وی فور یو
12 ماه پیش / خواندن دقیقه

شیرینی گردویی عید حرفه ای استاد مرعشی

شیرینی گردویی عید حرفه ای استاد مرعشی

اگر دنبال یک شیرینی عید با ماندگاری بالا که سلیقه سنتی و جدیدترین ذائقه رو راضی کند هستید که البته هم در قنادی و هم خانگی قابل تهیه باشه ،طرز تهیه شیرینی گردویی پفکی قنادی از آموزشگاه شیرینی پزی سفره ایرانی رو ببینید.

شیرینی گردویی عید استاد مرعشی

شیرینی عید و شیرینی گردویی ایرانی دارای تاریخ و اهمیت فرهنگی غنی است،با آموزشگاه شیرینی پزی سفره ایرانی باشید تا چند واقعیت جالب در مورد این نوع شیرینی را بدانیم:

ریشه های تاریخی: 

شیرینی گردویی ایرانی قرن هاست که مورد علاقه مردم بوده و ریشه عمیقی در سنت های آشپزی ایرانی دارد. منشأ دقیق این شیرینی ها مشخص نیست، اما گمان می رود در زمان سلسله صفویه (1501-1736) ابداع شده باشد.

اهمیت نمادین: 

شیرینی گردویی پفکی در فرهنگ ایرانی معنایی نمادین دارد. آنها اغلب به عنوان یک ژست مهمان نوازی ارائه می شوند و به عنوان یک نماد فرخنده در نظر گرفته می شوند که نشان دهنده آرزوهای خوب میزبان برای مهمانان خود می باشد.

شیرینی نوروزی : 

شیرینی گردویی ایرانی اغلب با مناسبت ها و جشن های خاص همراه است. آنها معمولاً در تعطیلات مانند نوروز سرو می شوند.
نکات شیرینی پفکی گردویی با سفیده

چرا شیرینی گردویی پفکی میشود ؟

سفیده تخم مرغ حاوی پروتئین هایی است که توانایی به دام انداختن هوا و تشکیل حباب های ریز را هنگام هم زدن دارند. این حباب‌های هوا در طول فرآیند پخت منبسط و تثبیت می‌شوند و در نتیجه بافتی سبک و مطبوع ایجاد می‌کنند. پروتئین های موجود در سفیده تخم مرغ وقتی در معرض حرارت قرار می گیرند منعقد می شوند و حالت پفکی به شیرینی ها می دهند.

دلیل بافت پفکی و حس چشایی منحصر به فرد شیرینی گردویی هم همین موضوع میباشد.

شیرینی های بین المللی شبیه به شیرینی گردویی 

انواع مختلفی از شیرینی‌ها وجود دارند که می‌توانند با ترکیب تخم‌مرغ به بافتی پوک و ترد دست پیدا کنند. مانند:

انواع شیرینی

مرنگ ها Meringue:با هم زدن سفیده تخم مرغ و شکر به دست می آیند تا به شکل قله های سفت در بیایند، سپس آنها را تا زمانی که بیرون ترد و داخل آن جویده شوند، پخته می شوند.

ماکارون Macaron: این کوکی‌های فرانسوی ظریف و رنگارنگ با آرد بادام، پودر قند و سفیده تخم‌مرغ درست می‌شوند و در نتیجه ظاهری شفاف و داخلی نرم و جویدنی دارند.

توجه به این نکته مهم است که در حالی که تخم مرغ ها می توانند به بافت کرکی کمک کنند، تکنیک ها و نسبت های خاص مواد ممکن است بسته به دستور غذا متفاوت باشد.

شباهت ماکارون فرانسوی و شیرینی گردویی ایرانی

ماکارون ها و شیرینی های گردویی ایرانی ممکن است در نگاه اول شیرینی های کاملاً متفاوتی به نظر برسند، اما در واقع از لحاظ تکنیکی شباهت های جالب دارند که عبارتند از: 

آموزش شیرینی پزی

1.استفاده از آجیل: 

هم ماکارون و هم شیرینی گردوی ایرانی، آجیل آسیاب شده را در دستور پخت خود گنجانده اند. ماکارون ها به طور سنتی از آرد بادام استفاده می کنند، در حالی که شیرینی های گردوی ایرانی از گردوی آسیاب شده استفاده می کنند. آجیل ها طعم، بافت و غنای را به هر دو شیرینی اضافه می کنند.

2.بر پایه مرنگ: 

هم ماکارون و هم شیرینی گردوی ایرانی به مرنگ به عنوان یک جزء کلیدی متکی هستند. ماکارون ها از هم زدن سفیده تخم مرغ و شکر به دست می آیند تا مرنگی سفت و براق ایجاد شود و سپس با آرد بادام مخلوط می شود. در شیرینی گردوی ایرانی هم از سفیده تخم مرغ زده شده استفاده می شود که به بافت پوک آن کمک می کند.

3.لطیف و شکننده:

هم شیرینی ماکارون و هم شیرینی گردوی ایرانی خوراکی های لطیف و شکننده ای هستند. ماکارون ها دارای پوسته بیرونی نازک و ظریفی هستند. شیرینی های گردویی ایرانی نیز لطیف هستند و بافتی شکننده و آب شده در دهان دارند.

در حالی که ماکارون و شیرینی گردویی ایرانی ویژگی‌های متمایز خود را دارند، اما از نظر استفاده از آجیل، آماده‌سازی بر پایه مرنگ و بافت ظریف شباهت‌های جالبی با یکدیگر دارند . گویی قنادان فرانسوی و ایرانی ناخود آگاه با یکدیگر زبانی مشترک داشته اند.

طرز تهیه شیرینی گردویی در منزل

پایه ساخت شیرینی گردویی ، مرنگ ساده است پس اگر می خواهیم شیرینی گردویی رو به بهترین حالت در منزل آماده کنیم ، بهتر است استاد شیرینی مرنگ باشیم.

مرنگ ساده :

  • مواد لازم برای تهیه مرنگ
  • سفیده تخم مرغ 3 عدد 
  • کرم تارتار 1 قاشق چایخوری
  • نمک 8/1 قاشق چایخوری شکر 1 پیمانه
  • وانیل مایع 2/1 قاشق چایخوری
  • پیستری شف موسوی و طرز تهیه مرنگ

مرحله اول

لطفا سفیده تخم مرغ را که به دمای محیط رسیده است در ظرفی ریخته کمی وانیل و نمک به آن اضافه کنید و با همزن خوب بهم زده تا کف کند ،کم کم شکر را به آن اضافه کرده بهم زده تا کاملا سفت و سفید شود.

مرحله دوم:

در سینی شیرینی پزی کاغذ روغنی قرار داده و دایره های به قطر هشت سانتی متر روی کاغذ بکشید و داخل دایره ها را با قیف مقداری از مرنگ قرار دهید. سپس بمدت یکساعت در فر 100 درجه سانتیگراد قرار داده تا بپزد بعد فر را خاموش کرده و به مدت یک ساعت در فر خاموش بماند تا خنک شود.

 میتوانید در زمان مصرف با بستنی یا خامه و میوه مرنگ ها را پر کنید .

ادامه آموزش های استاد مرعشی و پیستری شف موسوی و انواع شیرینی خشک عید را  در وب سایت آموزشگاه سفره ایرانی  دنبال کنید. 

 

هر آنچه میخواهید در اینجا بخوانید
شاید از نوشته‌های زیر خوشتان بیاید
نظر خود را درباره این پست بنویسید ...

منوی سریع