درمان ناباروری و باردار شدن
اختلاف و تغییر در طول سیکل قاعدگی معمولا نتیجه یک عدم تعادل هورمونی موقتی است. تغییرات مقادیر هورمونی در طی بلوغ موجب میگردد که پریودها در ماههای اولیه بی نظم باشند. تغییرات زیاد در الگوی خونریزی طبیعی خانم ها در چند ماه اول پس از زایمان و همچنین با نزدیک شدن به دوران یائسگی شایع است.
بهتر است قبل از بارداری سلامت جسمی خود را بررسی کنید و اگر دچار دردهای شکمی و نامنظمی عادت ماهیانه می شوید به درمان خود بپردازید تا بتوانید بارداری خوبی را تجربه کنید سندروم تخمدان پلی کیستیک بسیار شایع شده است و عاملی برای کم کارشدن تخمدان ها و ایجاد اختلال در تخمک گذاری بانوان شده است داروهای مختلفی برای رفع این عارضه در نظر گرفته شده است.
متخصص غدد و داخلی گفت:تمامی زنان لازم است سه ماه قبل از اقدام به بارداری تست قند خون و تیروئید دهند.
متخصص غدد در خصوص تست غربالگری قبل از بارداری گفت:بانوانی که تصمیم به فرزندآوری دارند حتماً باید از سه ماه قبل بارداری برای تست قند خون و تیروئید مراجعه کنند و این تست حتماً باید توسط متخصص غدد صورت گیرد.
قند ناشتای همه افراد باید زیر 100 باشد و این عدد در زنانی که تصمیم به بارداری دارند به زیر 95 می رسد.
وی، افزایش دمای بدن,گر گرفتگی، سردرد و بدحالی و وجود دردهای شکمی و لگنی در دوران قاعدگی را طبیعی دانست و گفت:اما در صورتی که این دردها غیرقابل تحمل شوند، انتظار سندرم پلی کیستیک می رود.
این متخصص غدد، وراثت، تغذیه نامناسب و افزایش وزن را در بروز سندروم تخمدان پلی کیستیک مؤثر دانست وگفت:معمولاً دختران در نزدیکی سن بلوغ با پریودی نامنظم، بروز جوش های متعدد در صورت و دردهای ناحیه شکم و لگن روبرو می شوند که می تواند نشانه ای از این سندروم باشد.
درمان ناباروری
این متخصص غدد با اشاره به اینکه در بدن مبتلایان به تخمدان پلی کیستیک یک نوع مقاومت به دریافت انسولین وجود دارد، گفت:این امر سبب می شود که میزان ترشح انسولین در بدن افزایش یافته و به دنبال آن پروتئین و چربی بدن بیشتر شود.
وی، قرص های پروژسترون و استروژن و متفورمین را 3 قرصی دانست که برای درمان این سندروم استفاده می شوند.
ایشان در پاسخ به این سوال که آیا مبتلایان به سندرم پلی کیستیک برای فرزندآوری دچار مشکل می شوند یا خیر، گفت:این افراد معمولاً مشکلی در آزاد کردن تخمک ندارند و از لحاظ بارداری به مشکل برنمی خورند در مجموع باید گفت تعداد زنان مبتلا به این سندروم که نابارور می شوند زیر 10 درصد است و این بیماران اگر به صورت کامل و درست درمان شوند، به هیچ عنوان مشکلی نخواهند داشت.
این متخصص غدد، ناباروری را اینگونه تعریف کرد:در صورتی زوجی باید برای ناباروری اقدام کنند که حتما یکسال از ازدواج آنها گذشته باشد و در طول این مدت از هیچ روش جلوگیری از بارداری استفاده نکرده باشند؛ با این شرایط اگر بارداری اتفاق نیفتاد زوجین می توانند با آزمایش اسپرم مرد برای درمان اقدام می کنند.