داروی رماتیسم و درمان سکته
بیماری های روماتیسمی مفصلی مانند «آرتریت روماتویید» که یک بیماری سیستمیک و مزمن است در حال حاضر یک درصد جمعیت جهان را درگیر کرده است. متأسفانه این بیماری گاه به درمان مقاوم می شود. طی سال های اخیر اگر چه تولید دارو های بیولوژیک تا حد بسیار زیادی مشکلات بیماران مبتلا به روماتیسم مفصلی را حل کرده، اما گرانی این داروها عملاً آن را از دسترس بیماران خارج ساخته بود.
سکته در طب قدیم به حمله ناگهانی همراه با از دست رفتن هوشیاری و حواس بیمار گفته می شد که معمولاً به مرگ می انجامید. در پزشکی امروزی منظور از واژهٔ سکته ممکن است به سکتهٔ مغزی یا قلبی اشاره داشته باشد.
اما جالب است بدانید که تحقیقات نشان داده داروی درمان رماتیسم از مرگ سلول های مغذی در افرادی که سکته مغذی کرده اند جلوگیری می کند!
درمان سکته مغذی با داروی رماتیسم
سکته مغزی پیامدهای مختلفی دارد. از جمله مرگ سلول های مغزی که به دلیل فقدان اکسیژن رخ می دهد و ممکن است به اختلال در صحبت، درک سخنان و فلج اندام ها منجر می شود.
درهمین راستا در دانشگاه منچستر تحقیقی روی جانوران جونده ای انجام شد که دچار سکته شده بودند. محققان این دانشگاه داروی ضد تورمی به نام (IL-1Ra) را برای درمان حیوانات به کار بردند که برای درمان «آرتریت روماتوئید» یا همان روماتیسم مفصلی نیز به کار می رود. آنها متوجه شدند استفاده از این دارو مرگ سلول های مغزی را محدود می کند و علاوه برآن به تولید عصب های جدید در مغز بیمار نیز کمک می کند.
این گروه تحقیقاتی همچنین متوجه شدند جوندگانی که در مراحل اولیه پس از سکته با این دارو درمان شدند، دچار صدمات مغزی کمتری می شوند. علاوه برآن چند روز پس از درمان با این دارو، در بدن حیوان تعدادی اعصاب جدید نیز مشاهده شد.
محققان اعلام کرده اند در مراحل اولیه چند آزمایش کلینیکی که در دانشگاه منچستر انجام شده، این یافته ها مورد تایید قرار گرفته اند. اما در این زمینه به آزمایش های بیشتری نیاز است.