وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

درمان فیستول چگونه و چطور؟

درمان فیستول چگونه و چطور؟

امروزه بیمار ی های مقعدی از جمله بواسیر، فیستول، کیست مویی، آبسه مقعدی، فیشر و شقاق در سراسر دنیا بسیار رایج شده اند و این مشکلات تا حدودی ناشی از تغذیه می باشند.

راه های درمان فیستول را بشناسیم

 امروزه بیماری های مقعدی از جمله بواسیر، فیستول، کیست مویی، آبسه مقعدی، فیشر و شقاق در سراسر دنیا بسیار رایج شده اند و این مشکلات تا حدودی ناشی از تغذیه می باشند. این بیماری ها مشکلات بسیاری را در ناحیه مقعد در پی دارند و در صورتی که تشدید شوند ممکن است نیاز به جراحی پیدا کنند که بالطبع جراحی نیز عوارض خود را در پی دارد. ما در اینجا می خواهیم از میان تمام موارد گفته شده به درمان فیستول بپردازیم و خلاصه ای درباره دیگر بیماری های ذکر شده نیز ارائه کنیم.

درمان فیستول

برای درمان فیستول روش های مختلفی وجود دارد، از جمله آنها می توان به جراحی اشاره کرد که تنها در مواقع ضروری از آن استفاده می شود. بهترین گزینه درمان بستگی به موقعیت فیستولشما دارد و اینکه آیا فیستول یک شاخه مجزا و یا کانال اتصالی در جهت های مختلف دارد یا خیر. در درمان فیستول، هدف از جراحی ترمیم فیستول برای اجتناب از آسیب به ماهیچه های اسفنکتر یا ماهیچه باسطه است که مقعد را باز و بسته می کند و می تواند به طور بالقوه منجر به از دست دادن کنترل روده و بی اختیاری روده شود.

فیستول

درمان فیستول

فیستولوتومی یکی از روش های درمان فیستول

رایج ترین نوع جراحی برای فیستولمقعدی، فیستولوتومی است. این روش درمان فیستول شامل برداشتن طول بریدگی در طول فیستول است تا آن را به عنوان جای زخم بستر درمان کنند. فیستولوتومی موثرترین درمان برای بسیاری از افراد مبتلا به فیستول مقعدی است. این روش معمولا برای درمان فیستول مناسب است چون از بیشتر ماهیچه های اسفنکتر عبور نمی کند و خطر بی اختیاری در این روش پایین تر از دیگر روش های درمان فیستول است. اگر جراح در طول جراحی مجبور شود بخش کوچکی از ماهیچه مقعد را در طول فرآیند قطع کند، تمام تلاش خود را برای کاهش خطر بی اختیاری شما انجام خواهد داد. در مواردی که خطر بی اختیاری خیلی بالا باشد، ممکن است روش دیگری به جای فیستولوتومی توصیه شود.
 
درمان فیستول

تکنیک ستین یکی از روش های درمان فیستول

اگر فیستولاز بخش مهمی از ماهیچه مقعد عبور کرده باشد، جراح شما در ابتدا توصیه می کند یک ستین وارد مقعد کنند. در تکنیک ستین از یک تکه نخ جراحی استفاده می شود که تا چند هفته در فیستول باقی می ماند و آن را باز نگه می دارد.
این کار باعث تخلیه فیستولمی شود و به آن کمک می کند التیام یابد، در عین حال که از برش ماهیچه های اسفنکتر  جلوگیری می کند. تکنیک ستین به فیستول اجازه فرار می دهد اما آن را به طور کامل درمان نمی کند. در روش ستین برای درمان فیستول، بریدن قسمتی از فیستول به آرامی انجام می شود. این روش ممکن است به چندین روش دیگر نیاز داشته باشد که جراح در مورد آنها با شما صحبت خواهد کرد و یا ممکن است پیشنهاد شود که چندین روش فیستولوتومی را اجرا کنند که هر بار یک بخش کوچک از فیستول را به دقت باز می کنند و این روش درمان در نوع خود می تواند متفاوت باشد.
درمان فیستول

روش فلاپ پیشرفته یکی از روش های درمان فیستول

اگر فیستول شما از عضلات اسفنکتر مقعد عبور کند، ممکن است روش فلاپ پیشرفته برای درمان آن در نظر گرفته شود، با توجه به اینکه انجام دادن روش فیستولوتومی خطر زیادی در بوجود آمدن بی اختیاری می تواند به همراه داشته باشد. این روش شامل برش یا تراشیدن فیستول و پوشاندن سوراخی است که در آن فلاپ وارد بافت روده از طریق رکتوم شده است، یعنی بخش نهایی در روده است. این روش میزان موفقیت کمتری نسبت به فیستولوتومی دارد اما عدم نیاز به برش عضلات اسفنکتر مقعدی می تواند به عنوان نقطه قوت این روش در نظر گرفته شود.
درمان فیستول

روش لیفت برای درمان فیستول

پیوند یکی از روش های درمان فیستول بین فینکتیک است که از طریق عضلات اسفنکتر مقعد عبور می کند، دقیقاً در موقعیتی که فیستولوتومی بیش از حد خطرناک است. در طول درمان، یک برش پوستی در بالای فیستول ایجاد می شود که باعث جدایی عضلات اسفنکتر از هم می شود. سپس هر دو انتهای فیستول به وسیله یک برش باز می شود، به طوری که آن را تخت می کند. این روش تا به حال نتایج امیدوار کننده زیادی داشته  اما تنها چند سال است که مورد بررسی قرار گرفته، بنابراین تحقیقات بیشتری برای تعیین چگونگی عملکرد آن در طول زمان، مورد نیاز است.

تخریب فیستول به وسیله آندوسکوپی برای درمان فیستول

در این روش یک آندوسکوپ که یک لوله با یک دوربین می باشد در فیستول قرار می گیرد. سپس یک الکترود از طریق آندوسکوپ عبور می کند و وارد فیستول می شود. تخریب آندوسکوپی روشی است که به خوبی عمل می کند و هیچ گونه نگرانی جدی در مورد ایمنی آن وجود ندارد.

جراحی با لیزر برای درمان فیستول

درمان شعاعی با لیزر؛ شامل استفاده از یک پرتو لیزر کوچک برای ایجاد برش درفیستول است. البته در مورد میزان کارکرد و نتیجه این روش هنوز اطمینانی وجود ندارد اما هیچ نگرانی از نظر ایمنی در آن وجود نداشته و خطری بیمار را تهدید نمیکند.

چسب فیبرین برای درمان فیستول

درمان با چسب فیبرین در حال حاضر تنها گزینه ای است که بدون جراحی برای درمان فیستول مقعد استفاده می شود. جراح یک چسب مخصوص را به فیستول تزریق می کند، در این روش از بیهوشی عمومی استفاده می-شود. چسب به فیستول چسبیده و کم کم آن را بهبود می بخشد. 

خطرات جراحی فیستول برای درمان فیستول

همانند هر درمان دیگری، درمان فیستول مقعدی با جراحی دارای خطراتی است. خطرات اصلی آن عبارتند از:
عفونت : ممکن است بیمار یک دوره از آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد و در موارد شدید هم ممکن است نیاز به درمان در بیمارستان پیدا کند.
عود فیستول : فیستول بعضی اوقات ممکن است با وجود عمل جراحی برطرف شود اما در عین حال ممکن است عود کند.
بی اختیاری روده :این خطر با وجود درمان های مختلف بالقوه است و بوجود آمدن آن بستگی به موقعیت فیستول دارد. البته تمام این موارد را پزشک پیش از انجام جراحی به اطلاع بیمار می رساند.

درمان بواسیر

بواسیر از جمله بیماری هایی ست که در مقعد به صورت رگ های خونی بوجود می آید و مشکلات بسیاری از جمله خونریزی را به دنبال دارد. برای درمان بواسیر، روش های مختلفی از قبیل روش های خانگی، جراحی و دارو وجود دارد، که روش جراحی مگر در موارد شدید و زمانی که هیچ راهی برای درمان وجود نداشته باشد، تجویز نمی شود.

درمان کیست مویی

کیست مویی یکی از مشکلاتی است که در انتهای ستون فقرات که موسوم به دنبالچه می باشد، به وجود می آید. در برخی موارد کیست مویی دردهای شدیدی را به همراه دارد و نیاز به جراحی پیدا می کند. جراحی آن بسیار ساده است، به طوری که امروزه به جای جراحی از اشعه لیزر برای از بین بردن آن استفاده می کنند.
کیست مویی
کیست مویی - درمان فیستول

درمان آبسه مقعدی

آبسه مقعدی یکی از بیماری هایی است که در اثر باکتری های مقعدی بوجود می آید و به قسمت های اطراف مقعد گسترش پیدا می کند. بهترین درمان در مراحل ابتدایی برای این بیماری، جراحی و تخلیه فوری ترجیحاً قبل از ترکیدن آبسه می باشد و هر چقدر میزان گسترش آن بیشتر باشد، مطمئناً بیمار رنج بیشتری خواهد کشید. آبسه مقعدی به دو گروه سطحی و عمقی تقسیم می شود که نوع سطحی آن بسیار بهتر از عمقی می-باشد، زیرا گروه عمقی آن دردسرهای فراوانی را به دنبال دارد.

درمان شقاق یا درمان فیشر

شقاق یا فیشر مقعدی یکی از بیماری های مقعدی می باشد که یک شکاف در دیواره داخلی مقعد بوجود می آورد. این زخم ها هنگام اجابت مزاج ممکن است باعث ناراحتی فرد شوند و گاهی این امر را بسیار مشکل می سازند، به طوری که بسیاری از افراد از اجابت مزاج تا پایان درمان خودداری می کنند. شقاق و یا فیشر درمان های متفاوتی دارند که پیگیری هر یک از روش های درمانی به ویژه در مراحل اولیه می تواند بسیار موثر باشد.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع