وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

راهنمایی مهم قبل از بچه دار شدن و فواید بچه دار شدن

راهنمایی مهم قبل از بچه دار شدن و فواید بچه دار شدن

والدینی که قصد بچه دار شدن دارند باید قبل از آن به نکاتی مهم توجه و مشکلات رفتاری بین خود و همسرشان رفع کنند تا بعد از بچه دار شدن خانواده ای سلامت داشته باشند.

راهنمایی مهم قبل از بچه دار شدن و فواید بچه دار شدن

امروزه برخی از زوجین تمایلی به بچه دار شدن ندارند و تصمیم می گیرند به زندگی دونفره خود ادامه دهند اما این تصمیم به علت اینکه همه خانم ها دارای غریزه مادری هستند ، اشتباه است زیرا زمانی پشیمان خواهند شد که دیگر برای فرزند دار شدن دیر است .

زوج هایی که فرزند ندارند در سنین بالاتر احساس خلآ می کنند پس بهتر است زوج ها حداقل یک بچه داشته باشند و خانواده ای سه نفره تشکیل دهند تا کمبود ی احساس نکنند.

اگر در تصمیم گیری پیرامون بچه دار شدن یا نشدن با مشکل مواجه هستید، یا اینکه می خواهید بدانید آمادگی لازم را برای این تغییر مهم و دائمی در زندگی دارید یا خیر، این بخش از پلاس وی می تواند به شما کمک کند تا تصمیم بهتری بگیرید.

قبل از بچه دار شدن

دانستنی های قبل از بچه دار شدن

قبل از تصمیم گیری برای بچه دار شدن باید به چند موضوع مهم توجه داشته باشید تا سلامت روان خانواده بعد از بچه دار شدن حفظ گردد.مهم ترین این عوامل عبارتند از:

وضعیت اقتصادی و توان مالی خانواده:

خانواده باید بتواند از عهده تامین مسکن، آموزش، تغذیه و... فرزندان برآید بنابراین قبل از اقدام برای بچه دار شدن توان مالی خانواده را بسنجید زیرا اقتصاد و درآمد خانواده ، روی تعداد افراد و فرزندان خانواده تاثیرگذار است.

هماهنگی والدین و توانایی حل مشکلات:

برای فرزند دار شدن والدین باید با یکدیگر تفاهم و سازگاری داشته باشند پس اگر والدین نتوانند اختلافشان را حل کنند و به تفاهم برسند مشکلات شان پس از تولد نوزاد بیشتر می شود و اختلافات آنها شدیدتر می گردد.

اهمیت بچه دار شدن 

شخصیت مادرها:

مادرها باید برای تربیت کودکان خود از نظر روانی، صبر، بردباری و مدیریت توانایی لازم را داشته باشند. مادردارای اختلال شخصیت و نا آشنا با مهارت های اولیه ارتباطات موثر در پرورش فرزند دچار مشکل خواهند شد.

از خود گذشتگی پدرها:

برای تربیت و آموزش فرزندان پدرها باید بتوانند برای آنها وقت بگذارند و از خود گذشتگی کنند.

از خود گذشتگی پدر

فواید داشتن دو فرزند

جمعیت هر خانواده تحت تاثیر ضعیف بودن پدر و مادر، افسردگی یکی از والدین یا هر دو و نداشتن توانایی اقتصادی، جمعیت خانواده ها قرار می گیرد. برخی از اوقات خانواده ها در صورت داشتن یک فرزند بهداشت روانی متعادل ندارند و کودک خوب تربیت نمی شود.

حداقل داشتن دو فرزند در هر خانواده به علت اینکه فرزندان با هم در تعامل هستند و نیاز یکدیگر را پر می کنند ، خوب است .

برای تربیت یک فرزند هزینه، وقت و انرژی بیشتری نسبت به دو فرزند لازم است به همین دلیل پدر و مادر تک فرزند ها تنها همبازی و جایگزین خواهر و برادر برای او هستند بنابراین مجبورند تمام وقت و انرژی خود را صرف سرگرم کردن یا پرکردن وقت او قرار دهند و برای اثبات علاقه و توجه، مدام نیاز های مالی او را برآورده کنند.

بنابراین والدین تک فرزند زودتر از بقیه به «سندروم آشیانه خالی» گرفتار خواهند شد و مشکلات روان شناختی که با ازدواج یا تحصیل یا ترک منزل پدری توسط تک فرزند برای والدین ایجاد می شود با علایم افسردگی، احساس تنهایی، پوچی، بی هدفی، غمگینی و ... همراه است.

فرزند دوم به سلامت روان فرزند اول کمک فراوانی می کند در حالی که اگر فرزند اول تک فرزند باقی بماند با اضطراب های متعدد روبرو می شود.

فواید بچه دار شدن

والدین مشکل دار چه ویژگی هایی دارند؟

برخی از مواقع مشکلات شخصیتی والدین روند تربیت فرزندان را تحت تاثیر قرار می دهد و سبب بروز مشکلاتی خواهد شد . هنگامی که والدین حوصله کودک را ندارند و مشارکت پذیر نیستند ظرفیت شخصیتی شان پایین است و ، بهتر است ازدواج نکنند و در صورت ازدواج نمودن هیچگاه بچه دار نشوند. بچه دار شدن زنان پرخاشگر که استرس و افسردگی دارند هم اشتباه است.

همچنین پدران معتاد و بیکار نیز به این علت که قادر به تامین حداقل شرایط زندگی برای فرزندشان نیستند نمی توانند وظایف پدری خود راانجام دهند. در این خانواده ها این کودکان توجه لازم را از پدر یا مادر دریافت نمی کنند و زودتر از موقع سرکار می روند و به کودک کار تبدیل می شوند که و در بزرگسالی دچار مشکل می گردند.

نسل جدید به علت اینکه از ظرفیت روانی لازم برخوردار نیستند و دچاراسترس یا فشارهای روحی می شوند توان پذیرش تعداد بچه های زیاد را ندارند همچنین بالا رفتن سن ازدواج جمعیت خانواده ها را تحت تاثیر قرار می دهد. به همین علت افراد مشکل دار باید قبل از بچه دار شدن باید نزد مشاور و روانشناس روند و مشکلات شخصیتی و ارتباطی شان را درمان و رفع کنند و سپس بچه دار شوند.

والدین مشکل دار

معایب تک فرزندی را بشناسید

برخی از زوجین به دلیل مشکلات اقتصادی ، فرهنگ و تقلید از جوامع غربی و... تمایل به تک فرزندی دارند و یا به دلایل پزشکی، بالا رفتن سن مادر و مشکلات ناباروری اگر هم بخواهند نمی توانند فرزند دیگری داشته باشند.

در صورتی که زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی درست باشد و فرد فارغ از خواهر و برادرها بتواند نیازهایش را پر کند، می توان گفت که یک بچه دچار آسیب نمی شود. چنانچه در پلاس وی می خوانید در بعضی از فرهنگ ها کودکان با کودکان دیگر بیشتر در ارتباط هستند بنابراین نبود خواهر و برادرحس نمی شود اما در خانواده های سه نفره، تک فرزند احساس تنهایی می کند.

فرزندان پس از سنین بلوغ تمایل دارند با همسالان خود بیرون بروند و کمتر در کنار والدین باشد در صورت نبود خواهر و برادر ، این نیاز بیشتر احساس می شود.

آسیب روحی کودکان

تاثیر تک فرزندی بر کودکان

  • کودک ممکن است تنها بزرگ شود.
  • کودک کسی را ندارد که با او بزرگ شود.
  • کودک ممکن است فشار زیادی از جانب والدین داشته باشد تا خوب عمل کند یا در مدرسه و فعالیت های دیگر بهتر باشد.
  • والدین کودک تمایل به مراقبت زیاد دارند.
  • کودک ممکن است از دست والدین خسته شود.
  • کودک ممکن است تحت فشار برای مراقبت از والدین مسن قرار بگیرد.
  • کودک نمی تواند از اشتباهات برادر یا خواهر بزرگ تر یاد بگیرد.
  • دوستی در اطراف خود ندارد.

تنهایی تک فرزند ها

در نظر گرفتن این مسائل قبل از بچه دار شدن

به نیازهای فرزندان توجه کنید

باید به نیازهای فرزندان تا حدی توجه شود که کودک لوس بار نیاید بلکه لازم است برای برآورده کردن نیازهای عادی کودک وقت بگذاریم.گروهی از کودکان از نظر پزشکی و روانی نیازهای ویژه ای دارند. از جمله موضوعاتی که بچه دار شدن خانواده ها را تحت تاثیر قرار می دهد ، ترتیب تولد کودکان، وجود یک کودک بیش فعال در خانواده و احتمال بیش فعال شدن فرزند بعدی، حضور سایر افراد فامیل در خانواده و ... است.

پس باید قبل از اقدام به بچه دار شدن این موضوع را بررسی کنیم که تا چه حد توانایی فراهم کردن اسباب رشد بچه را در زمینه های مختلف داریم .

خانواده ای سالم که دارای بهداشت روانی است باید هنگام مشخص کردن تعداد بچه ها و جمعیت خانواده ببیند بچه جدید در خانواده چه موقعیتی دارد. در برخی خانواده ها تعداد بچه ها آنقدر زیاد است که فرزندان آخر خیلی کم والدین خود را می بینند و از توجه و محبت های والدین محروم می مانند.

پس باید قبل از بچه دار شدن ، وضعیت فرزند جدید از نظر سنی، روابط عاطفی با والدین و ارتباط با سایر خواهرها و برادرها به خوبی بررسی شود و والدین موقعیت خودشان در نظر بگیرند تا بعد از تولد فرزند دچار مشکل نشوند.

توصیه های قبل از بچه دار شدن

بهداشت روانی خانواده را در نظر بگیرید

خانواده نقش موثری در شکل گیری رفتار فرد دارد . بنابراین لازم است که خانواده ها از نظر روانی از سلامت کافی برخوردار باشند و سپس به بچه دار شدن اقدام کنند .

از عوامل مهمی که سلامت خانواده ها را تحت تاثیر قرار می دهد ، آگاهی خانواده ها در زمینه رفتار با کودکان، موقعیت اجتماعی خانواده، وضعیت اقتصادی، اندیشه ها و باورها، سنت ها، آداب و رسوم، ایده آل ها، آرزوهای والدین در مورد فرزندشان و...است .

در زمینه های اجتماعی، اقتصادی، تربیتی، دینی، هنری و ... خانواده ها با هم اختلاف زیادی دارند که این مسائل در جمعیت و رفتار خانواده تاثیرگذار است.

نکته

در جامعه ای که فرهنگ سازی مناسب داشته باشد و به زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی توجه شود به طوری که فرد فارغ از خواهر و برادرها بتواند نیازهایش را پر کند، تک فرزندی مشکلی ایجاد نخواهد کرد.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع