عیسی زارعپور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت، سیام آذرماه درباره وضعیت اینترنت اظهار نظر کرده و همچنین از تغییراتی در تجهیزات شبکه و ورود بازیهای پرطرفدار به کشور خبر داد.
برطرف شدن اختلالات جزئی موجود در اینترنت کشور یکی دیگر از خبرهایی بود که وزیر ارتباطات امروز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: «اختلالات جزئی در اینترنت داشتیم ولی الان برطرف شده می توانید تست کنید مشکل خاصی وجود ندارد.» زارعپور در حالی از عدم وجود مشکل در اینترنت کشور خبر میدهد که آخرین گزارش اسپیدتست درباره سرعت اینترنت کشور کاهش سرعت را نشان داده است.
طبق گزارش اسپیدتست، میانه سرعت اینترنت موبایل در ایران در بازه زمانی دهم آبان تا دهم آذرماه با دو پله سقوط در رتبه ۴۸ ایستاده و رتبه اینترنت ثابت کشور نیز ۱۴۴ است که نزول سه رتبهای اینترنت ثابت را نشان میدهد. البته اسپیدتست، که سنجه مورد علاقه وزیر ارتباطات نیز هست و زارعپور پیش از این بارها به آمار و ارقام آن استناد کرده است، صرفا سرعت اینترنت داخلی کشورها را محاسبه میکند. با توجه به این که اختلالات و محدودیتها در سطح اینترنت بینالملل بهمراتب بیش از اینترنت داخلی است، بعید است اختلالات آن طور که وزیر اعلام میکند اینترنت کشور بدون مشکل باشد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر دیگری هم درباره ورود CDN بازیهای پرطرفدار به کشور اعلام کرد و گفت: «با تلاش همکاران ۱۵۰ بازی پرمخاطب در کشورمان به داخل کشور منتقل شدند که زمان پینگ بازی را تا یکچهارم کاهش خواهد داد.» کاهش پینگ بازیهای یکی از وعدههایی بود که وزیر در شهریورماه اعلام کرده بود و بنا بود در پاییز سال جاری این وعده عملی شود.
حالا در آخرین روز از فصل پاییز خبر کاهش پینگ با ورود تعدادی از بازیها به کشور اعلام شده و طبق گفته وزیر، ساز و کار آن نیز بهزودی اعلام خواهد شد. با توجه به این که زارعپور اعلام کرده است «۳۰ میلیون نفر گیمر در کشور داریم که روزانه ۱.۵ ساعت در روز بازی می کنند» احتمالا این جمعیت بزرگ منتظر اعلام جزئیات بیشتر درباره ورود بازیها به کشور هستند که فعلا اشارهای به آن نشده و به گفته وزیر، بنا است در هفته آینده از این اقدام رونمایی انجام شود. زارعپور همچنین گفت:
در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت وزیر ارتباطات خبرهای دیگری را هم اعلام کرد که البته جزئیات آن مشخص نیست. وزیر به خبرنگاران گفت: «در بحث سختافزار بهویژه تجهیزات شبکه، اتفاقات خوبی افتاده است؛ حتی بعضی از تجهیزاتمان دارد به خارج از کشور صادر میشود. نهتنها نیاز خودمان را برطرف کردیم بلکه صادرات هم داشتیم.» اما جزئیات بیشتری درباره چیستی این اتفاقات، موارد صادراتی و میزان آن ارائه نشده است.
زارعپور همچنین به موضوع بومیسازی در سطح زیرساخت اشاره کرده و گفت: «اولویتهای بومیسازی تجهیزات و زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری مورد نیاز در کشور را اعلام کردیم.» یکی از این زیرساختها به تلاش وزارت ارتباطات برای طراحی و تولید سیستم عامل بومی مربوط میشود.
این مسئله موضوع فراخوانی بود که سه روز قبل توسط وزارت ارتباطات منتشر شد و در آن توسعهدهندگان داخلی سیستم عامل گوشیهای هوشمند دعوت به همکاری شدند. زارعپور در این خصوص گفت: «یک فراخوان دادهایم برای سیستم عامل که ظرفیت های داخل کشور شناسایی شده و پای کار بیایند تا بتوانیم نیاز کشور را رفع کنیم.»
عیسی زارعپور همچنین به راهاندازی سامانه و مرکز تماس ۱۶۴۹، که ۲۷ آذرماه در سازمان فناوری اطلاعات رونمایی شد، اشاره کرده و توضیح داد که «۱۶۴۹» برای طرح مسائل و مشکلات کسبوکارهای اینترنتی استفاده از حمایتهای اعلامشده در مصوبه هیئت دولت، آشنایی با شیوه اجرای آن و معرفی سکوهای شامل این طرح به صورت آنلاین و تلفنی راهاندازی شده و مشکلاتی که توسط کسبوکارها اعلام شود، از دستگاههای مرتبط پیگیری خواهد شد.