مصرف میوه و سبزیجات به صورت روزانه علاوه بر اینکه در سلامتی تاثیر دارد باعث شادابی و نشاط می شود اما سبزیجات را باید به صورت پخته یا تازه و بدون چاشنی و انواع سس ها مصرف کرد تا مفید واقع شوند.
برای حفظ فواید سبزیجات آن هارا اینگونه مصرف کنید
مصرف روزانه سبزیجات و میوه ها سلامتی انسان را تضمین می کند و از بروز بسیاری از بیماری ها هم پیشگیری یه عمل می آورد. مصرف سبزیجات از بروز بیماری های مزمن مانند بیماری های قلبی، دیابت، سرطان و چاقی پیشگیری می نماید. مقدار سبزیجات مورد نیاز بدن با توجه به هرم راهنمایی غذایی به طور کلی روزانه 200 گرم می باشد که این مقدار برای سالمندان بالای هفتاد سال و نوجوانان و کودکان کمتر است.
بر اساس تحقیقات جدید رنگ سبزیجات در طبقه بندی خواص آنان نقش دارد از این رو مصرف سبزیجات با رنگهای متنوع برای سلامت توصیه می گردد در واقع رنگها در سبزیجات بر خواص منحصر بفرد آنها اشاره دارد. مصرف سبزیجات با رنگهای متفاوت امکان بدست آوردن بالاترین نتیجه را برای شخص ممکن می سازد و سیستم ایمنی بدن را قوی تر می سازد و موجب طول عمر بیشتر شخص می گردد.
نحوه مصرف صحیح سبزیجات
انواع مختلف سبزیجات منابع غنی از ریزمغذی ها و املاح مفید برای بدن هستند اما برخی از سبزی ها به نسبت مفید تر و مغذی تر از انواع دیگر هستند و علاوه بر این سبزیجات باید به شیوه سالم در برنامه غذایی سرو شوند.
وب سایت «مای پلیت» در مقاله جدیدی چندین پیشنهاد مفید ارائه کرده که به شما کمک می کند با انتخاب سبزیجات مفیدتر، مواد مغذی بیشتری به بدنتان برسانید.
کارشناسان در این مقاله مصرف صیفی ها و سبزی های غنی از پتاسیم مانند سیب زمینی شیرین، سیب زمینی سفید، گوجه فرنگی، لوبیا، اسفناج، باقالی، دانه سویا و عدس را توصیه می کنند.
متخصصان تغذیه در عین حال تاکید دارند که سبزیجات را تا حد امکان ساده و پخته مصرف کنید و خیلی کمتر به آنها سس و چاشنی بیافزاید چرا که این افزودنی ها به سرعت چربی و کالری غذا را هر چه قدر هم که از مواد خوراکی سالم تهیه شده باشد، بالا می برند. بنابراین توصیه می کنیم قبل از مصرف مواد غذایی آماده و بسته بندی که حاوی سبزیجات هستند، برچسب محتویات آن را به دقت مطالعه کنید و تا حد امکان از سبزیجات ساده و بدون چاشنی و افزودنی استفاده نمایید.
به نقل از سایت «فیلی»، کارشناسان تغذیه همچنین تاکید دارند که با مصرف سبزیجات تازه به جای وعده های غذایی آماده و فرآوری شده، می توانید مقدار مصرف سدیم روزانه را کاهش دهید. اگر هم ناچار به استفاده از سبزیجات کنسروی هستید، دقت کنید که میزان سدیم آن پایین بوده یا کاملا بدون نمک تهیه شده باشند.
سبزیجات ویتامین ها و املاح معدنی خود را بر اثر پختن و سرخ نمودن بیش از اندازه از دست می دهند بنابراین سبزیجات را زیاد از حد نپزید و سرخ ننمایید و تا حد امکان از سبزیجات به صورت خام و یا نیم پز استفاده کنید. بخارپز کردن بهترین نوع طبخ سبزی می باشد یا سبزی ها را با آب کم بپزید تا آب آنان به خورد خودشان برود و ویتامین و املاح معدنی آنها بهدر نرود. مدت زمان طبخ طولانی سبزیجات می تواند بسیاری از ویتامین ها را از بین ببرد سعی کنید سبزیجات را در مدت زمان کوتاه بپزید و اگر مشکلی با هضم سبزیجات خام ندارید بهتر است که آنها را خام مصرف کنید.