روش و نکات استفاده از چاقو تیز کن استوانهای
یکی از انواع شناخته شده ی چاقو تیز کن، نوع استوانهای است که اکثر خانمهای خانهدار آن را بین لوازم آشپزخانه ی خود دارند ولی شاید روش صحیح استفاده از این ابزار را نمی دانند برای همین در این بخش از پلاس وی کمی جزئی تر به شیوه ی استفاده از چاقو تیز کنهای استوانهای پرداخته ایم.
دلایل استفاده از چاقو تیز کن استیل
چاقو تیز کن از جنس استیل به دو دلیل کاربرد دارد:
اول:
این که قسمتهای زبر روی تیغه چاقو را بعد از استفاده از این چاقو تیزکن، نرم میکند.
دوم:
اینکه لبههایی را که بعد از برش مواد غذایی آسیب دیده اند را دوباره ترمیم میکند.
احتمالاً در برنامههای تلویزیونی متوجه عقب و جلو کردن چاقوها روی یک استیل با سرعت بالا شده اید و شاید احساس کنید که تیز کردن چاقو با چنین لوازمی ممکن نیست و اینها فقط برای تبلیغات است. البته در تبلیغات اغراق میکنند و هیچ دلیلی ندارد که شما به سرعتی که نشان میدهند، این کار را انجام دهید زیرا ممکن است دستانتان را بِبُرید اما این استوانههای جذاب و از جنس استیل، لبههای چاقوی شما را از یک راه کاملاً امن و بدون آسیب تیز میکنند.
آموزش استفاده از چاقو تیز کن استوانه ای
اول با دست راست (اگر چپ دست هستید، با دست چپ) استیل تیز کننده چاقو را به گونهای در دست بگیرید که نوک آن به سمت پایین باشد. زیر نوک چاقو تیزکن، یک تخته مخصوص آشپزی قرار دهید. این تخته باید کاملا خشک باشد تا اگر نوک چاقو تیز کن از دست شما خارج شد، روی تخته بیفتد و به کسی آسیب وارد نشود.
حال چنانچه در مطلب قبلی سبک زندگی پلاس وی هم گفتیم با دست دیگرتان، چاقو را در دست بگیرید و انگشتتان را پشت تیغه چاقو بگذارید اما مراقب باشید که زیاد از دسته چاقو دور نشوید. حال چاقو را به سمت عقب ببرید و آماده تیز کردن آن باشید. به این صورت که با بردن چاقو به سمت دستگاه، تیز کردن را شروع کنید.
در چنین حالتی چاقو در زاویه تقریبا 22 درجه با استیل شما رو به رویتان قرار میگیرد. اگر زاویه 22 درجه برایتان سخت است، زاویه 90 درجه را در نظر بگیرید. سپس آن را نصف کنید و به زاویه 45 درجه بروید. زاویه 22 درجه نصف زاویه 45 درجه است و میتوانید به راحتی آن را ایجاد کنید.
حال که زاویه صحیح را ایجاد کرده اید؛ به آرامی چاقو را به سمت خودتان بیاورید و از طرفی کمی استیل استوانهای را به سمت پایین خم کنید. کل طول تیغه چاقو باید با استوانه برخورد کند. فکر کنید که در حال برش یک جسم نازک با چاقوی استیل هستید، 10 بار این مرحله را تکرار کنید.
حالا به سراغ لبه دیگر چاقو بروید. 10 بار روی استیل ضربه بزنید و کارتان را به اتمام برسانید.
نکات مهم استفاده از چاقو تیز کن استیل
- مطمئن شوید که چاقو تیز کن استیل، حداقل طولی برابر با لبه چاقو داشته باشد. به عنوان مثال اگر چاقوی شما 10 سانتیمتر است، استیل نباید کوتاه تر از 10 سانت باشد.
- بعد از استفاده از استیل استوانه ای، آن را به دقت بشویید و با دستمال مخصوص خشک کنید تا هر گونه ذرات چسبیده به چاقو که به آن انتقال داده شده است، از روی چاقو تیز کن استوانهای پاکسازی شود.
- همیشه این وسیله را داخل آشپزخانه و دم دست نگه دارید زیرا زمانی که با چاقو کار میکنید و متوجه کندی آن میشوید، وقت ندارید که خیلی دنبال چاقو تیز کن بگردید. بهتر است که آن را کنار تختههای آشپزی قرار دهید.