تکنیک لاغری یا کاهش وزن با آویشن
همه ما با خواص بی نظیر گیاهان دارویی آشنا هستیم و بارها شاهد تاثیرات شگفت انگیز آن ها بوده ایم یکی از معروف ترین و همچنین محبوب ترین گیاهان دارویی که در درمان طبیعی بسیاری از بیماریها تاریخچه درخشانی دارد آویشن می باشد که به خانواده نعنا تعلق دارد و در حال حاضر در همه نقاط جهان کشت می شود. معمولاً در اکثر موارد در پخت و پز از برگ های خشک آویشن به عنوان یک طعم دهنده و ادویه استفاده می شود. اما در طب سنتی این گیاه کاربرد بسیار منحصر به فردی دارد و آن هم این است که برای کاهش وزن افرادی که طالب لاغری هستند توصیه می شود و از آنجایی که طبع گرم و خشکی دارد از داروها و دمنوش های آن استفاده می شود. بخش تناسب اندام پلاس وی با گردآوری مطالب جالبی درباره خواص و ارزش غذایی آویشن شما را بیش از پیش با این گیاه درمانی بی نظیر آشنا می کند.
ارزش و کیفیت غذایی آویشن
اگر بخواهیم درباره کیفیت غذایی آویشن صحبت کنیم باید بگوییم از مواد مهم و اصلی که در آویشن موجود میباشد میتوان به کارواکرول و تیمول اشاره کرد و البته ناگفته نماند گیاه آویشن انواع فلاونوئیدها را از جمله لوتئولین، آاپی ژنین و تیمونین نیز در خود دارد فلاونوئید ها منجر به افزایش ظرفیت آنتی اکسیدانی آویشن می شوند.
موادی که در 28 گرم آویشن وجود دارد به شرح زیر می باشد.
- کالری :28 گرم
- ویتامین C :مقدار44.8 میلی گرم
- پتاسیم :171 میلی گرم
- ویتامین B6 :مقدار 0.1 میلی گرم
- کلسیم :113 میلی گرم
- فیبر:3.9 گرم
- کربوهیدرات:6.8 گرم
- منگنز:0.5 میلی گرم
- پروتئین:1.6 گرم
- چربی:0.5گرم
- ویتامین A:مقدار1،330 IU
- آهن :4.9 میلی گرم
- منیزیم :44.8 میلی گرم
آویشن چه طبعی دارد؟
آویشن جزو گیاهان گرم و خشک محسوب می شود در اکثر موارد آویشن به صورت چای و دمنوش، روغن آویشن، عرق آویشن و آویشن خشک و تازه به کار برده می شود. همانطور که پیش از این اشاره کردیم آویشن دارای مقادیر بسیار زیادی تیمول که خاصیت ضد عفونی کننده دارد و کارواکرال که خاصیت ضد باکتریایی دارد می باشد.
آویشن را به چند روش مصرف می کنند؟
- شما می توانید آویشن را به شکل خشک استفاده کنید.
- آویشن را به شکل مکمل ها نیز می توان استفاده کرد.
- میتوان آویشن را به صورت دمنوش مصرف کرد.
طرز تهیه دمنوش و چای آویشن
موادی که برای دمنوش آویشن نیاز است 1 قاشق چایخوری آویشن خشک شده می باشد که معادل با یک قاشق غذاخوری آویشن تازه خرد شده است. ابتدا یک لیوان آب جوش از قبل آماده کنید و یک قاشق غذاخوری آویشن را داخل آن بریزید و به مدت 20 دقیقه زمان بدهید تا چنانچه تمایل دارید مزه شیرینی داشته باشد میتوانید از عسل استفاده کنید.
دلایل عمده خاصیت لاغر کنندگی در آویشن
1- به دلیل داشتن دیورتیک در آویشن سموم بدن دفع شده و لاغری و کاهش وزن اتفاق می افتد.
2- طبع گرم و خشکی آویشن باعث می شود که وزن افراد سرد مزاج علی الخصوص آن دسته از افرادی که مستعد چاقی از ناحیه شکم هستند کاهش پیدا کند و به همین علت است که در طب سنتی برای کاهش وزن گیاه آویشن را توصیه می کنند.
3- گاز و نفخ معده با چای آویشن بهبود پیدا می کند و هضم غذا تقویت می شود.
پس دانستیم آویشن چه به شکل اسانس آویشن یا مکمل های آن و چه به شکل دمنوش آویشن برای کاهش وزن بسیار تاثیرگذار است پیشنهاد می کنیم به جای اینکه در غذای خود نمک بیش از اندازه استفاده کنید از ادویه های سالمی همچون آویشن به کار ببرید.
برای اینکه بدن خود را پاکسازی کنید بهتر است هر روز صبح بعد از اینکه از خواب بیدار شدید یک فنجان چای آویشن میل کنید چرا که با این کار پس از کمترین مدت تاثیرات شگفت انگیزی را در خود خواهید دید آویشن خاصیت پاکسازی کل اعضای بدن را دارد.
طرز تهیه دمنوش لاغری با زنیان، زیره و آویشن
هر کدام از این گیاهان یعنی زنیان، زیره و آویشن خواص بسیار منحصر به فرد و تاثیرگذاری دارند از آنجایی که این مواد خاصیت چربی سوزی دارند به همین خاطر سایت پلاس وی در ادامه این مطلب طرز تهیه دمنوشی را برای شما آماده کرده است که مخلوطی از این سه گیاه می باشد و برای کاهش وزن لاغری شما کاربران عزیز بسیار مناسب و تاثیرگذار است.
مواد مورد نیاز به دمنوش لاغری
- آب جوش:نیم لیتر
- آویشن تازه:2 قاشق مرباخوری
- زیره سبز:2 قاشق مرباخوری
- دانه سبزه زنیان:2 قاشق مربا خوری
طرز تهیه دمنوش زنیان، زیره و آویشن
ابتدا همه گیاهان مورد استفاده در این دمنوش را که از قبل آماده کرده اید داخل یک قوری ریخته و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه دم بکشد و سپس قوری را از روی حرارت برداشته و بگذارید خنک شود و در نهایت آن را از صافی رد کنید و بنوشید.
خاصیت دمنوش زنیان، زیره و آویشن
چنانچه بخواهیم به خواص این دمنوش اشاره کنیم باید به تشریح تک تک مواد آن بپردازیم. زیره یکی از گیاهان مصرفی در این روش می باشد که منجر به لاغری به کاهش وزن می شود بر اساس تحقیقات انجام شده توسط محققان فلاونوئیدهای هایی که داخل زیره وجود دارد و همچنین هماهنگی سلولهای بتا در جزایر لانگرهانس لوزالمعده در نتیجه مصرف این گیاه اتفاق می افتد و این چرخه باعث می شود که کاهش وزن و لاغری صورت پذیرد.
هضم اولیه غذا و همچنین فعال سازی غدد بزاقی در دهان با وجود ترکیبات آلی آروماتیک در زیره به اسم کومین آلدهید به سهولت میسر می شود جالب است بدانید زیره ترکیب دیگری با نام تیمول در خود دارد که این ماده نیز باعث می شود ترشح اسیدها، هضم غذا در معده و روده به آسانی انجام بگیرد. فعالیت آنزیم آمیلاز و لیپاز با مصرف زنیان افزایش پیدا میکند. آویشن به خاطر داشتن خاصیت ضد میکروبی از رشد و تکثیر باکتری های مخرب در دستگاه گوارش ممانعت می کند و بهتر است بدانید روغن آن خاصیت ضد نفخ شدن را دارد.