علائم و درمان رینیت آلرژیک
رینیت به تحریک و التهاب مجاری بینی گفته می شود که با علایمی مانند عطسه، خارش، آبریزش بینی و ترشح از سینوس ها به پشت گلو همراه است. رینیت مزمن در اثر آلرژی های فصلی و برخی عوامل دیگر رخ می دهد.
رینیت آلرژیک، نوعی حساسیت محسوب می شود که طی آن مخاط بینی، به بعضی از مواد حساس می شود.
رینیت آلرژیک چه علائمی دارد؟
علایم رینیت آلرژیک چیست؟
التهاب و تحریک باعث بروز علایمی مانند عطسه، خارش، آبریزش بینی و گرفتگی در بینی می شود و گاهی حتی این ترشحات در سینوس ها و پشت گلو هم دیده می شود.
آمار مبتلایان به این بیماری چند درصد است؟
20درصد از مردم دچار این بیماری می شوند و شروع بیماری از کودکی و نوجوانی است.
علت بروز بیماری چیست؟
علت بیماری ازدیاد حساسیت مخاط بینی به ذرات گرد و خاک، گرده گیاهان و مواد مختلف دیگر است.
آیا بیماری مختص به فصل خاصی است؟
ممکن است در فصل خاصی دیده شود یا این که دائمی باشد.
آیا علایم بیماری تنها در بینی است؟
بله، بیماری محدود به بینی است اما گاهی گلو و حتی گوش درگیر می شود. همچنین به دلیل این که در این بیماری گرفتگی بینی به وجود می آید، بیمار شب ها هنگام خواب مشکل تنفسی پیدا می کند و مکرر بیدار می شود. بیداری مکرر باعث می شود طول روز دچار خستگی شود.
تشخیص بیماری به چه صورت است؟
تشخیص بیماری، بیشتر به صورت بالینی است و بر اساس شرح حال و معاینه بیمار انجام می شود. هرچند که برای تشخیص نوع مواد حساسیت زا تست های آزمایشگاهی وجود دارد.
درمان به چه صورت است؟
برای درمان، اولین اقدام پرهیز از مواجهه با مواد حساسیت زاست. اقدام دوم، شست و شوی مکرر بینی با سرم فیزیولوژی یا آب نمک است و اقدام سوم، مصرف داروهای مختلفی است که توسط پزشک تجویز می شود.
آیا طب سوزنی در درمان این بیماری موثر است؟
طب سوزنی می تواند باعث کاهش علایم شود. معمولا به حداقل 12جلسه نیاز است و هفته ای 3بار طب سوزنی برای بیمار انجام می شود. البته احتمال دارد طب سوزنی در این زمینه اثر درمانی نداشته باشد اما می تواند باعث کاهش علایم شود.
آیا احتمال عود بیماری پس از تکمیل جلسات طب سوزنی وجود دارد؟
احتمال عود بیماری در مواردی وجود دارد، به هر حال، چون زمینه بیماری حساسیت است، ممکن است بیماری فرد پس از مواجهه با مواد حساسیت زا عود کند.