وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

دانه کولانه | طرز تهیه “دانه کولانه”

دانه کولانه | طرز تهیه “دانه کولانه”

این آش جز غذاهای تقریبا مناسبتی خطه کردستان می باشد که هنگام اولین رویش دندان های شیری کودکان تهیه و بین اقوام پخش می شود اما در فصل های سرد سال بنا بر ذائقه افراد طبخ می گردد.

مواد لازم برای دانه کولانه

  • قلم گوسفندی :2 قلم متوسط
  • نخود :150 گرم
  • عدس :150 گرم
  • لوبیا قرمز :150 گرم
  • گندم :300 گرم
  • مرزه خشک :به میزان لازم
  • پیازبرای پیاز داغ :3 عدد
  • نمک ،فلفل قرمز و زردچوبه :به میزان لازم
دانه کولانه کرمانشاه

طرز تهیه دانه کولانه

حبوبات را بشویید و از شب قبل در آب سرد خیس کنید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آنها کاهش بیاید و هم زمان پخت آنها کمتر شود.

گندم را هم از یک شبانه روز قبل خیس دهید به طوری که در حال جوانه زدن شود.

قابلمه ای مناسب انتخاب کنید و حبوبات را به همراه گندم و مقداری آب روی حرارت ملایم قرار دهید و بپزید.

برای خوشمزه تر شدن آش از آب قلم گوسفندی میتوانید استفاده کنید.

پیاز داغ را هم آماده کنید و بعد از اینکه حبوبات و گندم خوب پخته شدند و لعاب انداختند ،سبزی مرزه و پیاز داغ را به همراه نمک ، فلفل و زرد چوبه به آنها اضافه کنید و منتظر بمانید تا آش قوام لازم را بدست بیاورد.

آش را در ظرف مورد نظرتان سرو کنید و اگر دوست داشتید با کوفته قلقلی تزیین کنید .که برای این کار باید کوفته ها را از قبل آماده کنید.

دانه کولانه 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع