سالم ترین و بهترین غذا ها برای روز های گرم سال
در روزهای گرم سال چه غذایی بخوریم که کمتر احساس گرما کنیم؟ سوالی که اکثر شما در ذهن دارید ، تغییر فصل باعث می شود که آب و هوا تغییرات اساسی داشته باشد. همچنین ممکن است روی رشد بدنی ما نیز تغییراتی ایجاد شود . پس بهتر است که متناسب با آن فصل رفتار کنیم و مواد مغذی میوه و سبزیجات تابستانی را در وعده های غذایی خود بگنجانیم. در این قسمت از پلاس وی یکی از بهترین لیست ها از میوه ها و سبزیجات مخصوص فصل تابستان را فراهم کرده ایم. پس بهتر است با غذاهای زمستانی خداحافظی کنید و به مواد مغذی روی بیاورید که مخصوص تابستان می باشد.
بهترین میوه ها برای فصل تابستان
1. هندوانه
حقیقتاً نمی توان از هندوانه در فصل تابستان چشم پوشی کرد. هندوانه باعث آبرسانی بدن شما مب شود و اثرات خنک کننده در روزهای گرم تابستانی دارد. هندوانه غنی از لیکوپن می باشد که از بیماری های قلبی و انواع سرطان ها جلوگیری می کند.
2. هلو
این میوه لذیذ بسیار شیرین است و برای تابستان مناسب است. هلو حاوی مواد معدنی مفید از جمله پتاسیم، فسفر و زینک می باشد. همچنین منبع مناسبی از فیبر و ویتامین های A، C ،E و k است.
3. توت فرنگی
توت فرنگی بافتی دارد که بیشتر آن از آب تشکیل شده است و میوه آبرسان محسوب می شود. توت فرنگی ها حاوی آنتی اکسیدان های قوی هستند که از بدن شما در برابر تخریب سلولی جلوگیری می کنند. همچنین می توانید با استفاده از آن اسموتی های خوشمزه درست کنید.
4. لیمو شیرین و لیمو ترش
لیمو ترش جزء غذا های اسیدی محسوب می شود و هر دو جزء میوه هایی می باشند که محیط داخل بدن شما را تر و تازه می کنند. هر کدام از آن ها حاوی لیموناد هستند و ترکیب پیچیده ای می باشند که به جلوگیری از سرطان و درمان آن کمک می کنند. این میوه ها حاوی فیبر، فولیک اسید و ویتامین ث هستند و حاوی ویتامین c بیشتری نسبت به مرکبات می باشند.
5. گوآوا
این میوه سرشار از ویتامین C می باشد و حاوی فیبر است. همچنین طعم شیرین و نرمی دارد. میوه گواوا معمولاً برای درست کردن شهد شربت و مربا نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
6. گیلاس
فرقی ندارد که گیلاس را به صورت پخته و کمپوت یا به صورت خام استفاده کنید. در هر صورت این میوه تابستانی سرشار از مواد مغذی می باشد. گیلاس حاوی مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها، فیبر حلال و بتاکاروتن است.
7. انبه ها
انبه ها طعم بسیار عالی دارند که حاوی مواد مغذی هستند و برای درمان بیماری های مختلف به کار می روند. باید یاد بگیرید که چگونه یک انبه را برش دهید و از راه های مختلف از آن استفاده کنید. انبه ها معمولاً در سالاد یا شربت هم مورد استفاده قرار می گیرند.
8. آناناس
آناناس یک میوه آبدار است و مخصوص فصل تابستان می باشد. مواد مغذی زیادی دارد. آناناس ها حاوی منبع از بروملاین می باشند. بروملاین یک آنزیم است که اغلب در گوشت طبیعی وجود دارد. همچنین می تواند فواید زیادی برای سلامتی داشته باشد، مثل کاهش ورم و جلوگیری از سوزش عضلانی.
9. پاپایا
پاپایا یک میوه نارنجی رنگ زیبا می باشد که مقدار کمی مزه تلخ دارد. طعم آن نیز به طور کلی شیرین محسوب می شود. پاپایای مخصو ص هوای گرم مواد مغذی بالایی دارد و حاوی مقدار زیادی پتاسیم و ویتامین c و فولات می باشد.
10. گوجه فرنگی
باور کنید یا نه، گوجه فرنگی ها به شدت حاوی مواد مغذی هستند که می توانید آن ها را خام، پخته یا به صورت سس مصرف کنید. گوجه فرنگی مانند هندوانه حاوی لیکوپن می باشد. همچنین منبع قابل توجهی از ویتامین c و پتاسیم محسوب می گردد.
11. تمشک سیاه
تمشک انواع متفاوتی دارد اما تمشک سیاه یک میوه عالی تابستانی محسوب می شود و مانند گیلاس است. طعم آن نیز کمی شیرین است و حاوی آب و آنتی اکسیدان می باشد.
12. آووکادو
آووکادو میوه زرد و سبز تابستانی ، حاوی چربی بالا اما از نوع چربی خوب می باشد. بافت آووکادو بافت کرمی است و جایگزین مناسبی برای بسیاری از میوه های زمستانی است. آووکادو را در سالاد ها و در ساندویچ های ترکی بسیار استفاده می کنند. همچنین طعم بسیار خوشمزه ای با تخم مرغ پیدا می کند. آووکادو یک ماده مغذی، انرژی زا و سیر کننده برای صبحانه است.
بهترین سبزیجات تابستانی مفید برای روزهای گرم
1. خیار
خیار بدن شما را به شدت خنک می کند، کالری کمی دارد و بیشتر خیار از آب تشکیل شده که می تواند باعث آبرسانی بدن شما در فصل تابستان بشود. خیار را می توانید به انواع مختلف مصرف کنید. همچنین منبع عظیمی از فیبر می باشد.
2. فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای در رنگ های متنوع وجود دارد و نه تنها زیبا است، بلکه می تواند مواد مغذی به بدن شما برساند. فلفل دلمه ای حاوی ویتامین c, E و K می باشد و همچنین غنی از پتاسیم و فولات است.
3. هویج
هویج یک میوه کاملاً ترد و حاوی مواد مغذی است. هویج یک میوه با رنگ روشن و حاوی بتاکاروتن می باشد که در بدن به ویتامین آ تبدیل می شود. هویج منبع خوبی از فیبر، ویتامین k و پتاسیم است.
4. کدو
کدو میوه ای شبیه به خیار می باشد که مواد مغذی بالایی دارد اما بر عکس خیار، می توان به صورت پخته نیز آن را مصرف کرد. کدو سوخاری شده و بخارپز طعم بسیار عالی دارد. همچنین کالری آن نیز بسیار کم است و منبع عظیمی از ویتامین های A و C است.
5. ذرت شیرین
ذرت شیرین یک نوع از سبزیجات بسیار خوشمزه محسوب می شود و به سادگی قابل استفاده است. منبع غنی از فیبر و پتاسیم می باشد که دو جزء اصلی برای سلامت قلب محسوب می شود.
6. بامیه
بامیه معمولا در نواحی گرمسیری پرورش داده می شود. یک نوع از سبزیجات سبز رنگ شبیه به انگشت دست می باشد. بامیه سرشار از فیبر، ویتامین k و فولات است. همچنین استفاده های متنوعی دارد می توانید آن را در خورشت و سالاد استفاده کنید.
7. لوبیا سبز
لوبیا سبز در فروشگاه ها هر ساله یافت می شود. بسیاری از افراد فکر می کنند که در همین فصل باید آن را استفاده کنند اما بهترین زمان ممکن تابستان می باشد.
8. بادمجان
بادمجان یک میوه بنفش رنگ است که حاوی مواد مغذی مفید می باشد. بهتر است که این میوه تابستانی را در غذاهایی مثل پیتزا استفاده کنید. همچنین آن را با استفاده از روغن زیتون و لیمو طعم دار و میل کنید.
9. موسیر
موسیرها معمولا در اردیبهشت و خرداد بیش از همیشه رواج دارند و معمولاً شبیه سیر و پیاز قرمز رنگ می باشند. موسیر ها طعم ملایم تری دارند و شیرین تر هستند و مورد علاقه بسیاری از افراد محسوب می شوند.
10. قارچ
انواع مختلفی از قارچ ها وجود دارند که در طول فصل تابستان مورد استفاده قرار می گیرند. قارچ کالری بسیار کمی دارد. کربوهیدرات و چربی آن نیز پایین است. همچنین به طور طبیعی فاقد گلوتن و کلسترول است.
رسپی های سالم مخصوص فصل تابستان
فصل تابستان مواد مغذی زیادی دارد. همچنین گزینه های مختلف را در اختیار شما قرار می دهد. رسپی های زیر برای فصل تابستان مناسب می باشد:
سالاد میوه های تابستانی
یک سالاد میوه تازه برای فصل تابستان بسیار عالی است که در این قسمت رسپی آن را قرار می دهیم.
اول از همه هلو، توت فرنگی و مقداری پرتقال را در اندازه های یکسان برش بزنید.
کمی آب لیموی تازه به آن اضافه کنید.
آن را داخل یخچال یا فریزر بگذارید و هر وقت خواستید میل کنید.
همچنین می توانید مقدار کمی ماست یا جو هم به آن اضافه کنید.
سالاد ذرت مکزیکی
این سالاد برای فصل تابستان بسیار عالی است. مرغ گریل شده داخل آن نیز می تواند به تعادل این وعده غذایی کمک کند. مقداری ذرت را گریل کنید. سپس پوست آن را جدا کرده و با گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای قرمز، موسیر و کمی لوبیا سیاه مخلوط کنید. کمی آبلیمو نیز به این سالاد اضافه کنید و از طعم و مزه آن لذت ببرید.
رسپی کدو
این رسپی سبزیجات بسیار سبک و حاوی کربوهیدرات کم می باشد و جایگزین مناسبی برای پیتزا در روزهای گرم تابستان است. بهتر است دمای اجاق گاز را روی 375 درجه فارنهایت قرار دهید. سپس مقداری کدو را به صورت عمودی از وسط نصف کنید و آن را داخل ورقه های مخصوص طبخ قرار دهید. کمی سس گوجه یا گوجه خرد شده به آن اضافه کنید. همچنین می توانید مقدار کمی پنیر موزارلا، آب نارنج و ریحان نیز به آن اضافه کنید. اجازه دهید که حدود 15 تا 20 دقیقه بپزد؛ تا جایی که کدو کاملا پخته شود و پنیر آب شود و بعد میل کنید.
ماست و هلو گریل شده
مقدار کمی هلو را در ظرف مخصوص گریل قرار دهید. حدود 4 تا 5 دقیقه بعد، آن را به صورت گریل شده در بیاورید و کمی ماست یونانی، دارچین و مقداری عسل به آن اضافه کنید و نوش جان بفرمایید.