برف و شیره بخوریم یا نه؟
در گذشته مردم بسیاری از مناطق کشورمان، در روزهای برفی سینی را بیرون از خانه قرار داده و زمانی که پر از برف می شد، با شیره انگور گرم ترکیب کرده و دسری زمستانی شبیه به بستنی تهیه می کردند.جالب است بدانید کانادایی ها نیز شیره افرا روی برف می ریزند، سپس یا با یک چوب کوچک مانند یک چوب بستنی یا یک چنگال فلزی میل می کنند وبه آن maple taffy می گویند. اما آیا برف و شیره خاصیت دارد و بالاخره برف و شیره بخوریم یا نه؟ برای یافتن پاسخ خود این بخش از پلاس وی را مطالعه نمایید.
خواص خوردن برف و شیره
در مورد خواص خوردن برف و شیره مقاله علمی خاصی منتشر نشده است که بتوان درموردش توضیحی داد اما مخلوط برف و شیره یکی از خوراکیهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که مادر بزرگها میگفتند؛ اگر کسی برف شیره بخورد تا سال دیگر مریض نمیشود و سرما نمیخورد. برخی افراد معتقدند خوردن برف باعث ضد عفونی کردن دهان و گلو و دستگاه گوارش میشود ومصرف شیره باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن و گرمای بدن میشود و از این طریق مقاومت بدن در برابر سرما بالا میرود.
شیره با برف امروزی هم مثل برف و شیره قدیم سالم است؟
با توجه به خواصی که گفته شد، به نظر می رسد که خوردن برف و شیره مشکلی ایجاد نمی کند و خاصیت نیز دارد اما در اینجا یک اگر و اما وجود دارد. در ایران قدیم بیشتر برف می آمد و هوا مانند امروز آلوده نبود، به همین خاطر قدیمی ها برف و شیره را با برف سوم درست میکردند زیرا اعتقاد داشتند که برف اول خاک و غبار هوا را جمع کرده است. برف دوم هم باقیمانده همان برف اول بوده ولی برف سوم دیگر تمیز بود.
امروزه با توجه به افزایش آلودگی هوا و کاهش بارش برف و باران،برف دارای دوز بالایی از آلایندههای خودروها، سرب و ذرات معلق گرد و غبار موجود در هوا یا گرده های شناور، سولفاتها، نیتراتها، فرمالدئید، جیوه و حتی مواد حشره کش های شیمیایی است پس خوردن برف آلوده، زمینه ساز بسیاری از بیماری ها خواهد بود.