با سن یائسگی زنان آشنا شوید
یائسگی؛ تاریخی است که در آن خانم ها به مدت 12 ماه پریود نمی شوند. طبق گزارشات ، سن یائسگی در جهان معمولاً بین 45 تا 55 سال است که اغلب سن میانگین یائسگی 51 سال اعلام می شود اگرچه بسیاری از خانم ها زودتر از این سن هم، یائسگی را تجربه می کنند. در این قسمت از پلاس وی در مورد سن یائسگی زنان بیشتر توضیح خواهیم داد.
در چه سنی یائسگی آغاز می شود ؟
دوران پیش از یائسگی؛ یعنی دوران پریودی که در نهایت به یائسگی می انجامد و باعث توقف پریود های فرد می شود. این مرحله تغییری، عموماً به زمانی مرتبط است که یک خانم وارد سن یائسگی شود. هیچ سن و تاریخ دقیقی وجود ندارد که بدانیم چه خانم هایی در چه سنی وارد دوران پیش از یائسگی می شوند و برای هر خانم این سن متفاوت است. این تغییر معمولاً هفت سال قبل از تاریخ یائسگی فرد رخ می دهد اما ممکن است تا 10 سال هم طول بکشد. در طول این دوران نوسانات هورمونی در بدن خانم ها ایجاد شده و باعث کاهش تولید استروژن و پروژسترون خواهد شد.
پیشنهاد می کنیم برای اطلاع از تمامی علائم و نشانه های یائسگی مطلب "یائسگی در زنان با چه علائمی آغاز می شود؟" را حتما چک کنید.
در یائسگی دقیقاً چه اتفاقی می افتد ؟
همانطور که بالاتر هم اشاره کردیم، یائسگی یعنی 12 ماه قطع خونریزی پریود که در این زمان تخمدان دیگر تخمک آزاد نمی کند و اکثر خروجی های هورمون های جنسی در این دوران اتفاق می افتد. بعضی از افراد یائسگی زودرس دارند و برای آن ها بین سن 40 و 45 سال اتفاق می افتد. علائم پیش از یائسگی حتی ممکن است در میانه 30 سالگی هم رخ بدهد. بعضی از علائم ممکن است از بین بروند اما بعضی دیگر همچنان ادامه پیدا خواهند کرد.
چه زمانی یائسگی پایان می یابد؟
بعد از این که خانمی به سن یائسگی می رسد، وارد دوران پس از یائسگی می شود. یعنی نابارور خواهد بود و دیگر پریود نخواهد شد. اگر خانمی در دوران پس از یائسگی باز هم خونریزی داشته باشد، حتما باید به پزشک مراجعه کند. کاهش سطح استروژن باعث می شود که خانم ها بیش از همیشه در معرض مشکلات جدی مانند پوکی استخوان، افسردگی، بیماری قلبی - عروقی و غیره قرار بگیرند.