برطرف کردن سکسکه نوزاد
سکسکه ی نوزادان تازه متولد شده
اکثر سکسکه ها در سال های اول زندگی یا کمی بعد از تولد که والدین حتی وجود داشتن این موضوع را فراموش می کنند، اتفاق می افتد. سکسکه در نوزادان یک حالت فیزیولوژیکی است این موضوع از عامل و فاکتور سرعت در غذا خوردن و همچنین ضعف عمل هضم یک کودک کوچک ناشی می شود از این روی کودکان بزرگ نیز نگرانی کمتری درباره ی سکسکه دارند. سکسکه برای مادر نگران کننده تر از کودکان می باشد پس از ترساندن آن ها خودداری کنید که شما با این کار فقط یک حمله ی جدید برای آن ها اضافه می کنید. پاسخ کامل و درستی به این که چرا کودکان تازه متولد شده سکسکه می کند وجود ندارد، اکثریت نوزادان از وقوع سکسکه آسیب نمی بینند و برایشان ناراحتی مهمی رخ نمی دهد.اما هر مادری می خواهد به کودک خود کمک کند تا از شر سکسکه رها شود نیاز به دانستن راه و روش هایی دارد به همین دلیل به جزئیات و راهنمای کاملی برای آنها خواهیم پرداخت
دلایل سکسکه نوزادان
سکسکه در نوزادان
در مورد سکسکه بیشتر بدانید
در مورد سکسکه ی نوزاد بیشتر بدانید
سکسکه در نوزادان می تواند تا 15 دقیقه طول بکشد ، این شرایط خطرناک نیست اگر کودک بیش از حد طولانی سکسکه کند باید به پزشک مراجعه کرد و هر گونه اختلالات ارگانیک و عملکردی در کودکان تشخیص داده شود.
گاهی مواقع سکسکه های طولانی ممکن است نشان دهنده ی بیماری در بدن کودک باشد.
به عنوان مثال :سکسکه می تواند موجب بیماری های دستگاه گوارش شود ، بنابراین اگر نوزاد شما بیش از 15 دقیقه سکسکه کند لازم است به پزشک متخصص مراجعه کنید.
درمان سکسکه نوزادان
علت سکسکه نوزاد
علل سکسکه در نوزادان متفاوت می باشد، به منظور کمک به کودکانتان شما باید درک کنید و متوجه شوید که چه عاملی آن را تحریک می کند.
سکسکه در کودکان رخ می دهد اگر:
- کودک خیلی تشنه باشد.
- سکسکه ممکن است در هنگام غذا خوردن انجام شود که کودک هوا را همراه شیر ببلعد.
- یا اینکه بترسد. صداهای بلند یا نور زیاد ترسناک است.
- یا به علت پر خوری کردن رخ می دهد.
- این وضعیت زمانی رخ می دهد که غذا درون معده مانده باشد باعث انقباض دیافراگم می شود. تمام این دلایل باعث می شود که کودک سکسکه کند.
درمان سکسکه در نوزادان چگونه است؟
این سوالی که در هنگام سکسکه ی کودک پیش می آید این است که مادر کودک در هنگام سکسکه چه کاری باید انجام دهد؟
روش های متعددی برای حذف این پدیده ی نا خوشایند وجود دارد.
- رایج ترین علت سکسکه در کودکان بلعیدن هوا در هنگام خوردن غذا می باشد ، در این شرایط برای کمک به کودک باید او را به سمت راست بغل کرده و به همین ترتیب شروع به راه رفتن دور اتاق کنید. به عنوان یک قاعده، این عمل باعث می شود که کودک از شر هوای بلعیده شده رها شود و سکسکه اش پایان یابد.
- همچنین سعی کنید که همیشه یک بطری آب برای نوزاد داشته باشید که وقتی چنین اتفاقی افتاد خون سردی خود را حفظ کنید و از بلعیده شدن هوا توسط کودک جلو گیری کنید.
- اگر کودک از شیر مادر استفاده می کند طریقه ی سینه گرفتن او را ببینید ممکن است هنگام خوردن شیر حالت کودک تغییر کند و شما متوجه سکسکه ی او نشوید. اگر کودکی خیلی سکسکه کند می توانید کمی به او آب دهید و او را به سمت سینه ببرید تا دوباره به خوردن شیر ادامه دهد.
- مایع شیر کمک می کند که کودک سکسکه اش بند بیاید.
- اولین کاری که بعد از سکسکه ی نوزاد باید انجام دهید ضربه زدن به لگن او می باشد .
- موسیقی با صدای بلند یا چراغ های روشن ، احتمالا باید آن ها را از بین ببرید، کودک را با فشار ملایم به سمت آغوش خودتان فشار دهید و با او صحبت کنید و در اتاق راه بروید.
- اگر کودک هنگام مواجه شدن با یک غریبه سکسکه کرد،بهتر است تعداد دفعات دیدار با آن شخص را محدود تر کنید تا زمانی که با محیط سازگار شود به ویژه این توصیه در ماه های اولیه ی زندگی کودک بیشتر تاکید می شود.
- نوزادی که سکسکه گرفته است را روی سطح صافی بخوابانید و دست های او را بالا ببرید و پشت او را آرام ماساژ دهید تا معده او انقباض خود را کاهش دهد.
- اگر هیچ کدام از این راه حل ها کمک نکرد، می توانید آب لیمو یا بابونه به کودک بدهید ( فقط چند قطره از این مایع زیر زبان کودک برزید البته با مشورت و اجازه پزشک)
- به کودک خود بیش از حد غذا ندهید زیرا خوردن غذای بیش از حد یکی از دلایل اصلی سکسکه در نوزادان می باد.
- مقداری آب گرم می تواند سکسکه نوزاد را قطع کند.
- بر پایه ی نسخه ای قدیمی که برای درمان سکسکه نوزاد بسیار رایج بوده است در صورت تمایل می توانید مقداری آب قند به نوزاد در حال سکسکه بنوشانید تا سکسکه او کاهش پیدا کند.
- سعی کنید در طول سکسکه، حواس نوزاد خود را پرت کنید و با او بازی های مختلفی انجام دهید.
- پس در کل ؛راه های درمان سکسکه را بشناسید و از آن استفاده کنید و در صورت ادامه داشتن آن با پزشک مشورت کنید.