وی فور یو
یک سال پیش / خواندن دقیقه

سفید کردن دندان با بیلیچینگ بهتره یا لامینت؟

سفید کردن دندان با بیلیچینگ بهتره یا لامینت؟

برای سفید کردن دندان چند روش وجود دارد, در این مطلب بررسی میکنیم که کدام روش عوارض کمتری دارد بیلیچینگ یا لامینت؟

روش های سفید کردن دندان ها

بدیهی است که داشتن دندان های سفید و درخشان لبخند را زیباتر می کند. البته تنها مزیت دندان های درخشان، اصلاح طرح لبخند نیست، دندان های درخشان سلامت دهان و دندان را نیز بهبود می دهد.

زیبایی یکی از نیازهای بشر است و انسان در تمامی شرایط زندگی تلاش می کند زیبایی را در زندگی خود وارد کند.
همچنین در دنیا تخصص های فراوانی برای زیبا و زیبا تر شدن وجود دارد، دندان ها که یکی از رکن های اساسی در زیبایی به حساب می آیند نیز از این قاعده مستثنا نیستند و امروزه زیبا سازی دندان یکی از پرطرفدار ترین اقدامات بخصوص در جوانان است.

سفید کردن دندان

عوارض سفید کردن دندان ها

اخیرا تب زیباسازی دندان ها کشور را فراگرفته است، نظارت های زیادی در تمامی جاهای دنیا به این اقدام وجود دارد، اما همان طور که ما در خیلی از زمینه ها نیازمند نظارت بیشتری هستیم متاسفانه در خصوص نظارت بر دندان پزشکی ها نیز این تبعات وجود دارد. مردم خیلی مشتاقند تا دندان های سفید و زیبا داشته باشند به همین سبب افراد بدون درنظر گرفتن عواقب آن دست به این چنین اقدامات می زنند.

اولین مسئله ای که افراد به دنبال آن هستند سفید کردن دندان هاست، راه های متفاوتی برای این کار وجود دارد که این راه های گوناگون باعث می شود دیدگاه های مختلفی برای زیباسازی دندان ها وجود دارد مانند کامپوزیت ها، لمینت چینی ها با تراش و بدون تراش، جراحی های لثه و در انتها جراحی های فک می شود.

سفید کردن دندان ها به وسیله مواد شیمیایی، بطوری که دندانپزشک لثه فرد را با محافظی می پوشاند و مواد سفید کننده را روی دندان قرار داده تا به وسیله اکسیژنی که در بافت دندان وارد می شود بتواند دندان را تغییر رنگ دهد همین روش را نیز می توان با دستگاه انجام داد با این تفاوت که زمان دستیابی به نتیجه کاهش می یابد. نتیجه این کار این است که دندان های تیره بیمار که مشکلاتی چون پوسیدگی یا بدشکلی ندارد را سفید می کند. البته ناگفته نماند این دسته اقدامات عوارض خاص خود را دارد بخصوص آن دسته از روش ها که در خانه توسط خود افراد انجام می شود و ما به هیچ عنوان آن را پیشنهاد نمی کنیم.

البته بیلیچینگ یا سفید کردن دندان ها توسط دندانپزشک گرچه تحت نظارت متخصص و با تمام جوانب علمی انجام می گیرد، قابل قبول تر محسوب می شود. دندان مانند چشم و قلب یک عضو زنده است، ماده بیلیچینگ برای تغییر رنگ دندان ها در دندان نفوذ می کند و قطعا در بافت دندان تغییری را حاصل می کند و زمانی که این کار توسط غیر متخصص صورت گیرد عوارض جدی را نیز به دنبال دارد. آسیب هایی که به عصب دندان وارد می شود که دردهای بسیار شدیدی را به همراه دارد. همچنین استفاده از روش بیلیچینگ باید به صلاحدید پزشک انجام شود چرا که استفاده از این روش بستگی به وضعیت دندان ها فرد دارد لذا به هیچ عنوان افراد خودسرانه و در منزل اقدام به این کار نکنند

علاوه بر موارد ذکر شده تنها آسیب وارد شده به دندان ها نیست بلکه در این جا لثه ها نیز نیازمند محافظت هستند در غیر این صورت باعث سوختگی لثه ها می شود. اما اگر کنترل ها بصورت دقیق صورت گیرد می توان در سفید کردن دندان بدون داشتن کمترین عوارض از آن استفاده کرد. اما حساسیت به سرما، ترشی، شیرینی جزء عارضه هایی است که در اکثر موارد گریبان گیر افراد می شود.
یکسری روش ها مانند لامینت که حدود 1 الی 2 میلی متر از دندان تراشیده می شود که به جای آن یک چینی مخصوص طراحی شده روی سطح دندان قرار می گیرد، حال اگر تراشیدن دندان به دلیل تغییر رنگ باشد اصلا کار مناسبی نیست ولی در دنیا و کشورها ما مراجعین این دسته از روش ها بسیار بالاست، توصیه ما متخصصین این است که سلامت دندان ها را فدای زیبایی نکنند.

پوشش های چینی بدون تراش روش جدیدی برای زیباسازی دندان هاست که امروزه به «لبخندهای هالیوودی» مطرح شده است، بدین صورت که متحرک هستند و یا به دندان چسبانده می شود. دندان هایی که از نظر فرم و آناتومی مشکلی ندارند قالبگیری می شوند، یک پوسته همانند لنز ساخته شده و بدون تراش روی دندان قرار می گیرد و جزء روش های پرطرفدار در جهان محسوب می شود.

علاوه بر اینکه لامینت و ونیر کامپوزیتی هردو جهت برطرف کردن زردی و بدفرمی دندان ها و طراحی لبخند به کار می روند اما تفاوت هایی که در این میان مطرح می شود این است که جنس ماده استفاده شده و مراحل ساخت آنها گوناگون است. لامینت پس از تراش دندان و قالبگیری توسط لابراتوار ساخته شده، فرم نهایی توسط دندانپزشک داده می شود و پروسه درمان آن حدود دو الی سه هفته زمان می برد. ونیر کامپوزیت توسط دندانپزشک در همان جلسه اول فرم داده شده و نیاز به تراش دندان و قالب گیری ندارد. با این توضیحات ونیرهای کامپوزیتی همواره از لامینت ها ارجحیت دارند همچنین در بین ایرانی ها این روش پرطرفدارتر است.

در دندانپزشکی یک بخشی به نام پیشگیری در ارتودنسی وجود دارد که با همکاری انجمن دندان پزشکی کودکان و انجمن ارتودنسی در تلاش هستیم تا در سطح کشور تقاضا کنیم که مردم فرزندانشان را در مرحله دندان های مخلوط تحت مراقبت دندان پزشک قرار دهند، لذا در تلاش هستیم که دندان های کودکان تا حد ممکن سالم بمانند حتی دولت در قالب طرح تحول سلامت دهان و دندان نیز اقداماتی را انجام داده است. والدین پیشگیری ارتودنسی در کودکان را جدی بگیرند تا در سنین بالا از صرف هزینه های گزاف جلوگیری شود.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع