وی فور یو
2 سال پیش / خواندن دقیقه

رژیم اصلی اگزما و خوردنی های مفید و مضر آن

رژیم اصلی اگزما و خوردنی های مفید و مضر آن

یکی از اصل ترین عوامل تشدید و تحریک بیماری اگزما تغذیه نامناسب می باشد. برای درمان یا کاهش علائم اگزما باید از رژیم مناسب اگزما استفاده کنید.

رژیم اگزما و مواد غذایی مفید و مضر برای مبتلایان آن

شاید تعجب کنید که اگزما نام یک رژیم هم باشد زیرا شما تا به حال اگزما را به عنوان یک نوع حساسیت دردناک همراه با خارش، قرمزی و ترک خوردن پوست می دانستید. تقریبا 10 تا 20 درصد از کودکان تحت تاثیر اگزما قرار می گیرند.

جالب است بدانید به همین منظور می توان با رعایت بعضی از مواد غذایی، احتمال ابتلا به اگزما را کاهش داد، البته با رژیم مخصوص اگزما که در این بخش از پلاس وی به آن پرداخته ایم.

غذا، یکی از عاملان اصلی اگزما

ابتلا به اگزما به دلیل آلرژی غذایی، مشکل رایجی است که در افراد متفاوت اگزما را تحریک می کند. برخی از مواد غذایی در تشدید علائم اگزما تاثیر بیشتری دارند که معمولا اصلی ترین آن ها شامل موارد زیر است:

  • تخم مرغ
  • لبنیات مخصوصاً شیر گاو
  • بعضی از ماهی ها
  • بادام درختی
  • بادام هندی

تخم مرغ

بهترین مواد غذایی در صورت ابتلا به اگزما

بسیار مهم است که بدانید از چه غذاهایی باید دوری کنید و در کنار آن چه غذایی را در رژیم روزانه خود وارد کنید. مواد غذایی که در این قسمت به شما معرفی می کنیم ضد التهاب هستند و به بهبود علائم کمک خواهند کرد:

ماهی چرب

اسید های چرب امگا 3 به کاهش التهاب در بدن کمک می کنند که معمولاً در گیاهان و غذاهای دریایی یافت می شوند. انسان ها به طور طبیعی اسید چرب امگا 3 تولید نمی کنند. ماهی و بعضی از غذاهای دریایی خاص به طور طبیعی حاوی امگا 3 هستند که برخی از آن ها شامل موارد زیر می باشند:

  • ماهی سالمون
  • تن ماهی
  • روغن کبد کد ماهی
  • هرینگ
  • ماهی ساردینس
  • ماهی خاویار

ماهی سالمون

همچنین مواد غذایی زیر منابع گیاهی از امگا 3 هستند:

  • بذر کتان
  • دانه چیا
  • گردو
  • سویا
  • اسفناج
  • بروکسل

مواد غذایی حاوی کرستین

کرستین یک نوع فلاونوئید در گیاهان است و یک آنتی اکسیدان و آنتی هیستامین قوی محسوب می شود که با التهابات بدن مبارزه کرده و از اگزما جلوگیری می کند که مواد غذایی زیر این ماده را در خودشان دارند:

  • سبزیجات برگدار
  • پیاز قرمز
  • سیب
  • فلفل
  • بروکلی
  • چای سبز
  • چای سیاه
  • بلوبری
  • نارنگی

همچنین می توانید از مکمل این فلاونید هم استفاده کنید.

سبزیجات برگدار

پروبیوتیک ها

پروبیوتیک ارگانیسم های زنده هستند که فواید زیادی برای سلامتی دارند. همچنین به گوارش کمک می کنند و نه تنها معده و روده را سالم نگه می دارند، بلکه از اگزما هم جلوگیری می کنند. نمونه هایی از مواد حاوی پروبیوتیک شامل موارد زیر است:

  • ماست
  • کفیر
  • سوپ سرکه

اگر از مواد غذایی مخمری استفاده نمی کنید، سعی کنید پروبیوتیک را به صورت کپسول مصرف کنید.

ماست

از چه مواد غذایی در صورت ابتلا به اگزما باید دوری کرد؟

مواد غذایی هستند که اگزما و آلرژی را افزایش می دهند و شامل موارد زیر می باشند. تا جایی که می توانید از آن ها دوری کنید:

  • لبنیات
  • تخم مرغ
  • گلوتن
  • گندم
  • گوجه فرنگی
  • بادام درختی
  • بادام هندی
  • میوه های مرکبات
  • سویا
  • رنگ دهنده های مصنوعی در مواد غذایی
  • شیره ذرت با فروکتوز بالا
  • چربی های ترانس
  • شیرین کننده های مصنوعی

گلوتن

چرا باید از رژیم کتو دوری کرد؟

رژیم هایی با چربی بالا مثل رژیم کتو یا رژیم آتکین که در بخش تناسب اندام پلاس وی در موردشان کامل توضیح دادیم، عاملی برای التهابات مزمن محسوب می شود و بهتر است که در صورت ابتلا به اگزما از آن ها دوری کنید.

اگر در طول رژیم کتو، هر گونه قرمزی روی پوست احساس کردید و علائم زیر را داشتید، بهتر است هر چه سریع تر ماده آلرژی زا را قطع کنید:

احساس خارش و قرمزی در قفسه سینه، شکم و قسمت بالای کمر. ایجاد لکه های قهوه ای روی پوست بعد از ناپدید شدن قرمزی ها.

در این حالت بهتر است که هر چه سریع تر به پزشک مراجعه کنید. معمولا در چنین مواردی پزشک می تواند گزینه های دیگری را در اختیار شما قرار دهد که کارآمد تر خواهد بود.

رژیم کتو

رژیم دیس هیدروتیک و رژیم حذفی

رژیم دیس هیدروتیک مربوط به افرادی است که مبتلا به اگزمای دیس هیدروتیک هستند که معمولاً دست و پای آن ها را درگیر می کند. در حالی که رژیم حذفی مخصوص افرادی است که باید بعضی از مواد غذایی را برای بهبود علائم از رژیم غذایی خود حذف کنند.

رژیم دیس هیدروتیک چیست؟

اگزمای دیس هیدروتیک اغلب از طریق مواد غذایی حاوی نیکل و کبالت تحریک می شود. خوردن فلز شاید ترسناک به نظر برسد اما نیکل و کبالت معمولاً در خاک یافت می شوند و بقایای مواد غذایی هستند. اگرچه که ضرر خاصی ندارند اما اگر می خواهید از آن ها دوری کنید، باید بدانید که مواد غذایی زیر را باید حذف کنید:

  • عدس
  • چای سیاه
  • شکلات
  • لوبیا
  • نخود
  • سویا
  • دانه ها
  • گوشت های کنسرو شده

دانه ها

ویتامین c یک مبارزه کننده طبیعی است که می تواند از جذب فلز جلوگیری کند. به همین دلیل می توانید از مواد حاوی ویتامین c استفاده کنید که شامل موارد زیر هستند:

  • پرتقال یا آب پرتقال
  • بروکلی
  • پاپایا
  • فلفل دلمه ای زرد، قرمز و سبز
  • سیب زمینی شیرین
  • توت فرنگی
  • گوجه فرنگی
  • کیوی
  • گل کلم

ویتامین c 

رژیم حذفی اگزما معمولاً بعد از 6 الی 24 ساعت گذشتن از مصرف غذاهای تحریک کننده ایجاد می شود. اگر هنوز نسبت به غذای تحریک کننده ای که مصرف می کنید آگاهی ندارید، پزشک می تواند برای شما رژیم حذفی در نظر بگیرد و به سادگی مواد غذایی که عاملی برای اگزما هستند را از رژیم غذایی شما حذف کند. بعد از مدتی صبر می کند تا واکنش بدن شما را ببیند. اگر بهبود پیدا کردید، نتیجه قطعی را به شما اعلام خواهد کرد.

آیا رژیم فاقد گلوتن می تواند به کاهش اگزما کمک کند؟

اگزما معمولاً توسط افراد مبتلا به بیماری سلیاک و دیگر مشکلات گلوتن در بدن ایجاد می گردد. علائم رایج بیماری سلیاک شامل موارد زیر است:

  • نفخ
  • خستگی
  • کاهش وزن
  • کم خونی مرتبط با کمبود آهن
  • یبوست
  • افسردگی
  • اسهال
  • قرمزی

هیچ کس نمی خواهد که در زندگی مصرف نان را قطع کند اما خبر خوب این است که تعداد بیشماری از رژیم های فاقد گلوتن وجود دارد که جایگزین های خوبی برای نان در نظر می گیرند.

رژیمی به عنوان جلوگیری از اگزما در دوران بارداری

همه مادران باید تا جایی که می توانند غذای سالم بخورند. بعضی از تحقیقات نشان می دهد که مادران شیرده با سابقه خانوادگی ابتلا به اگزما در صورت رعایت نکات گفته شده احتمال ابتلای کمتری به اگزما دارند؛ مخصوصاً زمانی که مصرف شیر گاو در رژیم غذایی آن ها قطع می شود.

کودکان شیرخوار هم در سه ماه اول معمولاً کمتر در معرض اگزما قرار می گیرند پس بهر است این مادران برنامه ی غذایی خود را تحت کنترل کامل پزشک تنظیم کنند.


هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع