انگور، طالبی، کیوی، نارنگی، پرتقال، هلو، آلو، توت فرنگی، هندوانه مثال های خوبی از میوه ها هستند. میوه های خشک و برگه ها مثل کشمش، برگه هلو و زردآلو و سایر میوه های خشک شده به خصوص اگر بدون شکر باشند، جایگزین های مناسبی برای میوه هستند که دانش آموزان می توانند به راحتی آنها را در زمان های تفریح در مدارس میل کنند. 
مخلوط آب میوه ها یا آب میوه به همراه خود میوه یا مخلوط میوه و شیر انتخاب های متنوع دیگری هستند. مصرف آب میوه های موجود در بازار به علت شکر زیاد و افزودنی های دیگر توصیه نمی شود. 
 
چه سبزی هایی را می توان به صورت خام یا همراه با چاشنی های مختلف مصرف کرد؟
 
هویچ کوچک یا خلالی شده، خیار، ساقه های کرفس، نخود فرنگی، لوبیا سبز، سیب زمینی آب پز و گوجه فرنگی نمونه های خوبی از سبزی ها هستند که به تنهایی داخل ساندویچ های خانگی مصرف می شوند. بهتر است از چاشنی های کم چرب به جای انواع سس های گوجه فرنگی یا سس مایونز که عمدتا حاوی چربی زیادی هستند، استفاده شود. بچه ها سالاد سبزی ها را بهتر می پذیرند. 
در رژیم غذایی دانش آموزان معمولا مقادیر زیادی فرآورده های غلات (گندم، جو، برنج و ...) وجود دارد، اما اغلب این فرآورده ها شامل شیرینی ها، کیک های صبحانه، غلات شیرین شده و غلات تصفیه شده دیگر است که قند و چربی زیادی دارند و مصرف بی رویه آنها سبب اضافه وزن می شود. سعی کنید غلات کامل را در اختیار کودکان و نوجوانان خود قرار دهید، زیرا نسبت به غلات تصفیه شده، فیبر، ویتامین و مواد معدنی بیشتری دارند. نان سنگک و ماکارونی سبوس دار نمونه هایی از محصولات تهیه شده از غلات کامل هستند. 
لبنیات منابع بسیار خوب کلسیم هستند که در محکم سازی استخوان ها بویژه در دوران رشد اهمیت بسیار دارند. به همین دلیل باید توجه خاصی به این دسته مواد در رژیم غذایی روزانه کودکان و نوجوانان کنیم. از آنجا که میزان چربی های اشباع در محصولات لبنی بالا است توصیه می شود از محصولات لبنی پرچرب استفاده نشود. شیر، ماست و انواع پنیر به همراه نان از میان وعده های مناسب برای دانش آموزان هستند. 
بادام زمینی، پسته، بادام، گردو و فندق میان وعده های مناسبی هستند و در عین حال از کالری قابل توجهی برخوردارند. یک مشت کوچک از این مواد، میان وعده بسیار مناسبی خواهد بود. در کودکان و نوجوانان دارای اضافه وزن و چاق باید در مصرف مغزها احتیاط کرد. بهتر است از مغزهای شور استفاده نشود. 
 
سالم ترین نوشیدنی چیست؟ 
آب سالم ترین نوشیدنی است زیرا تشنگی را رفع می کند و قند یا کالری اضافه ندارد. شیرهای کم چرب و آب میوه های طبیعی نیز بسیار مناسب اند. بسیاری از آب میوه های موجود در بازار کالری بالایی دارند و به علت ایجاد اضافه وزن و پوسیدگی دندان ها، مصرف آنها توصیه نمی شود. شیرهای طعم دار مثل شیر کاکائو، شیر قهوه، شیر توت فرنگی، و شیر موز نیز به دلیل شکر اضافه ای که دارند سبب پوسیدگی دندان و اضافه وزن می شوند و تا زمانی که تمایل به مصرف شیر ساده وجود دارد، مصرف آنها توصیه نمی شود. 
استفاده از میان وعده های غیر خانگی برای دانش آموزان مانند انواع کیک و بیسکوییت، آبمیوه صنعتی، شکلات و آبنبات و ... تعداد دفعات استفاده در هفته را کاهش دهید و تا حد امکان از لقمه های سالم و تازه خانگی استفاده کنید.
 
فهرست مواد غذایی قابل عرضه در پایگاه های تغذیه سالم مدارس: 
خشکبار، خرما و انواع مغزها:پسته، بادام، گردو، بادام زمینی، بادام هندی، فندق، نخودچی، توت خشک، انجیر خشک، کشمش، آجیل سویا و خرما (بسته بندی شده)، انواع میوه خشک، برگه ها و... 
 
شیر و فرآورده های آن: انواع شیر، انواع ماست، کشک، پنیر (پاستوریزه، استریلیزه بسته بندی شده) و ....
 
نوشیدنی: آب میوه های طبیعی و دوغ بدون گاز (پاستوریزه، استریلیزه بسته بندی شده) و ...
 
میوه: سیب، نارنگی، پرتقال، موز و ... (شسته شده و ضد عفونی شده و وکیوم شده در بسته بندی یک نفره)
 
بیسکویت، کیک و کلوچه: انواع بیسکویت، کیک و کلوچه (ترجیحا از انواع غنی شده، سبوس دار و تهیه شده با روغن دارای اسید چرب با ترانس زیر 10 درصد) و ...
 
لقمه سالم: نان و پنیر و گردو، نان و پنیر و خیار، نان و پنیر و گوجه فرنگی، نان و کره و عسل، نان و تخم مرغ پخته (نان ترجیحا سبوس دار) و ...
 
غذاهای پخته: انواع آش و سوپ، لوبیا، عدس، حلیم، شله زرد، سمنو، فرنی، شیربرنج و ... 
 
بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری های غیرواگیر وزارت بهداشت، فهرست مواد غذایی که عرضه آن در پایگاه تغذیه سالم مدارس غیرمجاز است عبارتند از انواع پفک، انواع یخمک، نوشابه های گازدار (به جز ماء الشعیر)، آدامس، سوسیس و کالباس، سالاد الویه، چیپس، انواع لواشک، آلو و آلوچه فاقد شرایط بهداشتی، آب نبات هایی که به سطح دندان می چسبند و...

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع