ترفند های لوله بازکنی و لوله کشی
گرفتگی لوله به دلیل عدم نظافت و تمیزی لوله، تجمع رسوبات و ذرات در داخل لوله ایجاد می شود. که باعث کاهش جریان آب در لوله شده و در نتیجه گرفتگی لوله رخ می دهد. همچنین عوامل دیگری مانند خرابی ساختار لوله، فشار بالای آب و گرمای هوا نیز ممکن است به گرفتگی لوله منجر شود.
نکات لوله کشی
- قبل از شروع کار، باید مسیر لوله کشی را با دقت بررسی کنید و از وجود هرگونه موانع یا مشکلات احتمالی مطلع شوید.
- برای لوله کشی، از لوله های با کیفیت و استاندارد استفاده کنید تا در آینده به مشکلات نخورید.
- قبل از نصب لوله ها، باید آن ها را با دقت برش داده و سطح آن ها را صاف کنید تا جوشکاری بهتر صورت گیرد.
- در نصب لوله ها، باید به فواصل مناسب بین آن ها توجه کنید تا در صورت نیاز به تعمیرات، به راحتی قابل دسترس باشند.
- لوله ها را کمی پایین تر از کف زمین و در بالای قیرگونی قرار دهید تا هنگام خرابی مجدد، قیرگونی را خراب نکنید.
- پس از نصب لوله ها، باید آن ها را با دقت تست کنید تا از عدم نشتی و عملکرد صحیح آن ها اطمینان حاصل کنید.
- در صورت نیاز به تعمیرات، باید با دقت و با استفاده از ابزارهای مناسب، لوله ها را تعمیر کنید تا به مشکلات بیشتری نخورید.
نکات جلوگیری از گرفتگی لوله فاضلاب
1.روغن و پسماند غذا را درون ظرفشویی خالی نکنید
مهم ترین عامل نیاز به لوله بازکنی و گرفتگی لوله در آشپزخانه، ریختن روغن و ته مانده غذا در سینک است. بهتر است یک توری یا آبکش در سینک قرار دهید و آشغال را در آن بریزید.
2.اتصالات زیر سینک را هر چند مدت تمیز کنید
لوله های سفید رنگی در زیر سینک ظرفشویی و داخل کابینت قرار دارند که آب را به لوله اصلی منتقل می کنند. زمانی که داخل اتصالات پر از آشغال شود، این پسماند به لوله اصلی می ریزند و باعث گرفتگی می شوند. شما باید هر چند ماه، داخل لوله ها را تمیز کنید.
3.از لوله های جداگانه برای لباسشویی و ظرفشویی استفاده کنید
تقریبا اکثر لوله های فاضلاب لباسشویی و ظرفشویی، به اتصالات زیر سینک متصل است. در این حالت نخ لباس و روغن ظرف ها در داخل فاضلاب ترکیب می شوند و باعث گرفتگی می شوند. پس هنگام لوله کشی حتما برای هر کدام لوله جداگانه بکشید.
4.هنگام خرید خانه طبقات دوم یا سوم را بخرید
در اکثر آپارتمان های تهران مشکلات گرفتگی فاضلاب یا نشتی آب، در طبقات همکف یا آخر اتفاق می افتد. تمام لوله ها ی ساختمان توسط یک لوله به طبقه همکف منتهی می شود و در صورت گرفتگی، آب از کف شور بالا می آید. یا زمان بارندگی در طبقه آخر مشکلاتی همچون نشتی آب، خرابی عایق پشت بام، یا گرفتگی فاضلاب پشت بام رخ می دهد.
5.استفاده از سرکه و جوش شیرین برای از بین بردن بوی فاضلاب
برای از بین بردن بوی فاضلاب ابتدا با کمک فنر دستی داخل لوله را فنر بزنید. همراه با فنر کمی پودر لباسشویی و آب داغ بریزید تا آشغال ها را تمیز کند. بعد از این کار 1 لیتر سرکه داخل فاضلاب بریزید و بلافاصله 5 قاشق جوش شیرین اضافه کنید. دیگر از شر بوی بد خلاص می شوید.
نکات مهم برای پیشگیری از پر شدن چاه و زمان تخلیه چاه
1.انداختن دو یا سه عدد مرغ کشته درون چاه فاضلاب
اگر چاه فاضلاب منزلتان به صورت مکرر پر می شود، ابتدا با تخلیه چاه تماس بگیرید و به صورت کامل چاه را تخلیه و لایروبی کنید. سپس دو یا سه عدد مرغ مرده را درون چاه بیندازید و به مدت یک الی دو هفته از چاه استفاده نکنید. این کار باعث پیدایش کرم در چاه می شود این کرم ها تمام چربی و روغن ته چاه را می مکند و روزنه های چاه را باز می کنند.
2.زمانی که چاه پر شد حتما آن را لایروبی کنید
چاه فاضلاب زمانی پر می شود که مانند لیوان راهی برای مکش آب ندارد و تمام روزنه های آن مسدود شده است. اگر شما فقط آب آن را تخلیه کنید، لجن و چربی در کف چاه می ماند و خیلی سریع پر می شود.
روش های نتیجه بخش لوله بازکنی
ابتدا بهتر است نگاهی به صفحه ی لوله بازکنی غرب تهران بیندازید. ما ترفند های منحصر بفردی برای رفع گرفتگی فاضلاب در این صفحه قرار داده ایم.
1.باز کردن توالت فرنگی با فشار آب
ابتدا شلنگ آب را درون توالت فرو کنید و اطراف آن را با پارچه بپوشانید. آب را باز کنید و چند دقیقه با دست خود شلنگ را نگه دارید تا آب از دور شلنگ بیرون نیاید. 100% گرفتگی باز می شود.
2.استفاده از اسید های لوله بازکنی
برای اینکه اسید گرفتگی را باز کند، ابتدا داخل لوله را کاملا خشک کنید تا آب نماند. سپس اسید را بریزید و نیم ساعت بعد امتحان کنید. مطمئنباشید گرفتگی حل می شود.
3.ماسه و آب را با جارو برقی بکشید
اکثر مواقع از زیر سنگ توالت ماسه داخل فاضلاب می ریزد و آن را مسدود می کند. بهترین کار استفاده از جارو برقی و کشیدن ماسه و آب است. این کار نیاز به فنر ندارد و فرد لوله بازکن نیز همین کار را انجام می دهد.
منبع :https://loolebazkoni.com