وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

“درمان آرتروز” با تغذیه صحیح و تایید شده متخصصان

“درمان آرتروز” با تغذیه صحیح و تایید شده متخصصان

آرتریت روماتوئید (ورم مفاصل) یا آرتروز یکی از شایع ترین بیماری های خود ایمنی است. این بیماری تا 1.3 درصد از جمعیت جهان را تحت تاثیر قرار می دهد که در این میان، بانوان سهم بیشتری به خود اختصاص می دهند.

درمان آرتروز با تغذیه صحیح و تایید شده

ورم مفاصل، رایج ترین شکل آرتروز است که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این مشکل زمانی رخ می دهد که غضروف حفاظتی در انتهای استخوان های شما به مرور زمان کاهش یابد. اگر چه آرتروز می تواند به تمام مفصل های بدن آسیب برساند، اما این اختلال معمولاً مفاصل دستان، زانوها، باسن و ستون فقرات را نیز تحت تاثیر قرار می دهد. علائم آرتروز را معمولاً می توان به طور موثر مدیریت کرد، اگر چه این فرآیند اساسی را نمی توان معکوس کرد. فعال ماندن، حفظ وزن سالم و درمان های دیگر ممکن است روند پیشرفت بیماری را کند کرده و به بهبود درد و عملکرد مفاصل کمک کند.

علائم آرتروز :

علائم آرتروز اغلب به آرامی رشد می کنند و در طول زمان بدتر می شوند. چنانچه در بخش قبلی سلامت پلاس وی در توضیحات کاملی گفته شد علائم و نشانه های آرتروز، عبارتند از:

درد از نشانه های آرتروز:

مفصل شما ممکن است در طول یا بعد از حرکت درد کند.

حساسیت:

زمانی که فشار سبکی را به آن اعمال می کنید، ممکن است مفصل شما احساس تحریک شدگی کند.

سفتی از نشانه های آرتروز:

هنگامی که صبح یا بعد از یک دوره عدم فعالیت بیدار شوید، سفتی مفاصل بیشتر قابل توجه خواهد بود.

علائم آرتروز

فقدان انعطاف پذیری از نشانه های آرتروز:

شما ممکن است قادر به حرکت مفاصل خود از طریق محدوده کامل حرکت نباشید.

احساس ساییدگی از علائم آرتروز:

وقتی از این مفصل استفاده می کنید ممکن است صداهایی را بشنوید و یا حس کنید.

اسپرس استخوان از نشانه های آرتروز:

این قطعات اضافی استخوان که شبیه تکه های سفت هستند، ممکن است در اطراف مفصل آسیب دیده شکل بگیرند.

راه درمان آرتروز

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم:

اگر شما درد و یا سفتی مفاصل دارید که از بین نمی رود، با پزشک خود قرار ملاقات بگذارید.

بهترین رژیم غذایی تغذیه برای آرتروز زانو چیست؟

کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب:

رژیم غذایی متعادل و مناسب ابزار لازم برای جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل است که برای افراد مبتلا به آرتروز ضروری است. برخی غذاها به کاهش التهاب در بدن معروف هستند و به دنبال یک رژیم ضد التهابی می توانند علائم را بهبود بخشند. خوردن آنتی اکسیدان های کافی از جمله ویتامین a, c و e ممکن است به جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل کمک کند.

مواد غذایی برای آرتروز

کاهش کلسترول:

افراد مبتلا به آرتروز احتمالاً دارای کلسترول خون بالا هستند و کاهش کلسترول ممکن است علائم این بیماری را بهبود بخشند. در رژیم غذایی مناسب، افراد می توانند به سرعت سطح کلسترول خود را کاهش دهند.

کاهش علائم آرتروز با حفظ وزن سالم:

اضافه وزن می تواند فشار اضافی بر مفاصل وارد کند و زخیره های چربی اضافی بدن می توانند باعث التهاب بیشتر شوند. حفظ وزن سالم می تواند علائم آرتروز را کاهش دهد. حفظ وزن سالم برای برخی افراد مشکل است، به ویژه آن هایی که دارای مشکلات پزشکی هستند که تحرک خود را کاهش می دهند، مانند آرتروز.

حفظ وزن

مواد غذایی و خوراکی های مفید برای افراد مبتلا به آرتروز زانو

غذاهای خاصی در رژیم غذایی می تواند استخوان ها، ماهیچه ها و مفاصل را تقویت کند و به بدن کمک کند تا با التهاب و بیماری مبارزه کند. افرادی که مبتلا به آرتروز هستند می توانند هشت غذای زیر را به رژیم غذایی خود اضافه کنند تا علائم را کاهش دهند:

 روغن ماهی:

  • ساردین
  • خالدار
  • سالمون
  • ماهی تون تازه

آن هایی که دوست ندارند ماهی بخورند می توانند مکمل هایی را مصرف کنند که حاوی امگا 3 هستند. دیگر منابع امگا 3 شامل دانه های چیا, روغن کتان و گردو هستند. اینها نیز می توانند به مبارزه با التهاب کمک کنند.

روغن های گیاهی برای افراد مبتلا به آرتروز:

علاوه بر ماهی های روغنی، برخی روغن های دیگر می توانند التهاب را کاهش دهند. روغن زیتون بکر حاوی مقادیر بالایی از داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (nsaids) می باشد. آووکادو و روغن های گلرنگ گزینه های سالمی هستند و ممکن است به کلسترول کم تر کمک کنند.

سبزیجات با برگهای سبز تیره:

سبزیجات با برگ سبز تیره سرشار از ویتامین d و فیتوشیمیایی های مبارزه کننده با استرس و آنتی اکسیدان ها هستند. ویتامین d برای جذب کلسیم ضروری است و به بدن کمک می کند تا از عفونت جلوگیری کند. سبزیجات سبز تیره شامل این موارد هستند:

  • اسفناج
  • کلم پیچ
  • چغندر برگی
  • حزب سبز
  • کلم برگ

کلم بروکلی یک ترکیبی به نام سولفورافان دارد که باعث کاهش درد آرتروز می شود. این سبزی همچنین غنی از ویتامین k و c و همچنین کلسیم است.

تغذیه آرتروز زانو

چای سبز برای افراد مبتلا به آرتروز:

پلی فنول ها آنتی اکسیدان های هستند که به اعتقاد کارشناسان امکان کاهش التهاب و کاهش میزان آسیب به غضروف وجود دارد. چای سبز حاوی مقادیر بالای پلی فنول می باشد.

سیر برای افراد مبتلا به آرتروز:

دانشمندان بر این باورند که ترکیبی به نام دی آلیل دی سولفید که در سیر وجود دارد ممکن است علیه آنزیم های بدنی که به غضروف آسیب می رسانند کار کند.

آجیل برای افراد مبتلا به آرتروز:

آجیل برای قلب خوب است و حاوی مقادیر بالای کلسیم، منیزیم، روی، ویتامین e و فیبر است. آن ها همچنین حاوی اسید لینولنیک اسید (ala) هستند که سیستم ایمنی را افزایش می دهد.

مصرف آجیل

برخی مواد غذایی و مواد مغذی که به کاهش التهاب آرتریت روماتوئید کمک می کند عبارتند از :

اسیدهای چرب امگا-3 مفید برای افراد مبتلا به آرتروز:

چربی های امگا-3 (به ویژه DHA و EPA ) از روغن ماهی آثار ضد التهابی دارند. مصرف یک دوز روغن ماهی روزانه حداقل 2.7 گرمی از DHA بعلاوه EPA سبب افزایش اثربخشی داروی ضدروماتیسمی می شود.

ویتامین K2

یک فرم خاص از ویتامین K2 (به نام MK-7 سبب افزایش اثربخشی داروهای آرتریت روماتوئید را افزایش می دهد.

مواد غذایی مفید

ویتامین D و کلسیم برای افراد مبتلا به آرتروز:

افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید به علت التهاب مزمن، کاهش فعالیت جسمانی، استفاده از کورتیکواستروئیدها در معرض بیماری استخوانی قرار دارند. ویتامین D و کلسیم بربهبود نشانه های آرتریت اثر مستقیم ندارد بلکه برای کاهش خطر شکستگی استخوان در این بیماری مفید است.

رژیم غذایی گیاهی برای افراد مبتلا به آرتروز:

ب اینکه رژیم های غذایی گیاهخواری و وگان منابع کمی از چربی های امگا-3 و ویتامین D دارند اما تحقیقات نشان داده تاثیر چشمگیری بر آرتریت روماتوئید دارند.

رژیم غذایی پالئو:

رژیم غذایی پالئو که در آن برخی مواد غذایی را مانند گندم (گلوتن) و لبنیات می کنند. حذف این مواد از برنامه غذایی سبب بهبود آرتریت روماتوئید می شود زیرا در این بیماری افراد به گلوتن یا لبنیات حساسند.

رژیم غذایی مدیترانه ای:

رژیم غذایی مدیترانه ای که بر مصرف میوه ها، سبزیجات، حبوبات، غلات کامل، روغن زیتون و غذای دریایی تاکید دارد به علت غنی بودن از چربی های امگا-3 و اسید آراشیدونیک، در درمان آرتریت روماتوئید موثر است.

رژیم مدیترانه ای

مواد غذایی منع شده برای افراد مبتلا به آرتروز زانو:

شکر:

شکر پردازش شده می تواند ترشح سیتوکین ها را تسریع کند که به عنوان پیغام دهنده التهابی در بدن عمل می کنند. شکری که تولید کنندگان به نوشیدنی های شیرین، از جمله سودا، چای شیرین، قهوه و برخی نوشیدنی های آب میوه اضافه می کنند، به احتمال زیاد شرایط التهابی را بدتر می کنند.

درمان آرتروز زانو

چربی اشباع شده مضر برای افراد مبتلا به آرتروز:

غذاها با چربی اشباع شده مثل پیتزا و گوشت قرمز می توانند باعث التهاب در بافت چربی شوند. علاوه بر این که در معرض خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی و شرایط دیگر قرار دارد، این می تواند ورم مفاصل را بدتر کند.

کربو هیدرات ها برای افراد مبتلا به آرتروز:

کربو هیدرات های پردازش شده، مانند نان سفید، برنج سفید و چیپس سیب زمینی، تولید گلیسیری پیشرفته (AGE) را تامین می کنند.اینها ممکن است که ورم بدن را تحریک کنند.

گلوتن:

افراد مبتلا به آرتریت روماتوئید احتمال دارد پادتن های ضد گلوتن بیشتری تولید کنند. نفوذ پذیری افزایش یافته روده یا نشت روده بر چگونگی اثرگذاری گلوتن بر آرتریت روماتوئید ارتباط دارد.

تخم مرغ و لبنیات:

مواد غذایی مانند تخم مرغ و شیر پادتن های ایمنی خاص و نشانگرهای التهابی مرتبط با نشانه های آرتریت روماتوئید را تولید می کنند.

آرتروز زانو

سه مورد از باورهای غلط مربوط به ورم مفاصل:

بسیاری از مردم ادعا می کنند که انواع خاصی از غذا می تواند باعث ابتلا شدم به آرتروز می شوند، اما همیشه هیچ مدرک علمی برای حمایت از این تئوری ها وجود ندارد. در متن زیر و در ادامه بخش سلامت پلاس وی با موضوع درمان آرتروز زانو با تغذیه صحیح، سه باور رایج در مورد درمان آرتروز زانو با تغذیه وجود دارد:

1. مرکبات باعث التهاب می شوند:

برخی از مردم بر این باورند که باید از مرکبات دوری کنند چون اسیدیته التهاب کننده است با این حال، این مورد درست نیست. در حقیقت، میوه های مرکبات فواید ضد التهابی دارند و همچنین غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان ها هستند. آب گریپ فروت می تواند با برخی داروها که پزشکان برای درمان التهاب مفاصل به کار می برند، واکنش دهد. افرادی که تحت درمان قرار می گیرند باید قبل از گنجاندن آن در رژیم غذایی خود با پزشک مشورت کنند.

2. دوری کردن از لبنیات به آرتروز کمک می کند:

همچنین ادعاهایی وجود دارد مبنی بر اجتناب از محصولات لبنی می تواند به آرتروز کمک کند. اگرچه شیر، پنیر و دیگر محصولات لبنی ممکن است برای برخی افراد مشکل آفرین باشد، اما این غذاها می توانند اثرات ضد التهابی در دیگران داشته باشند. افرادی که علائم التهابی در رابطه با نقرس دارند ممکن است در برابر این وضعیت محافظت از چربی و یا چربی کم داشته باشند.

3. سبزیجات خوش رنگ باعث التهاب می شود:

گوجه فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و فلفل همگی حاوی ماده شیمیایی شیمیایی سولانین هستند که برخی آن ها را به خاطر درد آرتروز مقصر می دانند. با این حال، بنیاد ورم مفاصل می گوید که هیچ مدرک علمی برای این وجود ندارد. اضافه کردن این سبزیجات مغذی به رژیم غذایی می تواند فواید بسیاری برای بیماری های مزمن داشته باشد. شواهدی وجود دارد که این مواد غذایی و مواد غذایی خاصی می تواند علائم آرتروز را بهبود بخشد. آن ها این کار را با مبارزه با التهاب، فراهم کردن مواد غذایی و افزایش عملکرد استخوان، ماهیچه و سیستم ایمنی انجام می دهند.

همچنین ممکن است افراد از اجتناب یا محدود کردن غذاهایی که به التهاب کمک می کنند بهره مند شوند. اضافه وزن یا چاق بودن، فشار اضافی بر روی مفاصل دارد که می تواند علائم آرتروز را بدتر کند. خوردن یک رژیم غذایی متعادل غنی از گیاهان، فیبر و چربی های ضد التهاب، از جمله آن هایی که رژیم غذایی مدیترانه ای شامل می شود، می تواند به افرادی کمک کند که با آرتروز برای حفظ وزن سالم زندگی کنند.

سبزیجات خوش رنگ

نکات اضافی و تکمیلی درباره مفاصل :

  • سعی کنید خوب بخوابید چون به مقابله با درد و استرس مفاصل کمک می کند.
  • از مخلوط روغن آووکادو و روغن سویا برای ماساژ مناطق آسیب دیده برای کنترل درد و التهاب استفاده بکنید.
  • ترک سیگار مفید است، چون ممکن است وضعیت شما را بدتر کند.
  • مدیتیشن درد را دور می کند.
  • از یوگا برای بهبود انعطاف پذیری و تقویت ماهیچه ها استفاده کنید.
  • تمرین تای چی به مدت یک هفته تمرین کنید تا از شر علائم خلاص شوید.
  • اسپلینت، بریس، عصا و دیگر وسایلی را امتحان کنید که می توانند به راحتی ناراحتی شما کمک کنند و از آسیب جلوگیری کنند.
  • مثبت بمانید چون می تواند تاثیر زیادی روی میزان احساس و عملکرد شما داشته باشد.
  • از پزشک خود برای مکمل های غذایی مشورت بخواهید که می تواند به مدیریت علائم شما کمک کند.
  • نواحی متاثر را در معرض نور آفتاب صبحگاهی قرار دهید تا ویتامین d دریافت کنند که برای استخوان های سالم ضروری است.
  • غذاهای غنی از ویتامین های C و E را در رژیم غذایی خود اضافه کنید.
  • این ویتامین ها به حفظ استخوان های شما کمک می کنند و علائم را مدیریت می کنند.
  • غذاهایی را غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، مانند آجیل، دانه ها و ماهی سرد بخورید تا التهاب و درد کاهش یابد.
  • اگر اضافه وزن دارید، گام های لازم برای از دست دادن وزن را بردارید. این کار باعث کاهش فشار بر روی مفاصل دارای وزن و در نتیجه کاهش درد می شود.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع