وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

دندان درد در بارداری چیز عجیبی است؟ + علل و راه حل

دندان درد در بارداری چیز عجیبی است؟ + علل و راه حل

بارداری دوره ای است که مشکلات زیادی را با خود به همراه دارد که یکی از این مشکلات دندان درد است که تاثیر مستقیمی بر سلامت جنین دارد.

دندان درد در بارداری و هر آنچه باید در این مورد مهم بدانید

بارداری مرحله فوق العاده ای است و تقریبا همه خانم ها آن را در مقطعی تجربه می کنند اما این سفر بارداری ممکن است برای همه خانم ها آسان نباشد.

بارداری چالش های مخصوص به خود را دارد و یکی از این چالش ها ممکن است دندان درد باشد. بدین منظور اگر می خواهید اطلاعاتی راجع به این دندان درد ، عللی که سبب آن می شود و اقدامات لازم برای مراقبت از دندان خود کسب کنید، این قسمت از بارداری و نوزاد پلاس وی را از دست ندهید.

آیا بارداری سبب دندان درد می شود؟

بله، بارداری ممکن است منجر به مشکلات دندان و لثه شود. مشکلات دندان پزشکی در دوران بارداری ممکن است به دلیل عدم تعادل هورمونی و نیاز جنین به کلسیم برای رشد و سایر عوامل ایجاد شود.

با این وجود، اگر مقادیر کافی کلسیم مصرف کنید و معالجات منظم دندان پزشکی داشته باشید می توانید در دوران بارداری از این نوع مشکلات مربوط به دندان پزشکی در امان بمانید.

آیا دندان درد بر نوزاد متولد نشده اثر می گذارد ؟

بر اساس مطالعه ای مشخص شد که بین بیماری های لثه ای شدید که یک زن ممکن است در دوران بارداری تجربه کند با تولد نوزاد با وزن کم و نوزاد نارس ارتباط مستقیمی وجود دارد.

در این مطالعه که بر روی 100 خانم باردار که از بیماری های مزمن پریودنتال رنج می بردند انجام شد، گزارش آن چنین بود که 18 خانم از میان آن ها نوزادانی نارس و یا زایمانی زودرس داشته اند.

با این حال مراقبت صحیح و معالجه سریع دندان پزشک خطر ابتلا به تولد نوزاد نارس یا زایمان زودرس را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.

 بارداری

علت دندان درد در بارداری چیست ؟

  1.  تهوع صبحگاهی ممکن است یکی از دلایل مشکلات در بارداری تهوع صبحگاهی باشد. هنگامی که اسید معده به دهان وارد می شود ممکن است منجر به حفره های دندانی و دندان درد در دوران بارداری شود.
  2.  اختلالات هورمونی در بدن ممکن است خانم باردار را مستعد ابتلا به مشکلات لثه و بیماری های دندانی کند.
  3.  رژیم شما در دوران بارداری سبب تغییرات مختلفی می شود. اگر از محصولات لبنی و قندی مصرف می کنید ممکن است احتمال بروز مشکلات دندان پزشکی را افزایش دهید.
  4.  هنگامی که باردار می شوید نیاز بدن به کلسیم به دلیل نیاز برای رشد جنین افزایش میابد اما اگر در دوران بارداری مقادیر کافی کلسیم مصرف نکنید ممکن است منجر به تخریب مینای دندان و سبب درد شود.
  5.  دوران بارداری سبب حساسیت لثه و دندان می شود که این امر ممکن است به دلیل مسواک زدن نادرست یا نامنظم باشد که به نوبه خود منجر به مشکلات دندانی می شود.
  6.  تجمع پلاک در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی بدن، یک واکنش طبیعی است. در صورت عدم درمان پلاک ممکن است که به تجمع خود ادامه داده و سبب تارتار سختی شده که خطر پوسیدگی را افزایش خواهد داد.
  7.  بیماری لثه به دلیل تغییرات هورمونی، بیشتر زنان مستعد انقباض لثه می شوند و لثه را لکه دار و حساس می کند و در معرض مشکلات شدیدتر قرار خواهد داد. 

بهترین زمان درمان دندان درد در زنان باردار

زنان باردار به دلیل تغییرات هورمونی ، دچار ورم لثه می شوند. بهترین روش برای مقابله با مشکلات دهان و دندان دربارداری پیشگیری است، مادرانی که تصمیم به بچه دار شدن دارند حتما قبل از بارداری با پزشک متخصص مشورت کنند تا دچار مشکلات دندان نشوند.

بهترین زمان برای درمان دندان درد پس از بارداری سه ماهه دوم است.اگر در سه ماهه اول و سوم نیز با درد دندان مواجه شدید با مشورت با پزشک زنان به دندان پزشک مراجعه نمایید.

درمان دندان درد در دوران بارداری 

در مواردی برخی از خانم ها ممکن است در دوران بارداری مراقبت های دندان پزشکی خود را به تعویق اندازند و برخی دیگر برای جلوگیری از عوارض مجبور به درمان می شوند.

در ادامه بخش بارداری و نوزاد پلاس وی برخی از توصیه های درمانی که پزشک ممکن است ارائه دهد، ذکر شده است.

 خطرات بارداری

1. اشعه ایکس :

برخی اوقات ممکن است پزشک برای مشخص کردن میزان آسیب به دندان از اشعه ایکس استفاده کند که دراین میان برخی از خانم ها از عوارض آن بر نوزاد خود می ترسند. پزشک نیز تا زمانی که لازم نباشد این درمان را توصیه نمی کند اما در صورت لزوم توصیه خواهد کرد که پیش بندی سربی بپوشید تا جنین از اثرات اشعه مصون بماند.

2. دارو درمانی :

هر زمان که برای درمان مشکلات دندان به دندان پزشک مراجعه می کنید باید به او بگویید که باردار هستید زیرا برخی از داروهای دندان پزشکی در صورت آگاه نبودن دندان پزشک و مصرف آن توسط خانم باردار منجر به نقص هنگام تولد و عوارض دیگر خواهد شد. درصوزت بروز هر گونه عفونت لثه یا دندان، به یک دوره آنتی بیوتیک نیاز خواهید داشت.

دارو درمانی

آمپول های بی حسی دندان در دوران بارداری

عدم مراجعه به دندان پزشک برای درمان در دوران بارداری باور اشتباهی است. پس از مراجعه به دندانپزشک به او بگویید که باردار هستید تا او از بی حسی هایی استفاده کند که برای مادر و جنین خطرناک نباشد. آمپول های بی حسی معمولا لیدوکائین است که دارای آدرنالین بوده و بعد از تزریق باعث افت فشار می شود.

در دوران بارداری باید به جای این آمپولها از آمپول هایی که آدرنالین نداشته باشد؛ مانند آمپول سیتانست استفاده شود.

درمان های طبیعی دندان درد در بارداری

بارداری ممکن است شما در رابطه با سلامتتان حساس و محتاط تر کند و هنگامی که نوبت به مقابله با مشکلات دندان پزشکی شد ممکن است داروهای طبیعی را ترجیح دهید.

خبرخوب آن است که داروهای طبیعی زیادی وجود دارد که می توان دراین دوران بطور موثر از آن ها استفاده کرد:

1. میخک:

میخک یکی از بهترین گزینه ها برای درد دندان است. شما می توانید میخکی را جویده یا روغن آن را برروی دندان آسیب دیده بمالید.

میخک

2. برگ اسفناج:

جویدن تعدادی برگ اسفناج نیز درمان موثری محسوب می شود.

3. کمپرس گرم:

استفاده از کمپرس گرم نیز به کاهش درد کمک می کند. حوله یا دستمالی را در مقداری آب گرم بخیسانید و روی صورت خود و درقسمت دندان آسیب دیده اعمال نمایید.

4. برگ های گوآوا:

غرغره کردن با جوشانده برگ های گوآوا یا جویدن مستقیم تعدادی از برگ های آن به کاهش درد دندان کمک می کند.

5. سیر:

آلیسین موجود در سیر به از بین بردن باکتری های حفره دندانی کمک می کند. همچنین جویدن حبه ای سیر نیز موثر واقع خواهد شد.

سیر

6. آلوئه ورا:

این گیاه به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی و ضد قارچی شناخته شده است و می تواند به کاهش رشد باکتری ها کمک و هر گونه تورم لثه را کاهش دهد.

7. شیر:

کلسیم و ویتامینk موجود در شیر برای سلامتی لثه ضروری و لازم است. روزانه دو بار شیر گرم بنوشید تا به کاهش خونریزی لثه و التهاب کمک کند اما توجه داشته باشید روزانه دوبار مسواک را فراموش نکنید زیرا شیر سبب تجمع پلاک خواهد شد.

8. انار :

انار به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در مبارزه با ایجاد پلاک و عفونت های باکتریایی موثر است. سعی کنید از آب اناری بدون قند استفاده کنید.

آیا استفراغ، سبب خرابی دندان می شود ؟

تعداد مکرر استفراغ یا رفلاکس اسید معده به مینای دندان صدمه زده و بنابراین ممکن است مشکلات مختلف دندانی را ایجاد کند.

 حالت تهوع

چگونه مصرف کلسیم و ویتامینD را افزایش دهیم ؟

کمبود کلسیم در بدن می تواند با عوارض زیادی همراه باشد و وجود این ماده در بدن در دوران بارداری بسیار مهم است.

روش افزایش کلسیم

کلسیم نه تنها از توده استخوانی در دوران بارداری محافظت می کند بلکه به شکل گیری استخوان جنین نیز کمک خواهد کرد؛ بنابراین در ادامه برخی غذاها معرفی شده اند که سرشار از کلسیم هستند و باید در رژیم غذایی گنجانده شوند.

مواد غذایی سرشار از کلسیم عبارتند از:

  • پنیر
  • کشک
  •  شیر سویا غنی شده با کلسیم

نحوه جذب ویتامین دی در بدن 

کلسیم برای بدن مهم است اما درصورت کمبود ویتامینD نیز در بدن کلسیم به راحتی جذب نمی شود . بنابراین ویتامینD در کنار کلسیم لازم است.

مواد غذایی سرشار از ویتامینD عبارتند از :

  • سالمون و ماهی های چرب دیگر
  • تخم مرغ
  • پنیر
  •  مارگارین غنی شده

ماهی سالمون

نکاتی که هنگام مسواک زدن باید به خاطر داشته باشید

موارد مهمی وجود دارد که هنگام مسواک زدن دندان ها باید به خاطر داشته باشید تا احتمال مشکلات دندانی را در دوران بارداری کاهش دهید. 

  • مسواک زدن مرتب روزی دوبار را فراموش نکنید.
  • اگر طعم خمیر دندان تان را نمی پسندید به آن تنوع دهید.
  • حین مسواک زدن با فشار مسواک نزنید.
  • از مسواکی با برس کوچکتر همانند مسواک بچه ها استفاده کنید.
  • اگر مسواک زدن سبب استفراغ می شود، با گوش دادن به موسیقی و بستن چشمانتان تمرکزتان را بر چیز دیگری قرار دهید.
  • از مسواک نرم استفاده کنید.
  • دهان شویه را فراموش نکنید.
  • رژیم غذایی سالم و متشکل از سبزیجات، میوه، لبنیات و غلات کامل را حفظ کنید و از مصرف غذاهایی که باعث افزایش باکتری و پلاک می شوند مانند کیک، آبمیوه و میوه خشک خودداری کنید.

 رژیم غذایی سالم

برخی از نکات پیش از بارداری برای مراقبت و سلامت دندانی

اگر قصد بارداری دارید، به غیر از اقدامات احتیاطی باید به سلامت دندان خود نیز توجه کنید تا در دوران بارداری مشکلی با دندان های تان نداشته باشید.

مراقبت های بهداشت دهان و دندان که باید رعایت کنید.

  •  به طور منظم ویزیت های دندان پزشکی داشته باشید.
  • روزانه دوبار مسواک بزنید.
  • روزانه حداقل یک بار نخ دندان را فراموش نکنید.

همیشه پیشگیری بهتر از درمان بوده است ؛ بنابراین تمام تلاش خود را کنید تا در طول بارداری از مشکلات دندان درد در امان باشید و در صورت وجود مشکل سریعا به دندان پزشکی مراجعه کنید. 


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع