وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

دستاوردهای درمان افسردگی در ازدواج و دوره زایمان و کودکان

دستاوردهای درمان افسردگی در ازدواج و دوره زایمان و کودکان

در این مقاله راه درمان افسردگی کودک و نوجوان از سن 2 سالگی تا 16سالگی آورده شده است.

جدیدترین دستاوردهای درمان افسردگی کودک و نوجوان

1-افسردگی کودک

سطوح بالینی افسردگی، صرف نظر از شکل آن، حاصل تنها یک رویداد محیطی یا یک عامل زیستی واحد نیست. با وجود این، هر کدام از این عوامل به شناخت بیشتر اختلال افسردگی کمک می کند.

 بیشتر پژوهش ها روی بزرگسالان انجام گرفته اند و به یکی از مدل های اصلی علی اختلالات بالینی تعلق دارند. افسردگی کودکی ممکن است به عوامل شیمیایی، زیستی،  ژنتیکی و عوامل روان شناختی از جمله روان پویایی، شناختی، رفتاری،فشارهای روانی زندگی و عوامل محیطی اجتماعی یا ترکیبی از موارد فوق مربوط باشد.

1-2-علائم افسردگی دوران کودکی و شیوع

بطورکلی نشانه های افسردگی در کودکان و نوجوانان شبیه آن چیزی است که در بالغین دیده می شود ولی به دلیل تفاوت های فیزیکی، هیجانی، شناختی و رشدی کودکان با بزرگترها برخی تفاوت ها در افسردگی کودکان در مقایسه با بزرگترها دیده می شود. به عنوان مثال در کودکان نشانه هایی مثل نوسانات خلق، تحریک پذیری، تحمل اندک برای ناکامی، به راه انداختن قشقرق، شکایت های جسمی و گوشه گیری به جای ابراز کلامی احساس افسردگی دیده می شود. همچنین در کودکان نشانه های ملانکولیا، هذیان و اقدام به خودکشی کمتر از بالغین گزارش می شود.

دوره افسردگی اساسی کودکان قبل از سنین بلوغ احتمال دارد به صورت شکایات جسمی، تحریک روانی ـ حرکتی و توهمات هماهنگ با خلق تظاهر نماید. فقدان احساس لذت هم ممکن است دیده شود اما احساس نومیدی و کندی روانی ـ حرکتی در نوجوانان و بالغین شایع تر است بزرگسالان بیشتر از کودکان و نوجوانان از اختلال خواب و اشتها رنج می برند.

برای مشاهده توصیه های درمانی افسردگی کودک

افسردگی در کودکان

2- افسردگی نوجوانان و دوره بلوغ

2-1علایم افسردگی نوجوانان

ما در این مقاله تعدادی از شایع ترین علایم افسردگی نوجوانان را برخواهیم شمرد. اگر چه این علایم به صورت مستقیم با علایم افسردگی اساسی در ارتباط نیستند اما بسیار شبیه این علایم هستند. 

اگر تعدادی از ویژگی های زیر در یک نوجوان مشاهده شود، این احتمال وجود دارد که به افسردگی اساسی مبتلا باشد.

2-1-1-احساس اندوه، گریه کردن و بغض مداوم

نوجوانان ممکن است اندوه شدید خود را بوسیله ی کارهای مانند پوشیدن لباس های سیاه، نوشتن اشعار غمناک، یا شیفتگی به موسیقی هایی با مضمون های پوچی گرایی، ابراز کنند. ممکن است بدون هیچ دلیل مشخصی گریه کنند.

2-1-2-نا امیدی و درماندگی

نوجوان ممکن است احساس کند زندگی ارزش زندگی کردن را ندارد یا حتی ارزش تلاش برای حفظ ظاهر مناسب و نظافت فردی را ندارد. انها ممکن است باور داشته باشند که یک وضعیت منفی هرگز تغییر نخواهد کرد و به آینده ی خود بدبین شوند.

کاهش علاقه به فعالیت ها، یا ناتوانی در لذت بردن از فعالیت هایی که قبلا از انجام آنها لذت می بردند. نوجوان ممکن است نسبت به مسائل بی تفاوت شده و از کلوب ها، ورزش، و دیگر فعالیت هایی که زمانی از انجام آنها لذت می برده است فاصله بگیرد. هیچ کدام از آنها دیگر برای نوجوان افسرده جذابیتی ندارند.

2-1-3-خستگی مداوم و بی انرژی بودن

نداشتن انگیزه و انرژی در غیبت در کلاس ها و نرفتن به مدرسه نمود پیدا می کند. در اینجا می توان کاهش معدل نمرات مدرسه را ناشی از کاهش تمرکز و توان ذهنی دانست.

ادامه علائم افسردگی در سایت تربیت کودک

2-2-توصیه های درمانی

2-2-1-نحوه رفتار والدین با نوجوان افسرده

به عنوان پدر و مادر فرزندی که با افسردگی دست به گریبان است، لازم است بدانید که توصیه، نصیحت و پند و اندرز، نه تنها اثر مثبتی ندارد بلکه بسیار مخرب است.

نوجوان افسرده ی شما در بن بستی به نام “یأس” گرفتار شده است که خارج شدن از آن نیازمند حمایت، همدلی و گوش دادن فعالانه است.

ثبت نام افراطی فرزندتان در انواع کلاس های ورزشی و فوق برنامه، نوعی از اتلاف هزینه و عدم همدلی است. بنابراین بهترین گزینه، ایجاد شبکه ی حمایتی سالمی در محیط خانواده است که در آن به صورت همدلانه و فعالانه با فرزندتان گفت و گو و به حرف های او گوش می دهید.

سعی کنید محیط خانه را شاد نگه دارید، نوجوان را در محیط های شاد همراهی کنید، ویژگی های مثبت را به او بازخورد دهید تا از این طریق خلق نوجوان تان شادتر و انرژی اش بیشتر شود.

ایجاد تغییرات دوست داشتنی در محیط خانه، چیدمان اتاق و رنگ ها می تواند تاثیر زیادی بر خلق نوجوان تان داشته باشد و حالات غم و افسردگی را در او کاهش دهد.

بجای گرفتن گوشی، قطع کردن اینترنت و رفتارهای حاکی از عدم اطمینان، احساس اعتماد و بزرگی را به فرزندتان القا کنید. رفتارهای کنترل گرانه می تواند منجر به تشدید انزوا خواهی و افسردگی در نوجوانان شود.

ممکن است انتظارات رفتاری شما از یک نوجوان استقلال خواه متناسب با ویژگی های او نباشد.

2-2-2-نوجوانتان را به حرکت وا دارید

ورزش و تحرک برای سلامت روانی کاملا مهم می باشد از اینرو نوجوانتان را فعال سازید. نوجوانان به طور ایده آل بایستی حداقل یک ساعت فعالیت فیزیکی در روز داشته باشند اما این نیازی نیست که این فعالیت ها خسته کننده یا ناتوان کننده باشند. خارج از چارچوب فکر کنید:با حیوان خانگی پیاده روی کردن ،رقصیدن ، انداختن توپ به حلقه بسکتبال ، دوچرخه سواری کردن ، اسکیت سواری – هر چقدر تحرک داشته باشند سودمند است.

درمان افسردگی

2-2-3-محدودیت هایی را برای تلویزیون دیدن وضع کنید.

اغلب نوجوان ها به سمت وسایل ارتباطی انلاین روی می آورند تا از مشکلات فرار کنند اما استفاده زیاد از کامپیوتر تنها انزوای آنها را زیاد می کند و آنها را افسرده تر می سازد . وقتی زمان دیدن صفحه نمایش زیاد می شود ، فعالیت فیزیکی و زمان حضور چهره به چهره با دوستان کاهش می یابد. هر دو کار پایه ای برای بدتر شدن نشانه های افسردگی هستند.

2-2-4-تهیه وعده های غذایی متوازن و مغذی

اطمینان حاصل کنید که نوجوانتان تغذیه ای دارد که برای سلامت مغزی بهینه و خلق خود لازم دارد:چیز هایی شبیه چربی های اومگا -3 ، پروتئین سالم و محصول تازه . خوردن مقدار زیاد شکر و غذا های نشاسته ای باعث شادی بدن و مغز نمی گردد .

2-2-5-تشویق برای خواب زیاد

نوجوانان به خواب بیشتر نسبت به بالغین نیاز دارند تا به طور بهینه فعالیت کنند – تا حدود 9تا 10 ساعت در هر شب. مطمئن شوید که فرزندتان به میزان کافی خواب و استراحت دارد.

2-2-6- مشورت با روان شناس کودک و نوجوان از طریق شعب برتر شعبه قیطریه- چیذر میدان ندا، جنب بانک دی، پلاک 56، طبقه چهارم ، اطلاعات بیشتر و رزرو:22247100-021 و 09031236446 و  شعبه سعادت آباد - ضلع جنوب غربی چهارراه سرو، خ پاکنژاد کوچه گلها، پلاک 5 طبقه 4, اطلاعات بیشتر و رزرو:22354282-021 و 09035673050

منبع:روانشناسی کودک - افسردگی


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع