وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

رفع مشکلات حضور زنان ورزشکار در بازی های جهانی

رفع مشکلات حضور زنان ورزشکار در بازی های جهانی

با توجه به مشکلات مختلف ورزش قهرمانی از جمله موانع ورزش زنان در بازی های جهانی , رؤسای فراکسیون ورزش دنبال رفع این مشکلات هستند.

موانع سر راه ورزشکاران زن

ورزش نه تنها باعث سلامت جسم، نشاط و شادابی روح همگان می شود بلکه سلامت فکر و ذهن جوانان را نیز تحت الشعاع خود قرار می دهد. با این وجود کمبود امکانات ورزشی و هزینه بالای آن همواره یکی از موانع بزرگ در راه ترویج و بهینه سازی فرهنگ ورزش در کشور ما خصوصاً در میان دختران و زنان بوده است.در حالی که تعداد زیادی از جمعیت کشور ما را زنان تشکیل می دهند و با توجه به اهمیت حضور زنان در عرصه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و ... همچنین پتانسیل موجود در این قشر عظیم از جامعه، امکانات موجود پاسخگوی نیاز علاقه مندان این قشر نیست.

زنان ورزشکار

موانع زنان ورزشکار

رؤسای فراکسیون ورزش مجلس و کمیته ملی المپیک طی نشستی موانع بر سر راه ورزش قهرمانی را بررسی و در مورد مسائلی همچون استعدادیابی، انجام فعالیت های بنیادی، تامین منابع و رفع مشکلات حضور ورزشکاران زن در بازی های جهانی گفتگو کردند.

جلسه مشترک محمدرضا تابش و کیومرث هاشمی رؤسای فراکسیون ورزش و کمیته ملی المپیک، در دفتر رئیس فراکسیون ورزش در مجلس شورای اسلامی به منظور تقدیر از فعالیت های کمیته ملی المپیک برگزار شد.

محمدرضا تابش در ابتدای این نشست با بیان این که کاروان المپیک ریو با وجود تنگناها و محدودیت ها توانست متناسب با امکانات به موفقیت های خوبی دست پیدا کند، گفت:با وجود نتایج راضی کننده، باید موانعی را که بر سر راه موفقیت ها خلل ایجاد کرده است را شناسایی و جهت رفع آنها برنامه ریزی و اقدام لازم را به عمل آورد.

رفع مشکلات حضور زنان در بازی های جهانی بیش از قبل مدنظر قرار گیرد


نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی در این دیدار تاکید کرد:باید رفع مشکلات حضور زنان ورزشکار در بازی های جهانی را به صورت ویژه مدنظر قرار داد، همچنین استعدادیابی، انجام فعالیت های بنیادی، تأمین منابع در کنار رفع مشکلات حضور زنان ورزشکار در بازی های جهانی باید بیش از قبل مدنظر کمیته ملی المپیک قرار گیرد تا بتوانیم از موفقیت های بیشتر آن ها بهره مند شویم.

این نماینده افزود:با به دست آوردن هر مدال دل مقام معظم رهبری و تمام آحاد مردم شاد می شود، لذا همه مسئولان باید اهتمام بیشتری به مسئله ورزش قهرمانی داشته باشند.

وی در ادامه افزود:زمانی یک بانوی ورزشکار درعرصه های جهانی مدال آفرینی می کند و مقام معظم رهبری ابراز خرسندی می کنند، دیگر نباید دلیلی برای وجود برخی از موانع بر سر راه پیشرفت و موفقیت آن ها در کشور وجود داشته باشد.

رئیس فراکسیون ورزش مجلس شورای اسلامی با بیان این که سال‎ هاست مسابقات سوارکاری با حضور خانواده ها برگزار می شود، اما تاکنون هیچ مورد سوئی در این خصوص گزارش نشده است، لذا باید شرایط حضور برابر و عادلانه بانوان را در مجامع ورزشی ایجاد کرد.

نماینده مردم اردکان در مجلس افزود:کمیته ملی المپیک از اکنون باید برنامه مشخص و مدوَّنی، برای کسب موفقیتهای چشمگیر در بازی های المپیک 2020 و بازی های آسیایی پیش رو تدوین کند.

همچنین در ادامه این نشست کیومرث هاشمی به ارائه گزارشی از تیم های شرکت کننده در المپیک ریو و برنامه های آتی این کمیته، پرداخت و گفت:با وجود مشکلات و محدودیتهای مالی، خوشبختانه ورزشکاران ما توانستند در این دوره از المپیک بیشترین سهمیه را نسبت به تمامی ادوار کسب کنند.

وی با بیان این که کمیته قبل از اعزام کاروان به ریو نیز طی بررسی های کارشناسانه خود اعلام کرده بود که نمی تواند در بیشتر از سه رشته مدال آفرینی کند، اضافه کرد:با حضور 9 خانم، در مجموع 64 ورزشکار در 14 رشته ورزشی در بازی های المپیک ریو حضور یافتند، این درحالی است که تیم والیبال ایران برای نخستین بار توانست به این بازی ها راه پیدا کند، ضمن آن که یک رشته ورزشی و تعداد خانم ها نیز افزایش پیدا کرد.

رئیس کمیته ملی المپیک تاکید کرد:بانوان ظرفیت ها و استعدادهای بیشتری دارند، لذا باید با نگاه دقیق و بازتری مطالبات ورزشی آن ها را دنبال کرد.

وی افزود:حضور درخشان بانوان در تکواندو این باور را در بانوان ورزشکار ایجاد کرد که می توانند در عرصه المپیک نیز روی سکوی قهرمانی قرار بگیرند.

هاشمی با ابراز تاسف از این که تکواندوکاران مرد و کشتی گیران فرنگی نتوانستند انتظارات را برآورده سازند، ادامه داد:معتقدم ظرفیت ایران در این بازی ها بیش از 15 مدال بود.

هزینه کسب یک مدال المپیکی در جهان 15 میلیارد و در ایران حدود 4 میلیارد است

رئیس کمیته ملی المپیک همچنین با بیان این که میانگین هزینه ها تنها در بخش نرم ابزاری برای کسب هر مدال در کشورهای پیشرفته رقمی معادل 15 میلیارد تومان است، گفت:این رقم در ایران تقریبا زیر 3 الی 4 میلیارد تومان است.

وی همچنین دریک نگاه کلی ایرادهای حقوقی، استعدادیابی، استفاده مطلوب از فضاهای ورزشی و منابع مالی را مشکلات پیش روی کمیته ملی المپیک ایران اعلام کرد.

رئیس کمیته ملی المپیک یکی از مشکلات اصلی ورزش کشور را در مسائل حقوقی دانست و گفت:وزارت ورزش باید از پتانسیل مجلس برای حل این مشکلات بهره ببرد، این در حالی است که ایران در بخش هایی همچون ورزش دو ومیدانی و دوچرخه سواری سهمی در عرصه های جهانی ندارد و دلیل آن را باید در نوع هدف گذاری های آموزش و پرورش و کمبود امکانات ورزشی جستجو کرد.

هاشمی با انتقاد به نحوی اجرای ماده 88 قانون برنامه توسعه که طی آن اماکن ورزشی دولتی به بخشخصوصی واگذار می شوند، گفت:معتقدم باید بخشی از این فضاهای ورزشی در شهرهای مختلف همچنان دولتی بمانند تا همه اقشار بتوانند از آن ها استفاده کنند، لذا وزارت ورزش و جوانان باید از ظرفیت مجلس برای اصلاح قانون بهره مند شود.

رئیس کمیته ملی المپیک همچنین با بیان این که آموزش و پرورش باید برای کشف استعدادهای ورزشی برنامه ریزی کند و برنامه های مشترکی در این خصوص با وزارت ورزش تدوین شود، گفت:کشف استعدادها، از دوران کودکی و نوجوانی محقق خواهد شد و به یقین از دل یک میلیون دانش آموز، 100استعداد برتر در رشته های مانند دو ومیدانی و دوچرخه سواری بیرون خواهد آمد.

باید فضاهای ورزشی را ملی اعلام کرد


وی با بیان این که بسیاری از دستگاه ها در سیاستگذاری های کلان ورزشی کشور مثل زنجیر به هم متصل هستند، گفت:در هیچ جای دنیا سرانه ورزشی به اندازه ایران وجود ندارد اما به دلیل عدم استفاده درست بدون استفاده مانده اند، به عنوان نمونه ورزشگاه های بسیاری صرفاً در اختیار کارکنان یک دستگاه و اداره قراردارند، در حالی که باید فضاهای ورزشی را ملی اعلام کرد.

هاشمی با بیان اینکه بهرهمندی از سرانه ورزشی به معنای این است که بدانیم مثلاً طی یک روز چند نفر از یک سالن ورزشی استفاده کردهاند، اضافه کرد:استفاده از فضاهای پادگانی، مدارس و.... به این منظور بسیارمفید و مهم است.

طرح برگزاری مسابقه در استان ها به منظور کسب سهمیه المپیک


وی با بیان اینکه بودجه ورزش در سال آینده برای موفقیت در بازی های جهانی و آسیایی متعددی که پیش رو داریم بسیار مهم و تاثیرگذار است، به طرح خود برای کشف استعدادها در استانهای مختلف اشاره کرد و گفت:طبق این طرح در حدود 13 رشته ورزشی مسابقاتی در سراسر استان ها برگزار و تعدادی حدود 300 استعداد برتر برای کسب سهمیه المپیک انتخاب می شوند.

رئیس کمیته ملی المپیک با اشاره به اقدامات صورت گرفته توسط کمیته ملی المپیک برای کسب کرسی های بیشتر در مجامع بین المللی، گفت:رایزنی و مکاتباتی دراین خصوص صورت گرفته است، اگر چه باید برای عضویت در این کرسی ها هزینه های مالی آن را بپردازیم، درواقع اگر می خواهیم برای هر رشته ورزشی در کرسی های جهانی سهم داشته باشیم، باید به صورت رسمی و شفاف به کمیته های جهانی، پول پرداخت کرده و هزینه های مالی آن را تقبل نماییم.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع