شله زرد کام دیابتی ها را تلخ میکند
دیابتی ها باید در خوردن برخی از مواد غذایی احتیاط کنند از جمله شله زرد . پزشکان توصیه میکنند افراد دیابتی شله زرد نخورند یا حداقل در خوردن آن مراعات کنند . خوردن امر بسیار مهمی محسوب می شود. مهمترین نگرانی در کنترل دیابت کنترل میزان قند خون فرد در محدودۀ طبیعی است، به این منظور فرد دیابتی باید از خوردن برخی از غذاها پرهیز کند و برخی دیگر را که برای کنترل دیابت مفید هستند، مصرف کند.
افرد مبتلا به دیابت باید تلاش کنند که در محدودۀ وزن سلامت باقی بمانند و از رژیم سالمی تبعیت کنند.
بطور کلی غذایی وجود ندارد که دیابتی ها کلاً از خوردن آن منع شده باشند و نیازی به حذف کامل شکر و مواد شیرین نیست . اما افراد مبتلا به دیابت باید سعی کنند که از غذاهایی که دارای مقدار زیادی قند و چربی هستند، بمقدار کم مصرف کنند. بنابراین اگربه دیابت مبتلا هستید شما می توانید یک بار در ماه به خودتان اجازۀ خوردن کیک یا بیسکویت را بدهید.
یک پزشک عمومی با اشاره به حجم بالای نذورات در ایام ماه محرم به بیماران دیابتی هشدار داد و گفت:بهتر است این بیماران از مصرف گروه های غذایی خطرناک از جمله شله زرد اجتناب کنند.
یک پزشک عمومی درباره افراد دیابتی اظهار کرد:مهمترین توصیه متخصصین به افراد با سابقه بیماری دیابت مصرف کم کربوهیدرات ها، کالری ها، چربی ها و همچنین کاهش وزن است.
وی تصریح کرد:با توجه به اینکه در ایام ماه محرم مصرف شله زرد، شربت و نذوراتی که غالبا بر پایه برنج می باشد بیشتر است، به بیماران دیابتی توصیه می شود در مصرف این گروه های غذایی دقت و توجه بیشتری داشته باشند.
خوردن شله زرد برای افراد دیابتی توصیه نمیشود
این پزشک عمومی بیان کرد:حجم بالای نذورات موجب جذب و تشویق افراد به مصرف بیشتر آن می شود، لذا افراد دیابتی باید در مصرف خوراکی ها طبق دستور پزشک خود عمل نموده و توصیه می شود افراد سعی کنند به سبب حجم بالای توزیع، حجم زیادی غذا مصرف نکنند.
همچنین توصیه می شود از هر گروه غذایی حجم کم و در فواصل زمانی طولانی تری مصرف شود.
وی ادامه داد:افرادی که دیابت دارند از مصرف مواد کربوهیدرات دار مانند قند و شکر که در غذاهایی همچون شله زرد مورد استفاده قرار می گیرد، پرهیز کنند.
این پزشک عمومی اظهار داشت:از آنجا که مواد نشاسته دار نیز قند آزاد می کنند توصیه می شود افراد دیابتی در مصرف غذاهایی مانند برنج و سیب زمینی محدودیت قائل شده و در صورت امکان از مصرف برنج بپرهیزند و یا به مصرف دو تا سه قاشق اکتفا کنند.
اضافه وزن مهمترین علت در ایجاد دیابت می باشد و به دلیل این که در این ایام غذاها با حجم زیاد پخت می شود میزان چربی در آن افزایش یافته و ممکن است مشکلاتی را برای افراد دیابتی ایجاد کند.
این پزشک عمومی توصیه کرد:هرچند معتقدیم با یک یا دوبار مصرف برنج و یا نذورات شیرین اتفاقی نمی افتد ولی بهتر است برای جلوگیری از مشکلات بعدی در مصرف این گروه های غذایی مراعات بیشتری کنیم.