ترفندهای خنک نگه داشتن اتاق خواب در شبهای تابستان
تابستان پر از روز های خاطره ساز و هیجان انگیز است اما آسمان صاف و آفتابی اش می تواند شب های گرم و کسل کننده ای به وجود بیاورد و خوابیدن را سخت کند؛ البته مطمئنا می شود از میزان گرمای اتاق خواب کم کرد تا بتوان راحت تر استراحت کرد. راهکار های ارائه شده در این قسمت از نمناک حتما به خنک تر شدن اتاق تان کمک خواهد کرد، آن ها را از دست ندهید!
از پتوهای سبک استفاده کنید
وقتی دمای هوا در تابستان بالاتر می رود، دیگر نباید از پتو و لحاف های سنگین استفاده کنید. به جای آن، یک پتوی سبک 100 درصد پنبه ای روی خود بیندازید. هم جنس و هم بافت پتو یا رو انداز باعث می شود تا به مراتب کمتر از پتوهای میکروفیبر یا محکم بافته شده گرم تان شود؛ حتی در گرم ترین آب و هوا هم یک پتوی رنگ روشن با طرح های ظریف باعث می شود تا اتاق خنک تر به نظر بیاید.
از ملحفه های نخی یا کتانی استفاده کنید
ملحفه های فلانل را از اوایل تابستان باید کنار گذاشت. به جای آن ها، چند ملحفه 100 درصد پنبه ای سبک وزن روی خودتان بیندازید. برخلاف تصور رایج، تعداد تراکم ملحفه ها برای داشتن یک خواب شبانه راحت نباید زیاد باشد. به دنبال ملحفه های پنبه ای خنک و نرم باشید. ملحفه هایی را انتخاب کنید که سفید یا به رنگ های پاستلی کم رنگ هستند.
بالش تان را خنک کنید
یک بالش داغ باعث می شود تا تمام شب به این رو و آن رو کردنش سپری شود. سعی کنید یک پد ژل خنککننده روی بالش تان قرار دهید طوری که سرتان هم راحت باشد. این پدها به صورت یک تشک نازک با اندازه استاندارد بالش هستند که با ژل پر می شوند. برای خنکی بیشتر، این تشک را درست قبل از خواب در یخچال یا فریزر قرار دهید.
یک پنکه برای کنار تخت تهیه کنید
اگر هوس یک نسیم خنک تابستانی کرده اید اما نمی خواهید هزینه های گزاف برای خرید کولر بدهید، از یک پنکه کوچک کنار تخت یا یک پنکه سقفی استفاده کنید. گذاشتن یک پنکه قابل حمل روی میز خواب یا کمد، نسیم را دقیقا به همان جایی که به آن نیاز دارید، هدایت می کند. سعی کنید یک کاسه یخ و آب سرد را در جلوی فن قرار بدهید تا جریان دائمی هوا باعث خشک شدن بینی و گلوی شما نشود.
هوا را مرطوب کنید
تابستان هوای خشکی دارد که رطوبت پوست، چشم و گلو را از بین می برد. از یک رطوبت ساز کمک بگیرید تا رطوبت کافی برای خنک و راحت بودن تان را فراهم کند. آن را نزدیک تختخواب تان بگذارید و هر روز آب آن را عوض کنید تا از ایجاد کپک جلوگیری شود.
یک بطری سرد کنارتان داشته باشید
بهتر است از یک بطری آب سرد برای خنک کردن رختخواب تان استفاده کنید. این بطری لاستیکی پر از آب را در طول روز در یخچال نگهداری کنید و هنگام خواب آن را زیر ملحفه قرار دهید. می توانید از آن برای خنک کردن پاهای تان هم استفاده کنید، آن را پشت زانوها یا زیر گردن تان قرار دهید تا حالت گرگرفتگی بدن برطرف شود.
پرده ها را بکشید
کشیدن پرده ها کمک می کند تا سرمای کولر از خانه خارج نشود و گرمای بیرون هم وارد نشود. اگر اتاق تان آفتاب گیر است، سعی کنید صبح یا بعدازظهر پرده ها را بکشید تا نور به داخل نتابد. استفاده از پرده های رنگ روشن هم به دفع نور کمک می کند.
از لامپ های کم مصرف استفاده کنید
لامپ های قدیمی را با لامپ های جدیدتر و کارآمدتر تعویض کنید. گرمایی که لامپ های LED تولید می کنند، خیلی کمتر از لامپ های معمولی است. یادتان باشد که وقتی در اتاق نیستید، همه چراغ ها را خاموش کنید که همین مقدار کم هم کمک خواهد کرد.
درزهای اطراف پنجره را بگیرید
اگر پنجره های شما به درستی درزبندی نشده باشند، هوای سرد می تواند از آن شکاف ها خارج شود. بعد از مدتی درزگیر های پنجره کهنه می شوند و باید تعمیر یا تعویض شود. چک کردن درز ها به خنک نگه داشتن اتاق کمک می کند.
به پنجره برچسب های رفلکس بزنید
علاوه بر گرفتن درز ها، چسباندن یک لایه بازتابنده نور در قسمت بیرونی پنجره های اتاق خواب هم گرما را از اتاق خارج می کند. نور باز هم وارد می شود، اما از ورود برخی از اشعه های UV جلوگیری می شود. این کار به خنک تر ماندن اتاق در تابستان کمک خواهد کرد.
دربهای اتاق خواب را باز بگذارید
باز نگه داشتن درهای اتاق خواب به بهینهسازی جریان هوا در خانه کمک می کند. وقتی کولر را روشن کنید، هوا در کل خانه حرکت می کند. اگر دری بسته باشد، مانع از حرکت آزادانه هوا در تمام اتاق ها می شود.
بیرون از خانه را با سایه خنک نگه دارید
کاشتن درخت و بوته در جلوی پنجره ها یا نصب سایبان روی آن ها باعث می شود تا نور و گرما از اتاق خواب دور بماند. این کار در کنار بسته شدن پرده ها، اتاق را خنک تر نگه می دارد.
فیلتر کولر را عوض کنید
اگر فیلتر هوای کولر شما با کثیفی، آلودگی، پر پرنده ها و سایر ذرات مسدود شده باشد، کولر نمی تواند به درستی کار کند. فیلتر هوایی که قابل استفاده است باید مجددا شسته شود و فیلتر های هوای یک بار مصرف هم باید تعویض شوند. این کار باید حداقل هر 90 روز یکبار انجام شود.