وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

دکتر قادری: تبلیغ ایمپلنت فوری واقعیت ندارد!

دکتر قادری: تبلیغ ایمپلنت فوری واقعیت ندارد!

در گفتگویی با دکتر قادری دندانپزشک و متخصص جراحی لثه و ایمپلنت، درباره ایمپلنت فوری و برخی روشهای تبلیغاتی فریبنده صحبت کردیم. دراین گفتگو مطالب جالبی گفته شد که پیشنهاد می کنیم حتما آن را مطالعه کنید.

گفتگو با دکتر مرتضی قادری دندانپزشک و متخصص جراحی لثه و ایمپلنتولوژیست

تحریریه سلامت دندانپزشکی تیتنت- دندانپزشکی دیگر مثل قبل نیست! هرکسی به یک شکلی گذرش به مطب های دندانپزشکی می خورد. یکی برای درد و درمان، یکی برای معاینات دوره ای و خیلی ها برای زیبایی! این حجم از توجه مردم به درمان های زیبایی بدون شک متاثر از فضاهای تبلیغاتی است که جولانگاه اصلی آن شبکه های اجتماعی هستند!

تبلیغ هایی که ادعای کامپوزیت ونیر و لمینیت ارزان قیمت دارند و می گویند قادر به انجام ایمپلنت های فوری هستند و با 20 هزار تومان دندان شما را می کِشند! لازم به توضیح نیست که خیلی از این تبلیغات، فربینده هستند و هدفی جز فریب بیننده ندارند. از این رو تصمیم گرفتیم با دکتر مرتضی قادری دندانپزشک و متخصص جراحی لثه و ایمپلنت گفتگو کنیم و درباره صحت و سقم ادعاهای تبلیغاتی صحبت کنیم. در ادامه گفتگوی جالب تحریریه تیتنت با دکتر قادری را می خوانید:

آقای دکتر این روزها تبلیغات زیادی درباره دندانپزشکی می شود، از کامپوزیت های ارزان قیمت تا ایمپلنت های فوری و غیره. چقدر از این تبلیغات درست هستند؟

اگر بخواهم صریح بگویم، تقریبا هیچکدام!

یعنی ما کامپوزیت ارزان قیمت نداریم؟

ببینید در حقیقت در درمانهایی مثل کامپوزیت ونیر یا لمینیت سرامیکی اساساً مفهوم قیمت یک بحث ثانویه است. و آن چیزی که در کل درمان های زیبایی اهمیت دارد، کیفیت درمان است
اینکه از چه موادی استفاده بشود اهمیت ندارد؟ به هرحال برای مردم هزینه خیلی مهم است!

واقعیت این هست که در درمانی مثل کامپوزیت مواد مورد استفاده تعیین کننده هزینه تمام شده درمان نیست! اساساً آن چیزی که شما در درمان های زیبایی بابت آن هزینه می کنید، توانایی و هنر دندانپزشک در کنار مواد و تجهیزات است. در همین درمان کامپوزیت در کل چند گرم مواد استفاده می شود که آن هم اهمیت قیمتی ندارد!

پس تکلیف این کامپوزیت های ارزان قیمت معلوم می شود. یعنی در این ادعاها که البته خیلی های آنها حتی دندانپزشک هم نیستند، در واقع درمان زیبایی انجام نمی شود بلکه صرفا چند گرم ماده به دندانهای افراد چسبانده می شود!

این نوع درمان در آینده ی نزدیک، پوسیدگی های شدید دندانی و بیماری های لثه را به همراه دارد که چندین برابر به بیمار هزینه تحمیل می کند. بین دندانپزشکها یک عبارت جالبی هست که میگویند:“کامپوزیت 240 هزارتومنی رو سال بعد باید فقط 200 هزارتومان بدی برش داری“؛ این یعنی درمان ارزان در نهایت گران تمام می شود! پس حتی از نظر هزینه ای هم، یک درمان با کیفیت حتماً برای مردم مقرون به صرفه تر خواهد بود.

دکتر قادری دندانپزشک

به عنوان یک متخصص ایمپلنت، درباره ایمپلنت فوری توضیح می دهید؟

ایمپلنت فوری آن طوری که تبلیغ می کنند، واقعیت ندارد. اما می شود در شرایط خاصی ایمپلنت فوری هم انجام داد؛ ولی این به معنای آن نیست که فردی که دچار بی دندانی کامل شده یک روزه با ایمپلنت فوری دندان هایش را به دست بیاورد و شروع به جویدن غذا بکند!

این شرایط خاص چیه؟

درواقع اگر فرد جوان باشد و از دندان های قدامی اش از دست رفته باشد و به شرط آنکه عفونتی در ناحیه دندان از دست رفته وجود نداشته باشد و یا لثه یا استخوان فک به خاطر ضربه آسیب شدید ندیده باشد؛ می توان همزمان با کشیدن دندان، پایه ایمپلنت را جایگذاری کرد و یک روکش موقتی برای آن قرار داد. 

در این صورت پایه ایمپلنت و روکش موقت به لحاظ زیبایی و تا حدودی هم جویدن به بیمار کمک می کند. البته مراقبت بیمار در این موارد بسیار مهم است که تا زمان تشکیل استخوان اطراف پایه ایمپلنت، نیروی بیش از حدی به آن وارد نکند.

پس نمی شود انتظار داشت کسی که چند دندان آسیایش را از دست داده صبح ایمپلنت فوری انجام بدهد و شب به راحتی با آنها غذا بجود!

برای انجام جراحی ایمپلنت تخصص خاصی لازم است؟

همه دندانپزشکان و حتی دندانپزشکان عمومی به لحاظ قانونی مجوز جراحی ایمپلنت را دارند. اما در بعضی از تخصص ها مثل تخصص جراحی لثه، جراحی ایمپلنت به طور خاص آموزش داده می شود و برای فارغ التحصیلی و گرفتن تخصص، دندانپزشک می بایست بالای 60 جراحی ایمپلنت موفق زیرنظر اساتید این رشته انجام دهد.

یعنی دندانپزشکان عمومی در دوره تحصیل آموزش خاص ایمپلنت را نگذرانده اند؟

به طورکلی خیر ولی دوره های آموزشی در موسسه های خارج از دانشگاه ارائه می شود که دندانپزشکان با حضور در آنها تواناییی انجام درمان ایمپلنت را پیدا می کنند. البته بعضی از این دوره ها واقعا از کیفیت خوبی هم برخوردارند خود من هم در خارج از کشور دوره های متعددی را زمینه ایمپلنت گذارنده ام؛  اما یک متخصص جراحی لثه به دلیل شناخت و تسلطی که به بافت نرم و سخت دهان یعنی همان لثه و استخوان فک دارد، می تواند به راحتی پیچیده ترین شرایط در جراحی ایمپلنت را مدیریت کند. البته در بعضی از مواقع قبل از انجام جراحی های کاشت پایه ایمپلنت نیاز به بازسازی بافت نرم و سخت وجود دارد که حتما باید توسط متخصص انجام بشود.

دکتر قادری جراح لثه و دندان پزشک

گفته می شود ایمپلنت مادام العمر است، چرا برای بعضی ها دوام چندانی ندارد و مشکل ساز می شود؟

گفتن این که ایمپلنت یک درمان مادم العمر است کمی جرات می خواهد، چون حتی دندان های طبیعی انسان هم مادم العمر نیستند! چه برسد به یک درمان انجام شده توسط بشر!

اما ایمپلنت نسبت به دیگر درمان های جایگزینی دندان از دست رفته، علاوه بر طول عمر بالاتر، بیشترین شباهت را نیز به دندان های طبیعی انسان دارد. همانطور که دندان های طبیعی انسان با رعایت نکردن بهداشت خراب می شود، طول عمر ایمپلنت هم بدون رعایت بهداشت کاهش پیدا می کند. کسانی که به دلیل بهداشت ضعیف دندان های خود را از دست داده اند و آن را با ایمپلنت جایگزین کرده اند؛ اگر بازهم رعایت نکنند با تحلیل لثه و استخوان و در نتیجه از دست رفتن ایمپلنت رو برو خواهند شد.

ممکن است طول عمر پایین یک ایمپلنت ربطی به اشتباه دندانپزشک و کیفیت درمان داشته باشد؟

حتما ارتباط دارد و کار دندانپزشک  در موفقیت درمان بسیار اهمیت خواهد داشت. ایمپلنت هایی که در سال اول لق می شوند، معمولاً حاصل طرح درمان اشتباه دندانپزشک است.

دندانپزشکان چه اشتباهاتی می کنند؟

ببینید دقت در جراحی ایمپلنت در ابعاد میکرون است. یعنی با چند ده میکرون اشتباه دندانپزشک، ممکن است درمان شکست بخورد و دندانپزشک مجبور به تکرار درمان و تحمیل هزینه اضافی به بیمار بشود.

آقای دکتر شما تا حالا چندتا جراحی ایمپلنت انجام دادید؟

حقیقتاً حسابش را ندارم ولی شاید نزدیک شش هزارتا جراحی بوده.

نرخ شکست درمان ایمپلنت چقدره؟

ایمپلنت اگر با طرح درمان صحیح انجام شود و بیمار هم کاندید درمان ایمپلنت باشد، نرخ موفقیت بسیار بالایی خواهد داشت. گاهاً در منابع تا نرخ 98% موفقیت را برای ایمپلنت عنوان کرده اند؛ پس اگر درمانگر تجربه کافی را داشته باشد به ندرت شاهد شکست درمان ایمپلنت خواهیم بود.

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع