توصیه هایی برای مراقبت از پاهای دردناک و درمان خانگی پا درد
اگر پای شما بعد از یک روز طولانی کار یا بازی درد می کند، تنها نیستید.این اتفاق برای اغلب افرادی رخ می دهد که بیش از حد افراط می کنند، اما عواملی وجود دارند که شما را بیشتر مستعد ابتلا به زخم پاها می کنند. در مورد علل و پیش گیری از زخم پاها و نحوه تسکین دادن آن ها ییشتر یاد بگیرید.
علل شایع پا درد:
آناتومی پای غیر عادی:
مشکلات رایج شامل صافی پا، قوس خیلی زیاد، و آرتروز یا محدودیت مفاصل هستند.
چاقی:
حمل وزن زیاد منجر به افزایش فشار بر روی رباط ها، ماهیچه ها و مفاصل می شود.
چه چیزی موجب پا درد می شود؟
عواملی که باعث پا درد می شوند:
بارداری:
علاوه بر استرس ناشی از افزایش وزن، هورمون های بارداری باعث می شوند که رباط ها که پاهای شما را تثبیت می کنند، آزاد شوند. این دو عامل باعث فشار بیش از حد بر روی پاهای شما می شوند.
کفش های نامناسب:
برای دور نگه داشتن دردپا، کفش های شما باید اندازه و شکل درستی داشته باشند. به خاطر داشته باشید نیازهای کفش شما ممکن است با سن و سال شما تغییر کند، زیرا پاها در طول سال ها تغییر می کنند. با حمایت و کفی خوب می توانید پاهایتان را از خستگی رها کنید.
استفاده بیش از حد:
زیاد پیاده روی کردن و یا ایستادن، به خصوص زمانی که با عوامل موثر دیگر ترکیب می شود، می تواند باعث شود که حتی سالم ترین پا ها نیز مجروح شود.
دلایل ابتلا به پا درد
8 روش برای کاهش درد پا:
در اینجا درمان هایی وجود دارند که می توانند به کاهش درد و جوان سازی پاهای خسته شما کمک کنند:
از حرارت مرطوب استفاده کنید:
گاهی اوقات درد پا به خاطر فعالیت بیش از حد و یا تحمل وزن، استرس ماهیچه ها و بافت ارتباطی هستند. یکی از بهترین درمان ها برای تسکین دادن ماهیچه های دردپاها حمام پا است.
پاهای خود را در یک کاسه آب گرم برای پنج تا 10 دقیقه قرار دهید. سعی کنید نمک اپسوم را به آب اضافه کنید تا یک افکت آرامش بخش به آن بدهد.
کشش پاها:
ماهیچه های استرسی منقبض می شوند یا اسپاسم می گیرند. برای مقابله با این سفتی، پاهای خود را کشش دهید. زمانی که ماهیچه های شما آرام شدند، زمان مناسبی برای استراحت کردن است.
در یک موقعیت راحت بنشینید و قوزک پا و مفاصل انگشت خود را با استفاده از دست بکشید. هم چنین در حالی که به یک دیوار تکیه داده اید، می توانید کشش سطحی را امتحان کنید. هر حرکت را برای 10 تا 20 ثانیه نگه دارید.
چه کنیم پا دردمان را کاهش دهیم؟
عوامل موثر در تسکین پا درد
ورزش پاها:
ورزش کف پا، پاها و انگشتان پا به نرمش، تقویت و آرام کردن آن ها کمک خواهد کرد. این حرکات را امتحان کنید:
اشیا را با انگشتان پای خود جمع کنید و آن ها را به سمت دیگر منتقل کنید. در حالی که ایستاده اید، روی پنجه پایتان بلند شوید و پاشنه تان را از زمین بلند کنید.
قوزک پای خود را بالا و پایین ببرید. با قوزک پایتان شکل دایره بزنید. کف پا را روی یک بطری آب یخ زده، توپ تنیس یا توپ گلف بچرخانید.
تماس درمانی:
روغن و یا لوسیونی را به کف پای خود بمالید و با اعمال فشار ملایم شست به هر ناحیه زخمی، آن را ماساژ دهید.
پا درد را چطور رفع کنیم؟
چه زمانی باید به دنبال درمان پزشکی درد پا بود:
درد پا یک تجربه نسبتاً رایج برای مردم در تمام سنین است. زمانی که فرکانس درد افزایش پیدا می کند و یا با درمان های ساده ای مانند آن هایی که لیست شده اند, کاهش پیدا نمی کند.
علاوه بر این, برخی مشکلات پزشکی مشخص می توانند منجر به درد پا شوند. به پزشک مراجعه کنید تا این شرایط را ارزیابی و درمان کنید:
دیابت یا هر بیماری دیگری که باعث نوروپاتی محیطی می شود, آسیب عصب به اندام ها است.بیماری های خودایمنی مانند آرتریت روماتویید.
هر مشکلی که منجر به ورم اندام تحتانی شود, مانند بیماری های قلبی و عروقی.
زمان مراجعه به پزشک برای پا درد
درمان های خانگی و گیاهی درد پاها:
1. حمام آب گرم و سرد برای رفع پا درد:
این عمل به کاهش ورم, درد و تقویت جریان خون در طول پاها مشهور است. آب گرم سبب اتساع عروقی می شود که به دنبال آن، آب سرد انقباض عروق را باعث میشود.
تناوب بین حمام سرد و داغ، مایعات ساکن خارج از منطقه را پمپ می کند و ورم را کاهش می دهد.برای شروع, یک صندلی در لبه وان خود بگذارید و به اجازه دهید تا آب گرم حدود 10 دقیقه روی پاهای شما حرکت کند.
سپس, از آب سرد استفاده کنید.
2. درمان درد پا با نمک اپسوم:
نمک اپسوم, تنها برای غذا نیست. وقتی در معرض آب قرار می گیرند, نمک اپسوم به منیزیم و سولفات تبدیل می شود. همانطور که در این بخش از سلامت پلاس وی می خوانید اضافه کردن نمک اپسوم به وان حمام گرم به بدن شما اجازه می دهد تا مواد شیمیایی که برای کاهش درد, ورم و کوفتگی کار می کنند را از کار بیندازد.
طی حمام کردن با نمک اپسوم, دقت کنید که آب خیلی گرم باشد و یک یا دو فنجان نمک به آن اضافه کنید. پاهای خود را حداقل چند دقیقه در آب بگذارید.
چگونگی درمان خانگی پا درد
3. یخ برای کاهش پا درد:
یخ درمانی یکی از مفیدترین روش های خانگی برای درد پا است. استفاده از یخ به سرعت باعث کاهش درد, ورم و ارتقای سلامت ماهیچه می شود.
سطل را با آب پر کنید, سپس یخ به آن اضافه کنید. پاهای خود را در سطل فرو ببرید و استراحت دهید. بیش از چند دقیقه پاهای خود را در حمام یخ نگذارید.
4. ماساژ پا برای رفع درد:
چیزی بهتر از ماساژ پا احساس خوبی نمی دهد. کمی روغن ماساژ بزنید و لذت ببرید. اگر می خواهید ماساژ را برای کاهش درد پا بزنید, باید روی نقاط تحریکی متمرکز شوید.
در طول ماساژ, به دنبال نقاط حساس در پاها بگردید و آنها را فشار دهید. استفاده از روغن برای ماساژ به تحریک جریان خون, کشش عضلات و افزایش انعطاف پذیری کمک خواهد کرد.
بهترین درمان های خانگی برای رفع پا درد
5. خواص روغن ماهی برای تسکین پا درد:
روغن های امگا 3 برای حمایت از سلامت اعصاب و جلوگیری از درد پا مناسب هستند.
اضافه کردن یک مکمل روغن ماهی به روتین روزانه شما و یا ارائه غذای دریایی بیشتر به رژیم غذایی، می تواند روند التیام و کاهش التهاب را بهبود بخشد.
6. بالا بردن پاها برای کاهش درد:
گاهی اوقات تمام چیزی که نیاز دارید کمی استراحت است. صرف زمانی برای بالا بردن پاها به کاهش فشار در طول پاهایتان کمک خواهد کرد. در اغلب موارد بالا بردن پاها فوراً احساس خوبی را به شما می دهد.
چگونه پا درد شدید را درمان کنیم؟
7.تاثیر سرکه در درمان پا درد:
سرکه در درمان های مختلفی به کار می رود و می تواند به درد پا به خاطر انقباض و یا کشیدگی ماهیچه ها به علت کاهش التهاب کمک کند.
یک وان را با آب گرم پر کنید. دو قاشق غذا خوری سرکه را در آن اضافه کنید. همچنین می توانید نمک دریایی یا نمک اپسوم را در آن مخلوط کنید.
اگر هیچ یک از اینها را ندارید، می توانید از نمک معمولی استفاده کنید. پاهایتان را به مدت حدود 20 دقیقه در آن بگذارید و خیس کنید.
متناوبا، مخلوطی از مقادیر مساوی سرکه و آب را در دو ظرف قرار دهید. یکی حاوی آب سرد و یکی حاوی آب گرم باشد.
یک حوله را در مخلوط گرم خیس کنید، مایع اضافی را فشار دهید و سپس آن را دور پای خود بمالید. بگذارید به مدت پنج دقیقه بماند. همین کار را با استفاده از مخلوط سرد انجام دهید.
کل فرآیند را حداقل سه یا چهار بار در روز تکرار کنید.
موثرترین راهکارهای برای رفع پا درد
8. روغن میخک عالی برای پا درد:
برای تسکین سریع درد پا، پاهایتان را با روغن میخک ماساژ دهید.
این کار، باعث تحریک جریان خون و انقباض ماهیچه های شما خواهد شد. می توانید پاهای خود را با روغن میخک چند بار در روز ماساژ دهید.
اگر پوست حساس یا بریدگی دارید، سه قطره روغن میخک را با یک قاشق چای خوری روغن زیتون و روغن نارگیل رقیق کنید و سپس پاهای خود را با آن ماساژ دهید.
9. درمان پا درد با استفاده از فلفل قرمز:
اگر پای شما در اثر سرما درد می کند، کمی فلفل قرمز را در جوراب های خود بریزید. به شما کمک می کند پاهایتان را گرم نگه دارید.
یک درمان دیگر این است که یک قاشق چای خوری پودر فلفل قرمز را به نصف یک سطل آب داغ اضافه کنید و چند دقیقه پاهای خود را در آن بگذارید و خیس کنید.
این کار یک اثر آرامش بخش خواهد داشت و در برابر درد به شما کمک می کند.
راه های خانگی برای درمان پا درد
10.خواص مریم گلی برای پا درد:
به آرامی مشتی از برگهای مریم گلی را بین دو دست خود بمالید و سپس آن ها را در یک قابلمه با کمی کم تر از یک فنجان سرکه سیب قرار دهید.
مخلوط را بجوشانید و سپس حرارت را کاهش دهید و اجازه دهید به مدت پنج دقیقه بجوشد. یک پارچه نخی را در محلول گرم خیس کنید و سپس آن را در منطقه متاثر نگه دارید.
این فرآیند را چندین بار تکرار کنید.
خلاصی از پا درد با استفاده از گیاهان
11. تسکین درد پا با بذر خردل:
مقداری دانه خردل بردارید و آن ها را به نصف یک سطل آب ولرم اضافه کنید.پاهایتان را به مدت 10 تا 15 دقیقه در آبن بگذارید و سپس آنها را خشک کنید.
12. تاثیرات مارچوبه بر پا درد:
مارچوبه یک درمان خوب است وقتی درد پاها با نوعی التهاب و تورم همراه است. برای چند دقیقه کمی مارچوبه را بپزید و بعد آن را بخورید.
این کار به عنوان یک ادرار آور طبیعی عمل می کند و به تخلیه مایع اضافی از سیستم شما کمک می کند، در نتیجه التهاب را کاهش می دهد.
برای درمان پا درد چه بخوریم؟
13. درمان پا درد با روغن های گیاهی:
روغن های گیاهی مثل روغن اکالیپتوس، روغن نعناع و روغن رزماری که در بخش سلامت پلاس وی توضیح داده شد به تسکین پاهای خسته، مجروح و دردناک کمک می کند.
چهار قطره روغن اکالیپتوس و روغن رزماری و دو قطره روغن نعناع را در آب گرم مخلوط کنید.پاهایتان را به مدت 10 دقیقه در آن بگذارید و خیس کنید.
دفعه بعد که از درد پا رنج بردید، یکی از این درمان های طبیعی را امتحان کنید. با این حال، اگر درد غیرقابل تحمل بود و بهبودی نداشتید، به پزشک خود مراجعه کنید.