مواد لازم برای آبگوشت ترش :
- گوجه فرنگی :5 تا 6 عدد متوسط
- سیب زمینی :2 تا 3 عدد
- نخود :1 پیمانه
- لوبیا :1 پیمانه
- غوره : نصف پیمانه
- پیازمتوسط :1 عدد
- سیر ریز خرد شده :5 تا 6 حبه
- نعناع : 2 تا 3 قاشق غذا خوری
- آب جوش :به میزان لازم
- نمک ، فلفل سیاه ، زردچوبه : به مقدار کافی
طرز تهیه آبگوشت ترش :
ابتدا حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید و طی آن چند بار آب آن را عوض کنید تا هم نفخ آن کاهش یابد و هم زودتر پخته شود.
بعد داخل قابلمه ای گوشت را به همراه نخود و لوبیا ، زردچوبه ، پیاز خرد شده و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید.
وقتی آب به جوش آمد حرارت را کم کنید تا گوشت و حبوبات در کنار هم پخته شوند. سیب زمینی ها را هم پوست بگیرید و پس از پخته شدن نخود و لوبیا به همراه نمک و فلفل سیاه داخل آبگوشت بریزید .
کمی بعد گوجه فرنگی های خرد شده را به همراه مقداری آبغوره داخل قابلمه آبگوشت بریزید .
تابه ای کوچک را روی حرارت ملایم قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید و سیر را داخل روغن تفت دهید تا سرخ شوند.
بعد نعنا خشک را هم داخل سیر سرخ شده بریزید و کمی تفت دهید و داخل آبگوشت بریزید.در آخر آبگوشت را بچشید و بعد از لعاب دار شدن از روی حرارت بردارید.
در این آبگوشت بجای گوجه فرنگی میتوان از رب گوجه هم استفاده کرد و برای خوشرنگ کردن آبگوشت بهتر است رب را در کمی روغن تفت دهید.
نکات تکمیلی در مورد آبگوشت ترش
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 3 ساعت میباشد .
آبگوشت ترش را می توانید در وعده نهار - شام - سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 6 نفر مناسب میباشد .