طرز تهیه خرمالو خشک درسته و اسلایسی در منزل
خرمالو یکی از میوههای خوشمزه پاییزی است که سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و برای سلامتی بسیار مفید است. خشک کردن خرمالو یک روش عالی برای داشتن این میوه خوشمزه در طول سال است پس اگر می خواهید برای مهمانی، دورهمی و... خرمالو خشک داشته باشید، این بخش از پلاس وی را بخوانید تا با روش های تهیه خرمالو خشک آشنا شوید.
انتخاب خرمالو برای خشک کردن
برای خشک کردن خرمالو میوه ای را انتخاب کنید که رنگ نارنجیپررنگ و بافتی سفت داشته و به راحتی بتوان آن را لایه لایه کرد. شما برای برش دادن خرمالوهایی که بافتی نرم دارد، با سختی مواجه خواهید شد.
طرز تهیه خرمالو خشک درسته
- برای تهیه خرمالو درسته، خرمالوهای سفت را انتخاب کنید.
- پوست خرمالو را بکنید.
- خرمالوها را از ساقه به یکدیگر ببندید و در آفتاب آویزان کنید.
- در طی مدت خشک کردن آنها را بهطور مرتب و روزانه ماساژ دهید تا شکل و بافت متفاوتی به خود بگیرند.
طرز تهیه خرمالو خشک شده اسلایسی یا چیپس خرمالو
برای خشک کردن خرمالو اسلایس شده و یا چیپس خرمالو به روش زیر عمل کنید:
- شستشو و برش خرمالوها
- خرمالوها را شسته و به صورت لایه لایه برش دهید.
- برش خرمالوها نباید خیلی نازک و یا خیلی کلفت باشد، بهتر است برشهای لایهای خرمالو اندازه نیم سانتیمتری داشته باشند.
خشک کردن خرمالو زیر نور آفتاب
برای خشک کردن تکه های خرمالو می توانید از نور خورشید استفاده نمایید. برش های خرمالو را در سینی بریزید و روی آن یک توری بکشید و اجازه دهید خرمالوها خشک شوند. یادتان نرود که خرمالوها را زیر و رو نمایید.
طرز تهیه خرمالو خشک با شوفاژ و بخاری
برای خشک کردن خرمالو روی شوفاژ، یک فویل آلومینیومی روی آن پهن کنید و تکههای خرمالو را روی آن بچینید تا خشک شود.
برای خشک کردن خرمالو روی بخاری، خرمالوها را در سینی پهن کنید و روی بخاری بگذارید تا به تدریج آب آن کشیده شده و خرمالو خشک شود.
طرز تهیه خرمالو خشک با میوه خشک کن
برای خشک کردن خرمالو با میوه خشک کن قطعههای خرمالو را در طبقههای موجود در خشک کن قرار دهید به طوری که تکه های خرمالو روی هم قرار نگیرند زیرا سبب به هم چسبیدن تکه های خرمالو به یکدیگر می شود. ٨ الی ١٢ ساعت زمان لازم است تا خرمالوها خشک شوند. در این فاصله سینی های دستگاه را مرتب جا بجا کنید و خرمالوها را بعد از ٥ ساعت برعکس کنید تا سمت دیگرش هم خشک شود.
طرز تهیه خرمالو خشک در فر
برای خشک کردن خرمالو می توانید از فر استفاده نمایید، در این روش درجه حرارت فر را روی 95 تا 100 قرار دهید و حداقل دو تا سه ساعت زمان دهید که خرمالوها خشک شوند. به درجه حرارت فر توجه نمایید تا میوهها نسوزند.
نکات مهم در طرز تهیه خرمالوی خشک
- خرمالوها حتما باید در یخچال نگه داری شوند.
- برای خشک کردن خرمالو میتوانید آن را با دارچین و جوز هندی، زنجبیل یا حتی فلفل طعمدار کنید.
- از خرمالو خشک میتوانید در تهیه دسر و تزیین انواع کیکها و دسرها استفاده نمایید.
- خرمالو خشک نسبت به خرمالو تازه قند بیشتری دارد.